Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
има и кинески фирми што прават лцд панели и развиваат својата технологија, ама сепак корејските лг и самсунг се многу понапред

Кој ви дава да постирате ваков BS бе? се читате ли што пишувате?

Основите се овие,

Хај енд модел од претходната генерација на Samsung, LG, итн е секогаш споредлив со најновите кинески уреди, за да дојдат на ниво на сегашен хај енд уред од познатите брендови, кинезите треба да бидат 1 генерација напред, или на кратко.

Mi6 = S7

OP5 = S7 Edge

S8 сега за сега е далеку за овие 2 уреда, а со цена се скоро исти, наместо да пишувате глупости, отворете очи и видете ги цените како стојат. Хинт, не зборам за цени у кина, тие не се репер.

S8 ги прави масакар у се со исклучок на рамот овие 2 уреда, а тој што збореше дека Samsung имал блоат, не го видел ова видео, нити знае што и како се прави со Samsung уредите.

А шо ако ти кажам дека с7 еџ ми има паднато на бетон и се нема скршено (фала богу :D ) ?
Океј може стварно имаат кинезиве поиздржливи екрани, арно ама ако тоа ти е мерило за добар телефон...
Се знае шо е добар екран, јасност, респонзивност, контраст...

Пак не ја сфаќаш поентата и си се фатил за „сопче“.

Океј, ете у фабрика го прават, а не у сопче, и ?
На бенд тест се крши телефонот на пола при многу мал напор.

И ај објасни ми го ти тоа ?

:facepalm: ne znaes i pak mi kontras, mi5 e taka dizajniran, ne mu praele bend test koga go dizajnirale, i iphone 6s se iskrsi prv na pola pa nemoj da mi kazuvas deka toj ne cinel.

Eve ti video od mi6, kazi mi dali ovoj telefon se skrsi na pola?

Eve ti HTC ultra tel od 700 dolari koj puka na pola, kazi mi dali htc e marka koja telefonite gi pravi u podrum?

Ne mozes da generaliziras za edna marka telefoni spored edno video.

Последно уредено:
за да бидеш најјак фраер у маало ќе си купил или самсунг или епл, со секој друг телефон си само обичен сељак

Кој ви дава да постирате ваков BS бе? се читате ли што пишувате?

Основите се овие,

Хај енд модел од претходната генерација на Samsung, LG, итн е секогаш споредлив со најновите кинески уреди, за да дојдат на ниво на сегашен хај енд уред од познатите брендови, кинезите треба да бидат 1 генерација напред, или на кратко.

Mi6 = S7

OP5 = S7 Edge

S8 сега за сега е далеку за овие 2 уреда, а со цена се скоро исти, наместо да пишувате глупости, отворете очи и видете ги цените како стојат. Хинт, не зборам за цени у кина, тие не се репер.

S8 ги прави масакар у се со исклучок на рамот овие 2 уреда, а тој што збореше дека Samsung имал блоат, не го видел ова видео, нити знае што и како се прави со Samsung уредите.

s8 e obicna kopija na mi mix i nivniot bezelless dizajn. do tamu spadnaa.

enivej, razlikata megu mi6 i s8 zasega e samo vo goleminata na ekranot. hardverot e gore dole ist. na scena dovaga miui9 pa ke vidime i softverot so ke kaze.
a sledniot mi mix so sd835 ili neso pojako bidete shigurni deka ke pomete so sve od samsung i ostanatite dinosauri.
www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_2-8529.php
bye bye samsung

Последно уредено:
enivej, razlikata megu mi6 i s8 zasega e samo vo goleminata na ekranot. hardverot e gore dole ist. na scena dovaga miui9 pa ke vidime i softverot so ke kaze.
a sledniot mi mix so sd835 ili neso pojako bidete shigurni deka ke pomete so sve od samsung i ostanatite dinosauri.
www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_2-8529.php
bye bye samsung

5mEnMfG.gif

:facepalm: ne znaes i pak mi kontras, mi5 e taka dizajniran, ne mu praele bend test koga go dizajnirale, i iphone 6s se iskrsi prv na pola pa nemoj da mi kazuvas deka toj ne cinel.

Eve ti video od mi6, kazi mi dali ovoj telefon se skrsi na pola?

Eve ti HTC ultra tel od 700 dolari koj puka na pola, kazi mi dali htc e marka koja telefonite gi pravi u podrum?

Ne mozes da generaliziras za edna marka telefoni spored edno video.
Така бил дизајниран mi5, да се крши... :facepalm:
И ја не сум знаел за екраните кој е поиздржлив и не сум можел да зборам...
Зошто ти иначе немаш шо да им праиш на парите па зема ми6 и с8 и ги пушти од некоја си височина и ја утврди вистината од прва рука....
Еве ти викам ја дека с7 еџ ми паднал на екран и не се скршил.

Пази ваму сеа.
За телефон што излегол пред некои си 3 месеци и што коштал 37к, а сеа на некој си попуст е 32к, ако тебе ти е успех тоа што не се крши при примена на сила... како да ти кажам ама многу различни стандарди за добри перформанси на телефон...

Тука не стана збор за споредба со ХТЦ кој никој више не го есапи туку со галакси серијата на самсунг.

Друга работа, ако ти би дал 32к за ми6 место 38к за с8... не знам како да ти кажам, ама искрено се двоумам дали ја сум глупиот у муабетот. Напраи само споредба на екраните, само тоа е доволно за да ја платам таа разлика од 6-7к.

Да не спомнувам за камера, waterproof и ред други работи.

Затоа реков уште на почетокот, ако некој коа ќе праша предлог за телефон ти сакаш да му предложиш кс(ш)аоми, слободно, никој не ти го спори тоа право, ама да пробуваш да се праиш генијалец па сеа ќе ги убедуваш сите дека самсунг се гомно, а кинезиве непроценливп злато... немој !

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Така бил дизајниран mi5, да се крши... :facepalm:
И ја не сум знаел за екраните кој е поиздржлив и не сум можел да зборам...
Зошто ти иначе немаш шо да им праиш на парите па зема ми6 и с8 и ги пушти од некоја си височина и ја утврди вистината од прва рука....
Еве ти викам ја дека с7 еџ ми паднал на екран и не се скршил.

Пази ваму сеа.
За телефон што излегол пред некои си 3 месеци и што коштал 37к, а сеа на некој си попуст е 32к, ако тебе ти е успех тоа што не се крши при примена на сила... како да ти кажам ама многу различни стандарди за добри перформанси на телефон...

Тука не стана збор за споредба со ХТЦ кој никој више не го есапи туку со галакси серијата на самсунг.

Друга работа, ако ти би дал 32к за ми6 место 38к за с8... не знам како да ти кажам, ама искрено се двоумам дали ја сум глупиот у муабетот. Напраи само споредба на екраните, само тоа е доволно за да ја платам таа разлика од 6-7к.

Да не спомнувам за камера, waterproof и ред други работи.

Затоа реков уште на почетокот, ако некој коа ќе праша предлог за телефон ти сакаш да му предложиш кс(ш)аоми, слободно, никој не ти го спори тоа право, ама да пробуваш да се праиш генијалец па сеа ќе ги убедуваш сите дека самсунг се гомно, а кинезиве непроценливп злато... немој !

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jas im kazuvam sto e najpametno da zemat za tie pari vo odnos cena/performansi, a deka samsunzite se preceneti gomna toa e fakt. Pametniot covek koj so gi ceni parite so gi dava i ne saka nekoj budala da go pravi i da preplakja kupuva xiaomi, a toj drugiot koj saka da ima brend kupuva polovni samsunzi ajfoni ili nov j5.

Inace ne bi dal 32k ni za mi6, si imam ja svoi kriteriumi koi note 4kata sto go imam vise od dovolno mi gi ispolnuva. I na bilo kogo da mu go dadam da go procacka misli deka vredi mnogu vise sto mu kazuvam, vika ova za 13k nema sansa...

Последно уредено:
Момче, јас досега имав 3 Xiaomi телефони и ги користев повеќе од 2 години сите вкупно. Сите 3 беа од различна класа. Буџет, средна класа, и флегшип. Телефоните се сосема ОК, и за парите се екстра, НО, во некои делови каде што владее Самсунг или Ејпл немаат додирни точки. На пример, S8 го има најубавиот екран што сум го допрел досега. Ептен ситни, фини пиксели, со што ја пикажуваат сликата одлично. Истотака кинезите подфрлаат на камерата. Досега немам видено кинез со квалитетна камера како Самсунг/ЛГ што имаат. Да бидеме реални малце. Знам дека имаш кинез и си го преферираш (и јас имав до пред 2 месеци кинез и си го преферирав) ама за некои работи кинезите подфрлаат и тоа доста зад Самсунг. На пример Амоледот што беше вграден во Redmi Pro не е ни близу до Амоледот на Самсунг на пример. Сеа ке речеш Амолед е амолед, како може да биде различен. Е така различен е, и тој на Самсунг е најдобриот.

гледав слики оригинал mi6 и s8. https://www.flickr.com/photos/146228843@N02/albums/
S8 има подобра камера. но има и подобри од таа во други телефони.
за екраните амолед дека се нешто специјално не се. едно време нели го фалеа екранот во ајфоун за совршен, а тој е ипс, така да да плаќаш плус за некоја технологија која не е подобра не вреди.
перформансите таму некаде се, сите имаат рам над 3гб, и сите се и повеќе од доволни за комотна работа. во тој дел споредба не вреди.

не збориме овде за ефтини кинески телефони со безвеза брендови, туку за светски познати и признаени брендови.
а седиштето на фирма во кина ли е, во кореја ли е, денеска ич не е важно.

Kaj nas se seuste naduvani cenite na xiaomi telefonite, nema seriozen uvoznik. tuka e problemot.
za 95% od narodot note 4 e overkil i nema potreba drugo da se gleda. samsung i ostanatite stari volci nemaat ama bas nisto da ponudat kako konkurencija na telefonite od xiaomi za 100-200e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom