- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Ova speed tesot sigurno dava to4ni podatoci?
Ако користиш мозила и касперски, знај дека резултатите не ти се точни, има некои багови... кај мене некогаш покажуваше дека е по 60000 мб/с :uvo:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ova speed tesot sigurno dava to4ni podatoci?
Случајно некој друг тогаш да не ти го користел интернетот? Не може од уста да ги вади бројачот сумите.
Не знам што е проблемот со бројачот, но мене за разлика од тие шо им ги вади бројачот од уста, мене бројачот ми ги јаде гигабајтите. На DUMeter Маinly Totals 01.10.2008-03.10.2008 ми вади 28.6 гига у моментов а на проверка на остварен адсл ми вика 14.549.3 мегабајти потрошен трансфер заклучно со 10.03.2008 11:35:59. Не дека не ми годи и се бунам за нешто, само поентата ми е шо не штима бројачов, бар кај мене :helou:

Пробај соЈас веќе недела време пробувам да направам акаунт на замунда не бива, не е можно сите никови кои ги пишав да се зафатени... или не примаат нови членови, или незнам што е работата
а од аренабг, имам симнувано торенти и навистина брзо се симнува![]()
Не знам што е проблемот со бројачот, но мене за разлика од тие шо им ги вади бројачот од уста, мене бројачот ми ги јаде гигабајтите. На DUMeter Маinly Totals 01.10.2008-03.10.2008 ми вади 28.6 гига у моментов а на проверка на остварен адсл ми вика 14.549.3 мегабајти потрошен трансфер заклучно со 10.03.2008 11:35:59. Не дека не ми годи и се бунам за нешто, само поентата ми е шо не штима бројачов, бар кај мене :helou:
Зошто побогу би ставал сплитер на томсон-от?со едноставна промена на сплитерот, видете што може да се добие ( ова се однесува на оние што се жалат на намалена брзина, паѓање на адслот и сл. )

Не мораш да ставиш телефон ако не ти треба. Нема да загубиш/добиеш ништо во секој случај.neznam sega dali mora na spliterot da se stai telefon i kakva vrska ima toa?
Зошто побогу би ставал сплитер на томсон-от?
Не мораш да ставиш телефон ако не ти треба. Нема да загубиш/добиеш ништо во секој случај.

Кај мене од толку многу кабли, не сум видел дека има и сплитер во купот. Значи мора да има сплитер. Го повлекувам тоа што го реков во претходниот пост :smir:
абе го чекав одговорот од тебе, иначе готов бев да се јавувам у т-хоме да прашам зошто кај мене има сплитер а кај другите не
... ама многу нелогично ми беше да нема сплитер, со него се делат фреквенциите на високи и ниски блабла...

Јас кога се јавив ми рекоа дека конекцијата може да ми падна ако ми зацвони телефонот, но не тој телефон што е на сплитерот тука друг, на долниот спрат,,,
а може да ми иде споро нетот ако неам приклу4ено телефон на сплитеррот,моментално телефонската линија ми иде директно во модемот,,
Јас мигрирав на call & Surf + пакетот.
За колку време од прилика доаѓаат мајсторите ?
Нека ми каже некој што мигрирал...![]()

Кај мене ( во Штип ) дојдоа за еден ден, а како што слушнав од принц тој ги чекал 7 дена ( во Скопје )... како и е да е, за недела време ќе го имаш![]()

Абе шо ти е гајле, се додека ти е ОК, уживај... :helou: Јас за овие 3 дена направив 7 гб, ама океј е знам каде ги потрошив
нешто друго сега...
со едноставна промена на сплитерот, видете што може да се добие ( ова се однесува на оние што се жалат на намалена брзина, паѓање на адслот и сл. )
како што покажува рутерот, добивам максимална брзина односно таа што ја имаат наведено и т-хоумци... ако нешто не ви штима, пробајте со друг сплитер па видете резултати :helou:

Можеби знае да се конектира со лаптопот и да ми го внесе јузернејмот и пасвородот од пппое конекцијата, али видов дека не е за нешто посложено да го прашам што имав проблем.