The best of Коља

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување
Да, класика муабет на игнорантните е тоа, и моментален тренд на владините курири да ја оправдуват денешната состојба со тоа што - и тие и тие се исти - ваквиот муабет е директна навреда на секој кој барем има грам свесност за моменталните состојби. Моментален пребег колку да одбегнат критики, ништо повеќе ама лесно се чита.

А не очекував да го докажеш и аргументираш тоа што го пишеш за заговорот на сатанскиот сорос, одма ги препраќаш луѓево на извртени колумни како таа околу украина чиј наслов е missleading и испинуван спрема текстот подолу

Можеби сум наивен. А можеби се што треба е да се забрани надворешно финансирање на политички партии и невладини организации.

Тоа е невозможно за Македонија, остави ти Русија, ние немаме шанси такво нешто..
Туку која ти е поентата со сорос? зошто постојано се етикетират неистомислениците со сорос? темава е за Кољо, а Кољо вика и пцуе се под список дека не е платеик на сорос, или под дифолт секој кој е против власта во земјава е платеник на сорос?? тоа ли е логиката?
Па мме јас не сум знаел, кажете ако плака сорос да му наплатам за цело време што ја критикувам власта, до сега еден куп пари ќе соберев..

Туку која ти е поентата со сорос? зошто постојано се етикетират неистомислениците со сорос? темава е за Кољо, а Кољо вика и пцуе се под список дека не е платеик на сорос, или под дифолт секој кој е против власта во земјава е платеник на сорос?? тоа ли е логиката?
Тој може да урла до небото и назад, ама тоа нема да му го тргне името од списокот. http://www.soros.org.mk/mk/Home/Page?catID=85

Па овај Пандов на крај рече дека Миле и Мијалков ги краделе избирачките списоци да си проверат кој гласал, и да ги потсетат тие што не гласале дека мораат, и то било нормално, логика.:toe:

Коа го слушав тоа сакав да се самоубијам.
Океј е да крадеш избирачки списоци. Шо кур.

темава е за Кољо, а Кољо вика и пцуе се под список дека не е платеик на сорос, или под дифолт секој кој е против власта во земјава е платеник на сорос?? тоа ли е логиката?
Па мме јас не сум знаел, кажете ако плака сорос да му наплатам за цело време што ја критикувам власта, до сега еден куп пари ќе соберев..

Од каде зема плата Кољо?

Ај, зарем не може да не се правиме сега наивни, барем не до толку?
Патем па што ако и јас ја критикувам власта, каква тоа врска има со непаѓање во очигледните замки на хиени како Сорос?

Сега не знам што тебе те интересира, ама ајде да претпоставиме дека и двајцата не интересира здрава демократија - утопија знам, ама ајде да се согласиме дека декларативно се согласуваме со таа цел.
Што воопшто имаме ние заедничко со агендата Сорос, за да бидеме сојузници? Да се смени власта, и по цена десетоструко да се зголеми контролата на надворешниот фактор?
Не, ајде да гледаме како да се смени власта ама да се НАМАЛИ СТРАНСКИОТ ФАКТОР!

Не сакам бе да поддржувам разни „обоени револуции„, има регуларни начини како се менува власта.
Треба да се подигне свеста на рајава, да почнат критички да размислуваат пред да гласаат. Да почнат да БАРААТ КОНКРЕТНИ ОСТВАРЛИВИ ЦЕЛИ, од своите кандидати - пред изборите. Да се освести рајава да прекинат да гласаат како фудбалски навивачи, секогаш за својот тим - па макар тој тим бил за никаде и составен од невидени лузери.

Е така се подобруваат работите, а не преку плеткарењата на разни невладини организации.

ОК, и како тоа го менува статусот на Коља?
Не го мења, едноставно Коља не е никој кур фактор....
И грујо вика дека е светец пред јавноста, ама на снимките друго се слуша.. со една разлика помеѓу нив двајца, едниот е маргиналец гомнојадач, другиот премиер, и вие се фативте за маргиналецот зошто земал пари од сорос.. а премиерот зема пари од нас граѓаните за да си ги стави во џеб, и сега ако неможеш да ја сконташ тежината кај едниот наспроти другиот:toe:

Јас само сакам да обзнанам дека треба да си тежок идиот да во твојата глава превагнува фактот кој е човекот шо збори и од каде зима плата одколку самата суштина на муабетот шо го пласира. Ваков или онаков, човекот се што кажа е чиста вистина, и ако тоа денес не е Очигледно, ондак Очигледно не живееме во иста држава.

ОК, и како тоа го менува статусот на Коља?

Како што рече и ти самиот, Иванов може да биде конзервативен, демохристијански претедател, но тоа нема да му го тргне името од списокот.

Од каде зема плата Кољо?

Ај, зарем не може да не се правиме сега наивни, барем не до толку?
Патем па што ако и јас ја критикувам власта, каква тоа врска има со непаѓање во очигледните замки на хиени како Сорос?

Сега не знам што тебе те интересира, ама ајде да претпоставиме дека и двајцата не интересира здрава демократија - утопија знам, ама ајде да се согласиме дека декларативно се согласуваме со таа цел.
Што воопшто имаме ние заедничко со агендата Сорос, за да бидеме сојузници? Да се смени власта, и по цена десетоструко да се зголеми контролата на надворешниот фактор?
Не, ајде да гледаме како да се смени власта ама да се НАМАЛИ СТРАНСКИОТ ФАКТОР!

Не сакам бе да поддржувам разни „обоени револуции„, има регуларни начини како се менува власта.
Треба да се подигне свеста на рајава, да почнат критички да размислуваат пред да гласаат. Да почнат да БАРААТ КОНКРЕТНИ ОСТВАРЛИВИ ЦЕЛИ, од своите кандидати - пред изборите. Да се освести рајава да прекинат да гласаат како фудбалски навивачи, секогаш за својот тим - па макар тој тим бил за никаде и составен од невидени лузери.

Е така се подобруваат работите, а не преку плеткарењата на разни невладини организации.

Не ти смета што председателот на државава е на платниот список на сорос а ти смета Кољо?

Кој има поголема тежина и директен инпакт врз квалитетот на живот кај граѓаните, слободата, демократијата, стабилноста и просперитетот на државава? платениците на сорос или владата?
претходно те прашав за форумов, зошто на форумов членовите ги етикетираш како платеници на сорос, кога немаш никакви информации за нив?[DOUBLEPOST=1427314094][/DOUBLEPOST]
Јас само сакам да обзнанам дека треба да си тежок идиот да во твојата глава превагнува фактот кој е човекот шо збори и од каде зима плата одколку самата суштина на муабетот шо го пласира. Ваков или онаков, човекот се што кажа е чиста вистина, и ако тоа денес не е Очигледно, ондак Очигледно не живееме во иста држава.
Не бе другар тоа не е битно, не е битно што имаме мини диктатура, партизирано општество, корупција криминал итн обелоденети деновиве со аудио записи...
битно е што таму некој Кољо, Рајко, Трајко биле на платниот список на сорос, на кој е и самиот председател на државава...

Последно уредено од модератор:
Не го мења, едноставно Коља не е никој кур фактор....
И грујо вика дека е светец пред јавноста, ама на снимките друго се слуша.. со една разлика помеѓу нив двајца, едниот е маргиналец гомнојадач, другиот премиер, и вие се фативте за маргиналецот зошто земал пари од сорос.. а премиерот зема пари од нас граѓаните за да си ги стави во џеб, и сега ако неможеш да ја сконташ тежината кај едниот наспроти другиот:toe:
Никој не се фатил, темава е за него. Форумот, за жал, не дозволува тема за Грујо. Јас да се прашувам, и оваа тема не би ја дозволил според истиот принцип.
Како што рече и ти самиот, Иванов може да биде конзервативен, демохристијански претедател, но тоа нема да му го тргне името од списокот.
Кој го спори тоа? Иванов може да биде претседател уште 200 мандати и никогаш нема да биде повеќе од безгласна буква. Баш поради името на списокот.

Кој го спори тоа? Иванов може да биде претседател уште 200 мандати и никогаш нема да биде повеќе од безгласна буква. Баш поради името на списокот.

Да баш пошо е на некој список е безгласна буква :pos:

А многу ми беше убава темата како си ги шутирав она телето @Brutus . :(

Сега ќе дојде некој лош чичко и ќе ја фрли во канта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom