The best of Коља

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување
Алас, каму ова да го разберат луѓето. @RATM

Прво треба сите заедно, со вили и со лопати и со факели да се избркаат таквите од државава - сите тие од петтата колона. Потоа, слободно нека се тркалаат во калта партииве за другите прашања. Така е во јаките држави кои држат до себе, со закон е забрането невладини организации да смеат да примаат финансии од странство.
А што правиме ако не се избркат тие никогаш? да се избркаме сите ние самите надвор од јадов или ти навистина сметаш дека може нашава мала вукојебина да го избрка надворешното влијание..
Наивно размислување..

СОРОС е сатаната. Нивната цел е распрачување на Македонија и уништување на македонскиот народ. Тие се наши непријатели.

@Vanlok
Сорос е лева рака на сатаната, не шири дезинформации. Ротшилд е сатаната.

post: 7182407, member: 77400"]Жити око објасни ми што е национален интерес, сериозен сум.[/quote]
Ја ќе ти објаснам, нацонален интерес е Грујо да биде мал Путин. А СОРОС тие се одкај НАТО, значи таму си имаат некаков систем политички кој што го нарекуваат демократија, но тоа демократија нечини, ова од Русија, Кина, и Венецуела,Иран..... е многу боље. Овие од запад кај и да е Ќе пропаднат, иднината е на исток.

Жити око објасни ми што е национален интерес, сериозен сум.

Национален интерес?
Заебано сложена и долга тема за разговор, ама концизна и кратка сублимирана верзија:
- Развивање на критичка свест кај популацијата
- Неутралност од сите економски и воени сојузи, без разлика дали се „западни„ или „источни„
- Собирање на нелагалното оружје, преку кое државава се држи како заложник (од тие сили што го контролираат албанскиот фактор)
- Средување на економијата, престанување на било какво задолжување, посебно во робовладетелските организации како ИМФ, и итно запирање на сите ретардирани проекти како Скопје 2014та
- Воведување на поефикасни маханизми за борба против корупцијата, почнувајќи со целосно нова и независна Внатрешна Контрола на полицијата, армијата, и сите државни органи.

И ред други работи, за кои секако нема да пишувам од јавно позната IP aдреса (и профил познат на еден куп луѓе).

[DOUBLEPOST=1427305225][/DOUBLEPOST]
А што правиме ако не се избркат тие никогаш? да се избркаме сите ние самите надвор од јадов или ти навистина сметаш дека може нашава мала вукојебина да го избрка надворешното влијание..
Наивно размислување..

Можеби сум наивен. А можеби се што треба е да се забрани надворешно финансирање на политички партии и невладини организации.

Можеби сум наивен. А можеби се што треба е да се забрани надворешно финансирање на политички партии и невладини организации.
Не сме самодоволна империја. И за да забраниш такви работи, ти треба поддршка од некој друг. Плус, како ќе забраниш надворешно финансирање, кога стабилноста на валутата директно ти зависи од свежи пари од странство?

Не зборувам за пазарот и за економијата, тоа се одделни работи. Зборував за финансирањето на политички партии и невладини организации, за нив треба целосно да се забрани било каков облик на надворешно финансирање. @Inglourious Basterd

Па овај Пандов на крај рече дека Миле и Мијалков ги краделе избирачките списоци да си проверат кој гласал, и да ги потсетат тие што не гласале дека мораат, и то било нормално, логика.:toe:

Не зборувам за пазарот и за економијата, тоа се одделни работи. Зборував за финансирањето на политички партии и невладини организации, за нив треба целосно да се забрани било каков облик на надворешно финансирање. @Inglourious Basterd
Тоа оди едно уз друго. Не може да очекуваш Џонсон Мети или Гаспром да влезе во Македонија, а да не си обезбеди позиции.

Национален интерес?
Заебано сложена и долга тема за разговор, ама концизна и кратка сублимирана верзија:
- Развивање на критичка свест кај популацијата
- Неутралност од сите економски и воени сојузи, без разлика дали се „западни„ или „источни„
- Собирање на нелагалното оружје, преку кое државава се држи како заложник (од тие сили што го контролираат албанскиот фактор)
- Средување на економијата, престанување на било какво задолжување, посебно во робовладетелските организации како ИМФ, и итно запирање на сите ретардирани проекти како Скопје 2014та
- Воведување на поефикасни маханизми за борба против корупцијата, почнувајќи со целосно нова и независна Внатрешна Контрола на полицијата, армијата, и сите државни органи.

И ред други работи, за кои секако нема да пишувам од јавно позната IP aдреса (и профил познат на еден куп луѓе).

[DOUBLEPOST=1427305225][/DOUBLEPOST]

Така батка у име на национален интерес језик за зубе,

post: 7182407, member: 77400"]Жити око објасни ми што е национален интерес, сериозен сум.
Ја ќе ти објаснам, нацонален интерес е Грујо да биде мал Путин. А СОРОС тие се одкај НАТО, значи таму си имаат некаков систем политички кој што го нарекуваат демократија, но тоа демократија нечини, ова од Русија, Кина, и Венецуела,Иран..... е многу боље. Овие од запад кај и да е Ќе пропаднат, иднината е на исток.[/quote]
:facepalm:
Да,да НАТО се бори за демократија и за мир,многу земји ги видоа благодетите на демократијата на НАТО,Ирак,Либија,Сирија,Египет,Украина,Авганистан и тн.Тие живееа во тоталитарни општества и под стеѓи,ама затоа тука се нашите од бога пратени пријателчиња кој се грижат за демократијата и како што гледаш сега само рози цутат во горенаведениве земји.Од друга страна пак Путин кој од пијаницата Јелцин наследи земја во распаѓање и во последниве 15 год. ја врати Русија на врвот е диктатор,автократ и сл.:facepalm:

Како само ја голтате ефтината американска пропаганда,чудо едно

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Тоа оди едно уз друго. Не може да очекуваш Џонсон Мети или Гаспром да влезе во Македонија, а да не си обезбеди позиции.

Тоа не е баш исто @Inglourious Basterd. Лобирање е друга работа. Секоја власт може да се смени, на редовни или на вонредни избори. Но методите на Сорос е далеку подлабоки и суштински - се работи за директна контрола на стабилноста, контрола на изборните процеси... Moжеби ја пропушти изјавата на Сорос каде лани директно призна дека преку неговите невладини организации, тој самиот стои позади превратот на власта во Украина, и организарањето на „обоените„ револуции таму (и во многу дуги држави)?

Тоа не е баш исто @Inglourious Basterd. Лобирање е една работа, а друга работа е директна контрола на стабилноста, изборните процеси... Moжеби ја пропушти изјавата на Сорос каде лани директно призна дека преку неговите невладини организации, тој самиот стои позади организарањето на „обоените„ револуции во Украина?
Сорос има само порази. Од Унгарија го исшутираа како куче, во Србија и Македонија го шутираат сеуште, во Хрватска на референдумот го исшутираа како куче. Не е тој толку моќен како што се претставува. Само си ги препишува победите на ЦИА. А ако ЦИА си дојде по „своето“, тешко се одбива.

@wicked_1 бачка, можеби е затоа што сум еден од ретките (така барем себеси се доживувам) - на кој му се одбивни, смачени и НЕПРИФАТЛИВИ, и двете понуди на нашето политичко мени... Ама јас искрено сметам дека има нешто што е надпартиско - а тоа е националниот интерес. На жалост, Сорос и неговата агенда се во целосна дијаметрална спротивност на нашиот национален интерес.
Незнам у чиви си, не е ни многу битно. Џабе го збориш класика муабетот дека ти е смачена и таа и таа опција, кога една од тие двете немала власт и не располагала со власт цели 10 години, плус има делумно сменето раководство. Од каде тргнуваш, што ти е показател дека Соросовата агенда е дијаметрално спротивна на националниот интерес на државата? Посочие некое нивно дејствување, изјава, коментар, колумна било што.

Сорос има само порази. Од Унгарија го исшутираа како куче, во Србија и Македонија го шутираат сеуште, во Хрватска на референдумот го исшутираа како куче. Не е тој толку моќен како што се претставува. Само си ги препишува победите на ЦИА. А ако ЦИА си дојде по „своето“, тешко се одбива.

Па Сорос и не е нешто независно од таму од каде што се влечат конците на ЦИА. Си тера и свои агенди, ама ништо што е спротивно на агендите на поголемите од него.

Незнам у чиви си, не е ни многу битно. Џабе го збориш класика муабетот дека ти е смачена и таа и таа опција, кога една од тие двете немала власт и не располагала со власт цели 10 години, плус има делумно сменето раководство. Од каде тргнуваш, што ти е показател дека Соросовата агенда е дијаметрално спротивна на националниот интерес на државата? Посочие некое нивно дејствување, изјава, коментар, колумна било што.
Се разбира дека е сеедно во „чиви„ јас се декларирам.
Што муабет ти правам, тоа е битното. И добро би било кога „класика„ за СИТЕ би бил баш мојот муабет - реков дека е смешно што се расправате кое гомно смрди помалку. Јас ти повторувам дека не сакам никакво, а ти ми инсистираш: ама ова помалку смрди - со арома на јасмин и 10 години апстинирано од власт (излуфтирано демек).
Бачка да не бидам ептен офтопик еве ти од мене: Политичари треба да се менуваат исто толку фрекфентно како пелените на бебе, и од ИСТИТЕ ПРИЧИНИ!!! ;)

А за Сорос ако не знаеш основни работи... :facepalm:
Погледај на оваа тема овде, а таму можеме и да продолжиме. Во меѓувреме можеш и овде да потпрочиташ малку, чисто да видиш „некое нивно дејствување„.

Па Сорос и не е нешто независно од таму од каде што се влечат конците на ЦИА. Си тера и свои агенди, ама ништо што е спротивно на агендите на поголемите од него.

Се разбира дека е сеедно во „чиви„ јас се декларирам.
Што муабет ти правам, тоа е битното. И добро би било кога „класика„ за СИТЕ би бил баш мојот муабет - реков дека е смешно што се расправате кое гомно смрди помалку. Јас ти повторувам дека не сакам никакво, а ти ми инсистираш: ама ова помалку смрди - со арома на јасмин и 10 години апстинирано од власт (излуфтирано демек).
Бачка да не бидам ептен офтопик еве ти од мене: Политичари треба да се менуваат исто толку фрекфентно како пелените на бебе, и од ИСТИТЕ ПРИЧИНИ!!! ;)

А за Сорос ако не знаеш основни работи... :facepalm:
Погледај на оваа тема овде, а таму можеме и да продолжиме. Во меѓувреме можеш и овде да потпрочиташ малку, чисто да видиш „некое нивно дејствување„.
Без да ми праќаш линкови од теми кај што модерира онаа сестрата, може ли во една реченица да ми објасниш КОЈА Е АГЕНДАТА НА СОРОС во Македонија, или воопшто?
Една реченица.
И онака се изеде доволно политички гомна на темава една реченица нема да смени ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom