Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам некој што има искуство во врска со тетовирањето да ми одговори...Се тетовирав пред 10тина дена кинески букви и се беше ок,но еве сега приметив дека на дел од тетоважата поточно на една од буквите и паднало малце бојата...Му се јавив на дечкото што ме тетовираше и тој ми рече да не се секирам дека тоа е нормално и да дојдам да ми ја повтори се ќе биде Океј.Прашањето ми е дали е вистина тоа или само ме лаже за да се извади поради лошо направената тетоважа?

Не паднала бојата, ти се лупи кожата.

На поедини места има како да не е обоено...

Па шо идеш кај килави мајтори бе море Медикал.
Клај слика.

Може и не е арно напраена, може ти се лупи кожатс.
А ја одржуваше саглам? Редовно миење со медицински/антибактериски сапун без алкохол? Ставаше вазелин со невен потоа?

7275_10201299915478921_2068212804_n.jpg

ако тетоважата е направена како што треба и ти после тоа правилно си ја одржувал, мачкал и НЕ си ја лупел (корнел) крастата (инаку краста НЕ треба да се појави ич), НЕМА шанси да падне боја и тоа значи дека НЕ го бива мајсторот.
П.С. да не се сфатиме погрешно, додека заздравува и ја мачкаш со маст, обавезно со лимфата истекува и малку боја. но тоа истекување никако не смее да влијае на квалитетот на тетоважата. еве прост пример, замисли тетоважана цел грб, ... и да тоа истекување се случи на 2-3% од тетоважата и се појават дупки?!??!?!?? недопустливо е тоа.

Што мислите за портрет тетоважа и кој тату артист прави најдобри вакви тетоважи кај нас?

Што мислите за портрет тетоважа и кој тату артист прави најдобри вакви тетоважи кај нас?

Јас познавам еден кој е специјализиран за Тоше и Исус.

Едно прашање до сите што ставиле кратко трајна тетоважа ( онаа со к'на што трае 2 недели)...... Вистина ли е дека по паѓањето на тетоважата, кожата се зацрвенува и пече?

За портрет можеш слободно да дојдеш во СКИН АРТ студиото - ние прво го цртаме портретот при што кога се тетовираш подоцна добиваш и цртеж од сликата која сакаш да ја тетовираш,со тоа можеш да погледнеш и да видиш колку добро е направено она што првично е нацртано на хартијата!

Позз

Predlog za tetovaza na biceps dali nekoja poraka li imeto li prezimeto li ili nekoja slika cekam predlog od vas PoZz

Back
На врв Bottom