JB00F
DDoS
- Член од
- 21 јануари 2014
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 2.967
Почната е, оди до салон земи бројче.Od koga ke pocne mobilnata na Telekabel.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почната е, оди до салон земи бројче.Od koga ke pocne mobilnata na Telekabel.
Kako im se paketite kolku GB Internet ima za koja cena ?Почната е, оди до салон земи бројче.
Нивната мрежа ќе ја користат, закупува само бројчиња нешто како што се лајка преку Вип, Телекабел да изгради свои столбови нема шанса ни за 10 години од сега, како прво му треба огромна инвестиција, а како второ треба време, целата инвестиција во фиксната во Македонија не му е колку што чинат 20 столбови.Ќе видиме, ако стварно ја зема мрежата од Телеком... тешко дека ќе ги намали цените како во времето на Космофон / ONE.
pa i redno vreme e da ima, to est sramota so nema, pa da se isfrlat kablite i banderite.За тебе специјално ќе има пакет со 500GB, а не со 50GB
Па Iliad се најнов оператор, таму имаш 5 оператори така да мора да даде некоја добра понуда ако сака да привлече.Interesna rabota, stacionarniot internet kaj nas e vo prosek upola poeftin nego vo eu (20mbs optika za 10e mesecno) a mobilnite paketi kaj nas se nikakvi so smesno malku internet i najmalku duplo poskapi nego vo eu. Dobro gleda robert kade lezi zajakot.
https://www.iliad.it
ima li kaj nas voopsto nesto slicno na ova, i po koja cena?
Znaci ~ min i sms so 50gb internet za 8e mesecno i toa vo italija na tie plati, a kaj nas?
opremata mozebi kosta isto, ama rabotnata raka za postavuvanje servisiriranje i odrzuvanje na mrezata kaj nas e najmalku 5x poeftina, strujata 3x poeftina i mnogu poniski se vkupnite davacki kon drzavata.Па Iliad се најнов оператор, таму имаш 5 оператори така да мора да даде некоја добра понуда ако сака да привлече.
Опремата кошта исто и во Италија и во Македонија, само што пазарот тука и таму е апсолутно различен и по платежна моќ, густина на население, бројност на население.
Епа тука е проблемот. Нема ваљда со негова мрежа да му ги зема корисниците? Пошто реално ако намалат драстично Телекабел... ќе ги зема сите корисници бидејќи цените моментално се превисоки од страна на T-Mobile и VIP.Нивната мрежа ќе ја користат, закупува само бројчиња нешто како што се лајка преку Вип, Телекабел да изгради свои столбови нема шанса ни за 10 години од сега, како прво му треба огромна инвестиција, а како второ треба време, целата инвестиција во фиксната во Македонија не му е колку што чинат 20 столбови.
Сервисирањето и одржувањето може да се повисоки, струјата не знам колку е кај нив по киловат и дали е навистина 3 пати повисока (и тука нашите плаќаат индустриска тарифа), а кон АЕК, Министерство за транспорт и врски, Катастар и општините, плаќаат дебели пари. Најди ги нивните реални давачки за во Италија кон државата и може да правиме реална споредба.opremata mozebi kosta isto, ama rabotnata raka za postavuvanje servisiriranje i odrzuvanje na mrezata kaj nas e najmalku 5x poeftina, strujata 3x poeftina i mnogu poniski se vkupnite davacki kon drzavata.
so se tice platezna mok, tuka kolat monopolistive so duplo povisoki ceni od tie na iliad so mizerna kolicina na internet, pa sega vidi.
Не ја знам најдобро регулативата, но мислам дека има минимални цени под кои не смее да отидат, али ако почне да се прави многу курназ Телеком ќе му ги крене цените за рента и сакал или не ќе игра и тој на истото оро.Епа тука е проблемот. Нема ваљда со негова мрежа да му ги зема корисниците? Пошто реално ако намалат драстично Телекабел... ќе ги зема сите корисници бидејќи цените моментално се превисоки од страна на T-Mobile и VIP.
Така да и нема да ме изненади ако пуштат понуди од 700 / 800 денари т.е. слични како на VIP и T-Mobile.
Ako startuvaat so ceni 700/800 den, nema potreba i voopsto da zapocnuvaat so rabota-koj efekt ?? = 0[DOUBLEPOST=1538262230][/DOUBLEPOST]Епа тука е проблемот. Нема ваљда со негова мрежа да му ги зема корисниците? Пошто реално ако намалат драстично Телекабел... ќе ги зема сите корисници бидејќи цените моментално се превисоки од страна на T-Mobile и VIP.
Така да и нема да ме изненади ако пуштат понуди од 700 / 800 денари т.е. слични како на VIP и T-Mobile.
Cenite za golemoprodazba gi reguilira AEK,a neTelekom, taka da od toj aspekt ne moze telekom da menuva/diktira ceni- telekom ke zema odreden procent koj sto im e dogovoren so Telekabel i toj ke bide ,sprema dogovorot,Сервисирањето и одржувањето може да се повисоки, струјата не знам колку е кај нив по киловат и дали е навистина 3 пати повисока (и тука нашите плаќаат индустриска тарифа), а кон АЕК, Министерство за транспорт и врски, Катастар и општините, плаќаат дебели пари. Најди ги нивните реални давачки за во Италија кон државата и може да правиме реална споредба.
На страна од се ова ЕУ инвестира тешки пари како помош за изградба на инфраструктурата во земјите членки, имаат програма со која планираат секој граѓанин на ЕУ да има пристап до брз интернет и мобилно покривање, така да може да испадне дека таму инвестираат помалку од нашите тука.[DOUBLEPOST=1538253369][/DOUBLEPOST]
Не ја знам најдобро регулативата, но мислам дека има минимални цени под кои не смее да отидат, али ако почне да се прави многу курназ Телеком ќе му ги крене цените за рента и сакал или не ќе игра и тој на истото оро.
Druze vo italija so vlezot na iliad (posle spojuvajneto na wind i tre) isto kako kaj nas so one i vip morase da vlezi dr, operator dali mno/mvno no bidejki pazarot tamu e golem vleze Mno operator koj veke raboti vo nekolku drzavi, kako prvo iliad im napravi ogromen problem na ostanatite sega 3 operatori ; go blokira sistemot za portirajne bidejki za 3 meseci od startot na rabotata nad 1 milioni korisnici se portiraa kaj niv bidejki pocnaa so 6.99eu,30gb pa 7.99 40 gb pa 8.99 50gb(ja namali cenata na pretplata za 70/80% i go zgolemi data soobrajkajot za +50%) so samoto toa vo prvite meseci od rabota imale nad 50% povejke rasxodi od prixodi , i toa ke potrae, svesno odat so zaguba, bidejki znaat deka nema drug nacin da prodobijat korisnici, za portirajne na br, se cekalo po 2 nedeli*Па Iliad се најнов оператор, таму имаш 5 оператори така да мора да даде некоја добра понуда ако сака да привлече.
Опремата кошта исто и во Италија и во Македонија, само што пазарот тука и таму е апсолутно различен и по платежна моќ, густина на население, бројност на население.
kupi nekoj brojce 074 ? ili se mezite ?Почната е, оди до салон земи бројче.
Да во право си за ова со АЕК, мислев околу цените кои ги договараат Телекабел и Телеком меѓусебно.Ako startuvaat so ceni 700/800 den, nema potreba i voopsto da zapocnuvaat so rabota-koj efekt ?? = 0[DOUBLEPOST=1538262230][/DOUBLEPOST]
Cenite za golemoprodazba gi reguilira AEK,a neTelekom, taka da od toj aspekt ne moze telekom da menuva/diktira ceni- telekom ke zema odreden procent koj sto im e dogovoren so Telekabel i toj ke bide ,sprema dogovorot,
Prednosta sto Telekabel( i site mvno) mozat da bidat poeftini e toa sto ne plajka odrzuvajne za+100 bazni stanici ne plajka za niv struja ,ne stava gorivo vo agregatite po planini na predavatelite, ne mora da ima prodazni saloni vo sekoj grad, moze da raboti so lokalni mobilari ili so Amc,setec,neptun, koj veke go ima skoro sekade....[DOUBLEPOST=1538263767][/DOUBLEPOST]
Druze vo italija so vlezot na iliad (posle spojuvajneto na wind i tre) isto kako kaj nas so one i vip morase da vlezi dr, operator dali mno/mvno no bidejki pazarot tamu e golem vleze Mno operator koj veke raboti vo nekolku drzavi, kako prvo iliad im napravi ogromen problem na ostanatite sega 3 operatori ; go blokira sistemot za portirajne bidejki za 3 meseci od startot na rabotata nad 1 milioni korisnici se portiraa kaj niv bidejki pocnaa so 6.99eu,30gb pa 7.99 40 gb pa 8.99 50gb(ja namali cenata na pretplata za 70/80% i go zgolemi data soobrajkajot za +50%) so samoto toa vo prvite meseci od rabota imale nad 50% povejke rasxodi od prixodi , i toa ke potrae, svesno odat so zaguba, bidejki znaat deka nema drug nacin da prodobijat korisnici, za portirajne na br, se cekalo po 2 nedeli*
no sega i ostanative vodafone,tim,wind pokacile GB i spustile cena,,,, toa e borbata no dane ja sirime/dolzime ...ova kaj nas nema da se sluci za +10 god, bidejki stom si zamina One se znaese deka cenite ke odat za +50% i toa ise sluci na premolcen dogovor Telekom-Vip. germansko/avstriski monopol.[DOUBLEPOST=1538263928][/DOUBLEPOST]
kupi nekoj brojce 074 ? ili se mezite ?