Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тој ден беше еден од моите први денови на подолг престој во главниот град, Скопје. Претходно сум го посетувал на неколку пати, но само накратко.
Пристигнав околу 13:00 часот. Првиот поглед ми беше упатен кон кафичите и невработените што го пијат третото кафе додека држат ајфони во рака и се жалат дека нема работа. Едното око ми фати и накај шмизлите што со штикли и минич седеа во кафичот. На улиците 14 годишни деца со скутери, а пред Броз, фраери со мерцедеси.
Броз, "најелитниот" кафич во Скопје. Пиеш кафе и се чувствуваш како да си пред селската чешма.
Следниот ден, осум часот наутро, а веќе се` е раздвижено. Пензинерите брзаат да фатат место во автобусите, а овие во државна администрација да ја фатат фотељата.
Поминав покрај соборна и гледам верници се крстат, а не влезени внатре. Се упатив накај плоштадот да ги видам спомениците. Па тоа колку се убави, браво за проектот Скопје 2014. Најубаво нешто што е направено.
Во ГТЦ, абе уште барок фали за градот да изгледа како светска метропола.
Низ триумфалната капија ѕиркаше собранието во кое се собрани еден куп монструми, а одвреме навреме перспективата ја сосекуваше по некој двокатен црвен автобус полн со зомбиња што се враќаа од зелено пазарче.
Од таму се качив во еден од тие двокатните автобуси што се купени со парите на народот и отидов до клинички центар. Во автобусот ја осетив миризбата на кромид, лук и пот. Таму се изненадив, немаше гужви, а докторите трчаа по пациентите и ги молеа да ги прегледаат.
Во вечерните часови отидов на ќебапчиња. Ми пуштија Сител телевизија и уживав додека водителот ја фалеше Македонија и бројот на инвестиции.
Абе убавини....
Decki ke moze da mi napisete tekst na tema ''mojot patopis'' itno mi e ! fala vi odnapred![]()
![]()
Decki ke moze da mi napisete tekst na tema ''mojot patopis'' itno mi e ! fala vi odnapred![]()
![]()
Е па НЕЗНАЈТЕПрепишвај, препишвај сабајле ко ќе ми дојш начколија ко ќе дупнам 3-4 збора на гуглено ќе вијам јас од кај си ја копирал домашната. Ах леле, шо не мислите море није професориве дек незнајме да онаквиме со тастатура по интернетов. Аре ко ќе ти закачам еден кец од горе до долу во графана, море преку цел лист, Свети Петар да немојт да ја опрајт работава.
Сеј ре шо разбирет, дечишта ми се распамудиле овдека, ех ре од ратот није шо немаме проживејано.Е па НЕЗНАЈТЕ![]()
Мојот живот ќе биде многу лош ако за овој патопис добијам доволен два. Патувањето до дома ќе ми биде со многу мачнина, бидејќи тато многу сака петки, а во слободно време за двојки дели шамари.
Една ваква идеја може да ја разглобиш, мада сумјам во твоите способности