Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
MaxADSL е прозивод на T-Home :icon_lol: Како стоби флипс што е производ на витаминка од прилеп :)

значи како шо разбрав ако се префрлате на некој од новите Call&Surf пакети се добива ова
pirelli_drg_a112.jpg

со следниве карактеристики
TECHNICAL SPECIFICATION:

WAN interface
1 Line port (RJ-11plug, inner pair) supporting the following standards:
• ADSL (G.992.1, G992.2, T1.413, G994.1, G.997.1)
• ADSL2 (G.992.3)
• ADSL2+ (G992.5)
Annex A/Annex B are available in different product version
LAN interface
No° 1 10/100BASE-T Ethernet ports (RJ-45 plug), compliant IEEE 802.3, with auto MDIX and auto-negotiation.
No° 1 USB Host v.1.1
ATM features
ATM (AAL5) payload format
UBR, VBR-nrt, VBR-rt, CBR traffic classes
Up to 8 PVC
Pre-emptive SAR
Multiple physical queues (up to 8) per traffic class, with priority-based scheduling support *
WAN Protocol Encapsulation
Bridged/Routed Ethernet over ATM (RFC 2684 / RFC 1483)
PPP over Ethernet (RFC 2516)
PPP over ATM (RFC 2364)
IP over ATM (RFC 1577)
MTU settable
Routing / Bridging
Static routing
NAT/NAPT (with ALGs)
IP QoS
DHCP Server/Client
VPN pass-through
IPv4
DNS relay
NTP
IGMPv2 proxy
QoS
Traffic shaping (ATM layer)
Priority-based scheduling (up to 8* queues,max 4 per PVC )
DSCP/TOS remarking
Security
Programmable firewall
Remote management
FTP/TFTP client for remote firmware upgrade
Diagnostics and LOGs
Telnet with CLI
WEB server with Admin/User configuration Pages

* Option

LEDs:
Power, Ethernet ports, USB Device, ADSL Link, Internet

Standard Package Content:
DRG A112
Power adapter
Ethernet cable
USB cable
Phone cable
Quick guide
CD

Environmental Specifications:
Temperature:
• Operating: 0 to 40 °C
• Non Operating: -20 to 65 °C
Relative Humidity:
• Operating: 10% to 85% non condensing
• Non Operating: 5% to 95% non condensing

Power Adapter:
INPUT: 230V AC 50Hz 85 mA
OUTPUT: 12V AC 0.8 A

Agency Approvals and Certifications:
CE mark, ITU-T K21, WEEE, RoHS

и ова чудо од техника чини околу 23.65 EUR

а да ,
да не заборавам (за оние кои патат за brand names:kesa:)
името му е Pirelli :: Discus DRG A112
да, да од производителот на гуми Pirelli

за неверниците тука

позз :smir:

Call&Surf корисниците добиваат Thompson SpeedTouch 780WL, so 99% сигурност. Утре попладне сигурно ќе ви кажам.

Едит: сигурен сум 100% дека не е пиреливо бидејќи тој не поддржува VOIP а Call&Surf e Call&Surf поради Voip-от :)

Уште еден едит: последен член што јавно се пофали дека има земено call&surf е аце елемент. Епа еве, тој може да ни ја разреши мистеријата. Кажи машко што уред ти дадоа, не се срами :)

Леле бе т'шит пак имаат проблеми бе леле како не им рокне цела опрема у ваздух крвта глупа да им ја *бам што к*р е ова секој ден нешто им се дешава ....

Абе имам дебилни проблеми. Модемот е во ред, во моментов е поврзан со PCто и немам проблеми, но никако да го поврзам со рутерот. Во LOG постојано добивам Access Denied, Terminating connection. Иначе рутерот е D-Link DI-524 Wireless Router. Местам PPPoE пишам username и pass и никако да се конектира :uvo::uvo:. Ај малце помош :). Иначе модемот е Dlink DSL-360R

Call&Surf корисниците добиваат Thompson SpeedTouch 780WL, so 99% сигурност. Утре попладне сигурно ќе ви кажам.

Едит: сигурен сум 100% дека не е пиреливо бидејќи тој не поддржува VOIP а Call&Surf e Call&Surf поради Voip-от :)

Уште еден едит: последен член што јавно се пофали дека има земено call&surf е аце елемент. Епа еве, тој може да ни ја разреши мистеријата. Кажи машко што уред ти дадоа, не се срами :)

чекајте малце бе народе, или ме поебаа од т-хоум, или ДА
па на мене никаков уред не ми дадоа денес :nesum:
Отидов со татко ми , потпиша договор и ми кажаа дека од утре ќе ми биде активиран
А ШТО ТРЕБА ДА МИ ДАДАТ, КАЖУВАЈТЕ ДОДЕКА Е ВРЕМЕ ДА ОДАМ ДА НЕ Е*АМ СЕ ПО СПИСОК :nerv::nerv::nerv:

edit: Ова го најдов на страната на т-хоум

НАПОМЕНА
Call & Surf пакетите вклучуваат: телефонски приклучок и ADSL интернет пристап од МКТ.
Кај корисниците на пакетите дополнително ќе биде инсталирана и конфигурирана бесплатна корисничка опрема – уред за интегриран пристап. Уредот го обезбедува и е во сопственост на МКТ, а со цел да се олесни користењето на услугите, истиот однапред се конфигурира и инсталира од страна на овластено техничко лице

чекајте малце бе народе, или ме поебаа од т-хоум, или ДА
па на мене никаков уред не ми дадоа денес :nesum:
Отидов со татко ми , потпиша договор и ми кажаа дека од утре ќе ми биде активиран
А ШТО ТРЕБА ДА МИ ДАДАТ, КАЖУВАЈТЕ ДОДЕКА Е ВРЕМЕ ДА ОДАМ ДА НЕ Е*АМ СЕ ПО СПИСОК :nerv::nerv::nerv:

edit: Ова го најдов на страната на т-хоум

НАПОМЕНА
Call & Surf пакетите вклучуваат: телефонски приклучок и ADSL интернет пристап од МКТ.
Кај корисниците на пакетите дополнително ќе биде инсталирана и конфигурирана бесплатна корисничка опрема – уред за интегриран пристап. Уредот го обезбедува и е во сопственост на МКТ, а со цел да се олесни користењето на услугите, истиот однапред се конфигурира и инсталира од страна на овластено техничко лице

Ќе дојдат и ќе ти наместат, се што треба.

Од каде овие информации за Пирели рутери, се е можно со оглед дека Телком не наплаќа за опремата. најверојатно ќе биде нешто ефтино.

THOMSON от е мислам 1500 денари.

И јас потпишав за Call&Surf, ама уште ми немаат пуштено, можеби ќе ми го земат ова што го има од Voice пакетот и ќе ми дадат Pireli.

Ќе дојдат и ќе ти наместат, се што треба.

Од каде овие информации за Пирели рутери, се е можно со оглед дека Телком не наплаќа за опремата. најверојатно ќе биде нешто ефтино.

THOMSON от е мислам 1500 денари.

И јас потпишав за Call&Surf, ама уште ми немаат пуштено, можеби ќе ми го земат ова што го има од Voice пакетот и ќе ми дадат Pireli.

јас утре одам кај теткицата шо ми го направи договорот, и додека не ми даде било каква опрема мрдам од т-хоум, а ова шо го постирав малку погоре, го пишува во упатството што е закачено на нивната официјална страна, значи би требало да биде бесплатна опремата што ќе ја даваат
бај д веј, јас уште ја немам исплатено оваа старата опрема, тие нова ќе ми даат :vozbud:

ако има некои други корисници со Call&Surf, нека напишат што/како...

Абе имам дебилни проблеми. Модемот е во ред, во моментов е поврзан со PCто и немам проблеми, но никако да го поврзам со рутерот. Во LOG постојано добивам Access Denied, Terminating connection. Иначе рутерот е D-Link DI-524 Wireless Router. Местам PPPoE пишам username и pass и никако да се конектира :uvo::uvo:. Ај малце помош :). Иначе модемот е Dlink DSL-360R

Исто и кај мене... решение: набавив нов рутер јбг:toe:

Ебаго, така ми рекоа и од Т-хоум. Море селјаци.

Eve pred 5 min bev vo T-home, i ja prasav taa tetkata, dali ke dobijam nova oprema
i mi odgovori deka nivna ekipa ke dosla i se ke namestila... edvaj cekam da si otidam doma da vidam dali bile kaj mene... :vozbud:

P.S. se izvinuvam za latinicava,ama na PCto kaj so rabotam, nema mak podrska :toe:

Ај објасни малце повеќе за клонирањето.

Не можев да го изменам постот.

Ја клонирав МАС адресата од стариот рутер кој што работи без проблеми и пак истиот проблем. Изгледа ќе треба да си купам Linksys WRT54GL

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom