Течна или цврста храна?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Каква храна преферирате?

• Вкупно гласачи
    103

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.414
Поени од реакции
35.071
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Добро, горе-долу сите знаеме дека варивото, односно течната храна е поздрава за организмот. Но, јас искрено не поднесувам многу манџи и чорби. Иако од време на време знам да сркнам супа...

Повеќе сум по „сува храна“ - скари, сендвичи, риби и случно... Ама затоа „недостатокот“ го надоместувам со вода и доста сокови.

За среќа, до сега не сум имал проблеми со варењето :wink:

Какво е вашето мислење? Преферирате повеќе сува, или течна храна?
Кој е поздравиот начин на исхрана?

Sakam koga tropa lazica!!!
Za zal vo US of A, ne tropa cesto - ne se po tecnite raboti (zatoa se ovolkavi kolkavi shto se). Nemaat poima shto znaci supa, corba ili nesto slicno. Se davam vo teljbija, varena zelka, supa (sekakva), corbi, kasi i slicni raboti koga sum vo Makedonija. Ovde se zadovoluvam samo so supite na Podravka od vreme na vreme na koi znam da i dodadam zarzavati. No, jadam najcesto suva - bash bi sakala da imam povekje izbor.
Sakam koga tropa lazica....

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif] Здравата исхрана би требало да вклучи разновидна храна. Во неа спаѓаат лебот, тестенините, овошјето и зеленчукот. Редовниот доручек според мене е важен дел на здравата исхрана.

[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Готвење на зрава храна е лесно. Често пати, омилените рецепти може да се модифицираат за да се намали процентот на маснотии. Може да се користат садови што не загоруваат со што ќе се намали количината на маслото за готвење.

Немам некое посебно мислење околу храната.. :icon_roll
Јас сум од оние луѓе кои не конзумираат течности. Не можам да поднесам супа, манџа, грав и такви слични ствари.
Повеќе јадам сува храна..секој 3-4 ден имам проблеми со желудникот, ама знам дека тоа не ми е од храната.:wink:
[/FONT]

Супа поштувам. Погорово домашна, пилешка, со доста мевце и рендани компири. Ама никако неможам да поднесам ако има премногу магдонос или моркови.

Него ОБДН, што е тоа тељбија?

Uh prasanje za objasnuvanje. Kasa, odi obicno so riba - voda, brasno, jajca nekoja takva kombinacija e. Na izgled bela -- neznam kako da drugo da ti objasnam. :)

не можам беэ течна храна, секој ден морам да сркнам нешто, супа, каша, чорба било што, па макар и било тоа некоја обична инстант супа

коцка напиша:
не можам беэ течна храна, секој ден морам да сркнам нешто, супа, каша, чорба било што, па макар и било тоа некоја обична инстант супа
Баш секој ден? :icon_eek:

Ми се отвори „дизна“ за течна храна од муабетиве. Денес ќе јадам супа дефинитивно. :wink:

i suva i tecna.od suva najvise meso,a od tecna kompir manga,grasak i supa-gotova na podravka

Обично се трудам рамномерно да ги застапам во својата исхрана двата вида наведена храна.Факт е дека лично мене, течната храна и тестенините од типот лазањи, макарони, тортелини и шпагети не ме заситуваат и обично после 30 минути по завршувањето со јадење пак сум гладен.Супите и чорбите ги сакам под услов да нема месо во нив, посебно чорби со зеленчук, како на пример со карфиол. Од „конкретна храна”...-СКАРА НА ПРВО МЕСТО!
http://www.bigdayton.com/gallery/albums/userpics/10001/ribs.grill.jpg

граф со ребра и младо лукче

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom