Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
значи ова е тоа чудо :smir:

ADSL_Modem_Chip.jpg

јас (конкретно) сеуште сум на ум :pos2: дали
а за секој случај би сакал да го споделам овој manual со Вас
за што се вика " злу не требало " (или како веќе беше:toe:)

Вања, која ти е поентата што трубиш околу уредов? Кажи машко ако те мачи нешто, не се засркнувај.

30 земји поефтини разговори баш ме интересира кој се :казахстан,индиа,узбекистан,авганистан а може и бахами,,,....
Не... :
Австрија, Франција, Германија, Велика Британија, Грција, Италија, Канада, Швајцарија, Турција, САД, Албанија, Австралија, БиХ, Бугарија, Хрватска, Црна Гора, Србија, Словенија, Унгарија и Шведска.
Само што добивате 50ГБ повеќе,50 филмови повеќе и толку од забавата Телеком take your soul.............
За истите пари :)
Плаќав за

• АДСЛ = 1651 денари
  • Претплата = 450~ денари
  • Разговори (педесетина минути, на десетина броја месечно) = 300 денари
Вкупно околу 2400 до 2600 секој месец ми се движеа сметките. Сега ќе бидат околу 2500, ама барем добивам толку многу екстра работи. За истите пари, повтарам :)

на кабелски сум охрид али претпоставувам истиов проблем е во цела мк па ајде некој да потврди или да одрече
дали ви отвора странски сајтови, или сеедно македонски хостирани во странство?
едит - ко за инает откако го напишав ова почна да отвора :pos:

Беше паднат линкот за надвор друже и јас од сабајле не можев ништо странско да отворам

Беше паднат линкот за надвор друже и јас од сабајле не можев ништо странско да отворам

Јас моментално ништо не можам да отворам, дај кажувајте како е кај вас, ако не да се јавувам кај Т-хоумци

Јас моментално ништо не можам да отворам, дај кажувајте како е кај вас, ако не да се јавувам кај Т-хоумци
Отвара кај мене ама брзините сеуште исти уште им се неам јавено совет некој што да праам пола месец скоро помина
322234020.png
:nesum:

Ни јас немам никакви проблеми.
Се е супер.

@Пират - јависе кај т-хоумците - 0800 12345 и речиим нив... :)

Отвара кај мене ама брзините сеуште исти уште им се неам јавено совет некој што да праам пола месец скоро помина
322234020.png
:nesum:

Јас сум сега на овој Call пакетот, а брзината ми е 3000 кб/с
а за ова што не ти е покачено мораш да им се јавиш, а ќе ти одговорат
- Ќе се реши до крајот на месецот блабла
сепак твое е да се јавиш и да пријавиш :wink:

Затоа што адсл линкот до тебе не е стабилен многу. Кај мене скокаа како лудо првите 2 дена кога ги појачаа конекциите но сега си е стабилно. Башка провери линијата види да не имаш некои проблеми шуштење итн. + Што пакет имаш земено од кај нив дека најмалиот сега е 6мб. Последно нешто сплитер имаш ли ставено на линијата.

ај малце помош за мене во врска со рутеров THOMSON ST780
значи, од кога го вклучив компјутерот, на рутерот не светат последните 2 сијалички ( интернет и воис ). Се јавив во т-хоум, ми рекоа да го ресетирам рутерот, го направив тоа и ништо. Знам дека е нешто до него, т.е. блокиран е, ама како да го средам ?

ај малце помош за мене во врска со рутеров THOMSON ST780
значи, од кога го вклучив компјутерот, на рутерот не светат последните 2 сијалички ( интернет и воис ). Се јавив во т-хоум, ми рекоа да го ресетирам рутерот, го направив тоа и ништо. Знам дека е нешто до него, т.е. блокиран е, ама како да го средам ?

Земи малтретирај ги на 0800 12345 ако немаш линија.

И провери дали ти е вклучен интернетот на
http://192.168.1.254

Земи малтретирај ги на 0800 12345 ако немаш линија.

И провери дали ти е вклучен интернетот на
http://192.168.1.254

Се јавив 2пати таму, првиот пат ми кажаа да го ресетирам модемот и ништо, а вториот пат ми рекоа дека направиле налог и утре ќе дошла екипа...
Принц нешто ми помогна во врска со јузерот и пасвордот, ама од кога ќе се конектирам, стои така едно 10ина минути, и после пак се губи, значи рутерот не може да ги запомни сетинзите и постојано мора да го внесувам јузерот... можно ли е да е расипан нешто ?:nesum:
а и тел линија не ми работи :toe:

Се јавив 2пати таму, првиот пат ми кажаа да го ресетирам модемот и ништо, а вториот пат ми рекоа дека направиле налог и утре ќе дошла екипа...
Принц нешто ми помогна во врска со јузерот и пасвордот, ама од кога ќе се конектирам, стои така едно 10ина минути, и после пак се губи, значи рутерот не може да ги запомни сетинзите и постојано мора да го внесувам јузерот... можно ли е да е расипан нешто ?:nesum:
а и тел линија не ми работи :toe:

Се е можно, техника е во прашање.

Затоа нема што да се секираш, не е твој во нивна сопственост е, ќе ти донесат друг.

Princ, не кажа дали ти донесоа тебе денеска:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom