Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене последниве 3-4 дена е многу споро со многу висока латенција.
Т-Хоум, ај хејт ју! :)
А денес и вчера доста често снемува интернет (не се дисконектира, си остануваш конектиран само нет јок по тоа телефонската жица да помине).

Кај мене последниве 3-4 дена е многу споро со многу висока латенција.
Т-Хоум, ај хејт ју! :)
А денес и вчера доста често снемува интернет (не се дисконектира, си остануваш конектиран само нет јок по тоа телефонската жица да помине).

Сејм факинг шит хире..... ако продужи ова уште некоја недела ја јавно ке се одкажам од 4 мб да ме вратат на 2мб :baeh:

Кај мене е проблемот со телефонот. Ако ѕвони (при кревање на телефонот) - не дисконектира но снемува интернет. Ќе му текне да дисконектира по неколку минути, па пак да конектира. При спуштање на телефонот - пак истото.

А досега го немав тој проблем. Купив нов сплитер - исто. Се е коректно врзано - директ кабелот кој оди од телефон во сплитерот, па тоа се дели на телефон и модем

Probaj so drug telefon, ako te zeza, javi se vo t-home.

Кај мене е проблемот со телефонот. Ако ѕвони (при кревање на телефонот) - не дисконектира но снемува интернет. Ќе му текне да дисконектира по неколку минути, па пак да конектира. При спуштање на телефонот - пак истото.

А досега го немав тој проблем. Купив нов сплитер - исто. Се е коректно врзано - директ кабелот кој оди од телефон во сплитерот, па тоа се дели на телефон и модем

Пријател ова најчесто се случува ако кабелот што иде од сплитер до модем е премногу долг и при дигање на слушалка сигналот ослабува и неможе да дојде до модемот,или пак доколку некој комшија си се приклучил директно на бандера во близина на твојот телефонски приклучок па при секоја активност на телефонот повторно доага до губење на сигнал.....
А да ке заборавев доколку имаш бежичен од оние постарите со антена што факаат сигнали не е лошо да го смениш пошто и тоа знае да зеза...

Има уште некоја грешна душа на светов освен мене што сеуште нема 4mbps?

Има уште некоја грешна душа на светов освен мене што сеуште нема 4mbps?
Пробај со рестарт на модемот би требало да свршиш работа:baeh: доколку не си знаш 0800......:smir:

Пријател ова најчесто се случува ако кабелот што иде од сплитер до модем е премногу долг и при дигање на слушалка сигналот ослабува и неможе да дојде до модемот,или пак доколку некој комшија си се приклучил директно на бандера во близина на твојот телефонски приклучок па при секоја активност на телефонот повторно доага до губење на сигнал.....
А да ке заборавев доколку имаш бежичен од оние постарите со антена што факаат сигнали не е лошо да го смениш пошто и тоа знае да зеза...
Цело 1 метро од сплитер до модем.

Телефонот е безжичен.
Од сплитер до централата има околу метро и пол

Цело 1 метро од сплитер до модем.

Телефонот е безжичен.
Од сплитер до централата има околу метро и пол

1 метро не представува никаков проблем мислев над 15 метра , во тој случај пробај со телефонот смени го..
пс.: да не користиш рутер или директно си иде... и кажи ми модемот се си е ок си светат сијаличките или..

Пробај со рестарт на модемот би требало да свршиш работа:baeh: доколку не си знаш 0800......:smir:

Го рестартирам последниве 3 дена по еднаш дневно. Џабе. Се јавив на 0800 12345, љубезната г-ѓица ме отера најљубезно што може во п.м. Во превод, добив одговор: биче кад биче.
Ако не средат до вечер, пошто ми скисна веќе, ќе се јавам и ќе ги отерам јас овојпат во п.м.

Го рестартирам последниве 3 дена по еднаш дневно. Џабе. Се јавив на 0800 12345, љубезната г-ѓица ме отера најљубезно што може во п.м. Во превод, добив одговор: биче кад биче.
Ако не средат до вечер, пошто ми скисна веќе, ќе се јавам и ќе ги отерам јас овојпат во п.м.
Ја го рестартирам 100 пати на ден, резултати нема.
Ќе чекам што ќе чекам и ја малце, па и ја ќе им се јавам!

Ја го рестартирам 100 пати на ден, резултати нема.
Ќе чекам што ќе чекам и ја малце, па и ја ќе им се јавам!

Јас лично не сум корисник на Т-Home, а кај многу мои пријатели кои го користат, се случува истото по зголемувањето на брзината. Некои дури по цели денови не можат да се конектираат. Колку јас што можев да видам кај нив не свети ADSL лед-диодата, т.е не синхронизира со централата. Ова е посебно изразено кај корисници кои се подалеку од тел. централи и кај постари телефонски кабли до централата.

какви бе 4 мбпс кај мене контра ефект. Едвај вадам 1 мбпс пинг ненормален. Ако пак биде како пред некој месец нема да видат ни денар педери едни

какви бе 4 мбпс кај мене контра ефект. Едвај вадам 1 мбпс пинг ненормален. Ако пак биде како пред некој месец нема да видат ни денар педери едни
Како за кого...

Сега за сега добро е, ќе видиме подоцна како ќе биде.

Офтопик
Тони се среди ли лагот на серверите или уште е исто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom