Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Една работа ме интересира ако некој знае да каже.Лани на 4 септември склучив договор за една година за Мах АДСЛ 10.Бидејки сакам да се префрлам на кабел за поефтини пари сакам да го раскинам договорот со Телеком.Но сега гледам има член кој стои во договорот и вели дека за тоа треба да ги обавестам 15 дена пред истекот на договорот.Мерак!:toe:.Колку пари оштета би ми барале?Има ли чаре некое или тешко...:nesvest:

Една работа ме интересира ако некој знае да каже.Лани на 4 септември склучив договор за една година за Мах АДСЛ 10.Бидејки сакам да се префрлам на кабел за поефтини пари сакам да го раскинам договорот со Телеком.Но сега гледам има член кој стои во договорот и вели дека за тоа треба да ги обавестам 15 дена пред истекот на договорот.Мерак!:toe:.Колку пари оштета би ми барале?Има ли чаре некое или тешко...:nesvest:
Ако ти истекува сега договорот, не гледам зашто би ти барале пари за оштета. Јави им се сега и кажи дека нејќеш да го продолжиш.

Не се грижи отиди уште утре и кажи им дека не сакаш повеќе да користиш интернет и готово нема врска тоа 15 дена.

Еве што се случува кај мене

download :
308067wow.JPG

Еве што се случува кај мене

download :
308067wow.JPG

Друже да не си се збунил малце ?

19675 / 8 =2459.375 што значи со конекцијата што си ја постнал треба да downloadiras со 2.4мб у секунда а не со 785. Или нешто ти се багнал тестот или пак нешто друго ти е проблем. Тестирај го со ова

http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip - speedmodem ако имаш модем DSL-360R etc Ќе ти покаже колку ти е линкот од мт нет + може да го уплоадираш и да ја линкнеш сликата тука

Друже да не си се збунил малце ?

19675 / 8 =2459.375 што значи со конекцијата што си ја постнал треба да downloadiras со 2.4мб у секунда а не со 785. Или нешто ти се багнал тестот или пак нешто друго ти е проблем. Тестирај го со ова

http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip - speedmodem ако имаш модем DSL-360R etc Ќе ти покаже колку ти е линкот од мт нет + може да го уплоадираш и да ја линкнеш сликата тука

Најверојатно конекцијата му е преку некој бежичен рутер, затоа му е таков резултат на SpeedTest.

^ Нема врска тоа. И ја сум безжично конектиран па точно ми дава резултати. Тоа е до анти вирусот особено ако имате касперски и сурфате со мозила увек дава повисоки резултати.

Најверојатно конекцијата му е преку некој бежичен рутер, затоа му е таков резултат на SpeedTest.

Модемот ми е DSL-360R стандард АДСЛ 2+ модем
ке го тестирам и со тоа sm50b па ке видам што ке излезе

ЕДИТ: ја уклучив програмата и едно 10ина минути само стои Querying modem...

EЈ ЛУЃЕ ОВА Е НЕНОРМАЛНО. БРЗИНИВЕ СТВАРНО СЕ ЛУДИ. МАКС АДСЛ 100 6144/768 Kbps 100ГБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Едно големо браво за Т-Home. Ако сега некој ми каже дека во Македонија нема Интернет и дека се скапи пакетите може слободно да иде да се прошета!!!!!!!!!

EЈ ЛУЃЕ ОВА Е НЕНОРМАЛНО. БРЗИНИВЕ СТВАРНО СЕ ЛУДИ. МАКС АДСЛ 100 6144/768 Kbps 100ГБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Едно големо браво за Т-Home. Ако сега некој ми каже дека во Македонија нема Интернет и дека се скапи пакетите може слободно да иде да се прошета!!!!!!!!!

Абе да конекциите се добри но што правиме ние што имавме 100гб download па е исто. А ако мислиш дека македонија има добри пакети прво земи Плата да речеме просечна кај нас е 250 евра тоа се 15000 ден па разлика со 1800ден месечно што плаќаме за таа од 100гб конекцијата. Земи ја Грција. 24мб конекција 50 евра на 2 месеци што значи 25 евра месечно. 25 евра ти е 1500ден а они имаат минимална плата 1000 евра па сега ти види разлика дали биле кај нас добри. Овој пакет според наша плата треба да биде 1000 ден максимум. Но тоа е монопол е, само 2 компании нудат адсл и 2 оператори за кабловска. Кога ќе испаднат едно 4-5 нови компании за адсл тогаш ќе падне цената + сегде у свет ти даваат гратис рутер ако направиш договор на една година, само кај нас си го плаќаш. Него нов месец = download download download.

^ Брат не ја зимај ти Грција, земи ја Албанија, земи ја Србија, или Бугарија и спореди интернет. Ако мислиш дека ќе дојде време коа 6мбс ќе бидат 400 денари се лажеш. Секогаш ќе има маса што само ќе критикува. Што очекуваш повеќе?? Каков монопол ти се молам??? За 589 денари ИМАШ 4МБС брзина? Лимитот е 100 но ќе се покачи и тоа.

Абе да конекциите се добри но што правиме ние што имавме 100гб download па е исто. А ако мислиш дека македонија има добри пакети прво земи Плата да речеме просечна кај нас е 250 евра тоа се 15000 ден па разлика со 1800ден месечно што плаќаме за таа од 100гб конекцијата. Земи ја Грција. 24мб конекција 50 евра на 2 месеци што значи 25 евра месечно. 25 евра ти е 1500ден а они имаат минимална плата 1000 евра па сега ти види разлика дали биле кај нас добри. Овој пакет според наша плата треба да биде 1000 ден максимум. Но тоа е монопол е, само 2 компании нудат адсл и 2 оператори за кабловска. Кога ќе испаднат едно 4-5 нови компании за адсл тогаш ќе падне цената + сегде у свет ти даваат гратис рутер ако направиш договор на една година, само кај нас си го плаќаш. Него нов месец = download download download.
Не претерувај. Т-хоум во никој случај не се криви што кај нас платата е толкава.
Цената на интернетот е топ. Добра е, солидна. Најголемиот пакет за домашни корисници е околу 25 евра. Секаде е така. Најголемиот интернет пакет за домашни корисници е 25 евра секаде.
Треба само да поработат на брзините, на екстра услугите, на бесплатните рутери ако им станеш муштерија, на такви работи, цената е добра.
И нормално владата треба да работи на покачување на стандардот и економијата за да зимаме 1000 евра плата месечно ама тоа е сосема друга тема.
Edit: во србија уште најголем пакет за домашни корисници е со 1.5 Мбпс за 1400 тамошни динари (нека пресмета некој тоа во денари колку му иде). Edit: околу 19 евра или 1100+ денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom