Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
500 мин или 100 сати ти се само преку VOIP.
Нели 500те минути се бесплатни кон стандарната фиксна телефонија не кон VOIP?
Друго прашање ми е, дали доколку падне интернетот нема да функционира телефонот било дали воип или стандарниот фиксен?
И за колку дена ти го поставија овој пакет откоа поднесе барање?

Нели 500те минути се бесплатни кон стандарната фиксна телефонија не кон VOIP?
Друго прашање ми е, дали доколку падне интернетот нема да функционира телефонот било дали воип или стандарниот фиксен?
И за колку дена ти го поставија овој пакет откоа поднесе барање?

1. 500те бесплатни минути се кон сите телефонии, а не кон VOIP, бар така пишува на официјалната страна на т-хоме
http://t-home.mk/mk/?z=1167
2. за ова незнам да ти одговорам, но ќе прашам
3. вчера поднесов барање, денес ми го поставија овој пакет

1. ќе го потврдам одговорот на аце елемент... значи тие бесплатни минути се кон сите броеви во фиксната телефонија во македонија.
2. доколку падне интернетот, телефонот ќе функционира. Сите повици ќе одат кон и од обичната телефонска мрежа.
3. Ден-два.

Фала на одговорите. А инаку и вие двајца (ace_elemeNt и Princ ) имате ехо и мала латенција при разговорите како кај teneke?

Јас сеуште немам VOIP :) Само пакетот ми е сменет, треба да дојдат да го постават рутерот.

Да ве корегирам малце, значи точно тоа се 500 миниути кон фиксни броеви, но одат преку ВОИП, а не преку аналогна линија.

Така тоа го објаснуваат од телеком, иако ова е сива зона и незнаеш што е како е.

Ако снема струја јас немам телефон, затоа што телефонот ми е безжичен :pos2:.

Шега на страна ќе имаш телефон, но можеби ќе треба да прештекуваш кабли, ако снема струја.

Ако снема струја јас немам телефон, затоа што телефонот ми е безжичен :pos2:.

Шега на страна ќе имаш телефон, но можеби ќе треба да прештекуваш кабли, ако снема струја.
Нене, зборот беше доколку снемаш нет, а не струја :wink:

Нене, зборот беше доколку снемаш нет, а не струја :wink:

Да да

Досега откако го имам од Јуни ова Voice не ми паднал интернетот, т.е. паднати беа надворешните линкови два пати, ама сообраќааот во МК беше супер, така да незнам дали има врска интернетот директно со телефонот.

А и тој пакет беше поинаков, јас можев да зборувам VOIP само со други што имаа ист таков пакет, така да само еднаш имав прилика да го пробам сите тие 3 месеци.

Сега велат дека сите разговори ќе бидат воип, а за да зборуваш преку аналогна линија ќе треба да одбериш 9 пред бројот.

Сега велат дека сите разговори ќе бидат воип, а за да зборуваш преку аналогна линија ќе треба да одбериш 9 пред бројот.
Малку чудно со ова бесплатниве минути. Пред некој ден тој од техничката подршка ми вика доколку не ставам напред 9ка и вртам некој фиксен телефон кој нема воип, нема да може да се воспостави повикот. Значи само со напред 9тка можам да остварам повици со тие што немаат воип што би значело вртам кон аналогната линија. А тебе ти го рекле ова:
Да ве корегирам малце, значи точно тоа се 500 миниути кон фиксни броеви, но одат преку ВОИП, а не преку аналогна линија.Така тоа го објаснуваат од телеком, иако ова е сива зона и незнаеш што е како е

Ако е паднат интернетот, сеуште ќе си имате стандардна телефонија во рамките на тие 100 часа. Што значи дека повиците ќе ви бидат бесплатни иако ќе одат преку стандардната комутациона мрежа. Кога ќе се опраи интернетот, пак ќе се рутираат преку VOIP.

Мене друго ме интересира, дали се доплаќа плус претплатата од 400 денари заради тоа што имаш телефон?

Ако е паднат интернетот, сеуште ќе си имате стандардна телефонија во рамките на тие 100 часа. Што значи дека повиците ќе ви бидат бесплатни иако ќе одат преку стандардната комутациона мрежа. Кога ќе се опраи интернетот, пак ќе се рутираат преку VOIP.

Мене друго ме интересира, дали се доплаќа плус претплатата од 400 денари заради тоа што имаш телефон?

Не се плаќа, значи ако избереш Комфорт пакет му доаѓа некаде 1700 денари месечно, ги плаќаш само тие пари и ништо друго
јас мислам дека сепак се исплаќа ова :helou:

Што се лажете со тој CALL и SURF тоа со ВОИП`от е стара работа а додека се префрлат сите на ВОИП ќе биде бесплатен Интернетот.
вака ќе ја терам и баба ми да стави ВОИП па ќе зборам бесплатно.

30 земји поефтини разговори баш ме интересира кој се :казахстан,индиа,узбекистан,авганистан а може и бахами,,,....
:pos2::pos2::pos2:

Само што добивате 50ГБ повеќе,50 филмови повеќе и толку од забавата Телеком take your soul.............

Знам само дека ако квалитетот на VOIP-от е ок, одма се префрлам и заштедувам илјадарка.

Што се лажете со тој CALL и SURF тоа со ВОИП`от е стара работа а додека се префрлат сите на ВОИП ќе биде бесплатен Интернетот.
вака ќе ја терам и баба ми да стави ВОИП па ќе зборам бесплатно.

30 земји поефтини разговори баш ме интересира кој се :казахстан,индиа,узбекистан,авганистан а може и бахами,,,....
:pos2::pos2::pos2:

Само што добивате 50ГБ повеќе,50 филмови повеќе и толку од забавата Телеком take your soul.............

Сигурен си за ова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom