Те сакам...

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Никола напиша:
Те сакам <внеси свое име>, те сакам со целото срце. Не знам што значи ни болка ни страв одкога те знам тебе. Сите останати чувства и емоции останаа настрана. Знам само за љубов. Љубов за тебе.Кога крајот на светот ќе дојде само едно ќе остане..мојата љубов кон тебе... итн..

Добро кога женско ќе почне вака да ви збори, како реагирате? Што и кажувате?
moze edno prasanje?
dobro zasto sekogas stavas akcent na zenite,zenite se ligavat,zenite ova,zenite ona...
a sto sankim nemoze i masko sto ova sto go napisa da go kaze i us pat uste poveke da se izligavi od zensko?e moze.jas sum bila u takva situacija i nikako ne sum izgeagirala.osven:I jas tebe,i jas isto taka :icon_lol: :pipi:

smizlicka напиша:
moze edno prasanje?
dobro zasto sekogas stavas akcent na zenite,zenite se ligavat,zenite ova,zenite ona...
a sto sankim nemoze i masko sto ova sto go napisa da go kaze i us pat uste poveke da se izligavi od zensko?e moze.jas sum bila u takva situacija i nikako ne sum izgeagirala.osven:I jas tebe,i jas isto taka :icon_lol: :pipi:

Машко би кажало вакво нешто единствено кога е во ситуација да те легне па ова според него е единствениот чекор или кога се плаши дека ќе те изгуби па ова е единствениот чекор.. нешто измеѓу..не:)

Jakov напиша:
Вистинска девојка вака не зборува освен на филм или у некоја ефтина книга. Ноу фртр коментс.- тапа.

Хммм.никоја девојка не ти го кажала тоа? Не ме криви мене, размисли за себе си.
Девојките сакаат и треба да ги кажат овие или зборови слични на нив кога се сврзани со тебе. Можеби некогаш некоја и ќе те засака.
Ќе го почуствуваш, се надевам тоа некој ден..пријатно е.. на некој чуден начин.
Напрај муабет со другарите (ако ги имаш) кои опињаат нешто, па муабетов ќе ти стане јасен;)

Како и да е..
Настрана од машките на кои девојка никогаш не им кажала дека ги сака. Тие се тажен пример на она што денешното општество станува.

За останатите..продолжете на темава:))

Никола напиша:
Машко би кажало вакво нешто единствено кога е во ситуација да те легне па ова според него е единствениот чекор или кога се плаши дека ќе те изгуби па ова е единствениот чекор.. нешто измеѓу..не:)
Ne spagam u taa kategorija na devojki.I nemozaes da kazuvas za nesto kako bilo i poredi koja pricina nekoj rekol taka zasto ednostavno ne si na moe mesto za da vidis i cues.A sto sakas da kazes deka masko vika te sakam samo koga mu treba picka?ne si u pravo.smetam deka maskite ne se do tolkuavi drva so ne si gi izkazuvaat custvata,i nemozat da kazat baremn ednas izkreno te sakam na devojka.:pipi:

smizlicka напиша:
Ne spagam u taa kategorija na devojki.I nemozaes da kazuvas za nesto kako bilo i poredi koja pricina nekoj rekol taka zasto ednostavno ne si na moe mesto za da vidis i cues.A sto sakas da kazes deka masko vika te sakam samo koga mu treba picka?ne si u pravo.smetam deka maskite ne se do tolkuavi drva so ne si gi izkazuvaat custvata,i nemozat da kazat baremn ednas izkreno te sakam na devojka.:pipi:

мислам дека е 100 пати пoубаво да си бидеме искрени, наместо да се преправаме, пишуваме пораки за љубов и не знам што.. едноставно не е тоа така.. машките и девојките се разликуваат, оваа е нивата разлика.:)

едноставно се ежам и мн убаво чуство имам и мн ми е убаво и сакам да слушам некој кога ми збори

smizlicka напиша:
a sto ima toa vrska so temata?:icon_lol:
па добро ти вика да ги кажеш чуствата какви се кога ќе слуснеш нешто такво

Никола напиша:
мислам дека е 100 пати пoубаво да си бидеме искрени, наместо да се преправаме, пишуваме пораки за љубов и не знам што.. едноставно не е тоа така.. машките и девојките се разликуваат, оваа е нивата разлика.:)
Ok.Tvoe mislenje,taka razmisluvas.Sepak nemozes da kazes kako bilo ili sto rekol nekoj ili kakva mu bila namerata,zaso ednostavno ne znaes.Pozdrav :icon_lol:

Никола напиша:
Те сакам <внеси свое име>, те сакам со целото срце. Не знам што значи ни болка ни страв одкога те знам тебе. Сите останати чувства и емоции останаа настрана. Знам само за љубов. Љубов за тебе.Кога крајот на светот ќе дојде само едно ќе остане..мојата љубов кон тебе... итн..

Не знам најверојатно треба да кажеш нешто еднакво роматично и поетично. Грешно регирам во вакви ситуации. И велам да се смири и ќе и помине.
Што мислите за проптоварувањето на вашиот бафер со вакви и слични муабети? За што служат истите. Да не направат да се наежиме и да не сакаме веќе никогаш да ја видиме девојката?
Гледаш премногу шпански серии.Барем оние девојки кои ги познавам никогаш не би направиле такво нешто...ама познавам неколку такви мачо-лиглиња,затоа немој да мислиш дека е ова стриктно женски испад

Jas sum prvichno za delata. Moite dela najubavo zboruvaat kolku go sakam mojot chovek, shto sum spremna da napravam za nego, kolku mi znachi...
Sepak, sakam ponekogash chuvstvata da gi prenesam na hartija. Toa nikako ne znachi deka napishanoto treba da se zeme vo predvid ako e razlichno od moite dela...

Никола напиша:

Не знам најверојатно треба да кажеш нешто еднакво роматично и поетично. Грешно регирам во вакви ситуации. И велам да се смири и ќе и помине.
Што мислите за проптоварувањето на вашиот бафер со вакви и слични муабети? За што служат истите. Да не направат да се наежиме и да не сакаме веќе никогаш да ја видиме девојката?

1. Ја сум женско. Ваков муабет сум направила само со човек што го сакам и што исто така ме сакал и ми напраил сличен муабет (од љубов, не за да ме легне).
2. Машки познавам што ми напраиле ваков муабет.
Така да, шовинистичкиот момент у муабетов е ептен искарикиран и неточен. Или нека се преформулира прашањето во општо па може и ќе се најде некој/А да сподели искуство, или префрлете ја во сеир, па нека се третира као шпанска серија (пошто реалност баш и не е).

Никола напиша:

Ха! Закон, закон, закон!:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Никола, не ќе се насмеев денес да се немаше разотварано теми ...
Него на темава ... апсолутно не е точно дека само жени вака се лигават. За повеќето мажи се сложувам дека вака знаат да запаѓаат ако планираат да те легнат побрзо или ако се плашат да не те изгубат ... за нив освен гадење и сожалување, не осеќам ништо друго.
Но да ти се исконтрам и јас малку ... во изумирање се таквите видови, но сеуште ги има ... мислам на тие кои ваков муабет знаат да направат и во нормална кулирачка вечер по дома, кога се шетате по улица, кога јадете, кога работите и.т.н., и.т.н., и.т.н. ...
Лично јас не сум таков тип на човек, па и по цена да го изгубам партнерот не можам да влезам во таков филм ... си знае тој колку го сакам додека е со мене и без такви филмања ... :pipi:

Скраја да е...:) Никогаш не сум зборела вака нема ни да зборам, доста му е да му кажам и да му покажам, а да изнудувам некои зборови од него преку моите хистерични изјави на љубов, никако.

"It's only words
and words are all I have ...."

"When I`m in your arms
U take my breath away"

Оние кои можат да направат разлика меѓу стиховите земени од две различни песни веќе знаат што сакам да кажам, за сите останати топиков е отворен.
Ќе беше убаво можеби во рамки на оваа тема да разговараме и за интензитетот на чувствата кои се искажуваат низ зборовите дадени како вовед во темава но.....
Најверојатно авторот не се сетил и тоа да го стави како насока на дискусијата. Или можеби не го почувствувал тој момент. Се плашам дека најмногу што има почувствувано е “прислушкување“ на нечии љубовен муабет од позадина на некоја клупа у парк со раката у скинатиот џеб од фармерките ама тоа е за форум здравје не за овде.
Никола напиша:
Ќе го почуствуваш, се надевам тоа некој ден..пријатно е.. на некој чуден начин.
За разлика од тебе кој веќе си ги почувствувал благодетите на слушањето зборовите те сакам, неможам без тебе и слично и тука си застанал со лепливи прсти и умирисан underwear...јас не идам по другарите кои опињаат да се распрашувам за после да отворам топици, јас години наназад уживам во чувствата, во допирите, во миговите заедно, во акцијата....ако разбираш што зборам ако не трк пред зграда сигурно има некој опињач кој ќе ти објасни како е тоа во светот на “големите“ батковци кај што љубовта се практикува а не се зборува, особено не по интернет.

Абе ај не ме заебавај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom