Te сакам?

• Креатор на темата Креатор на темата smizlicka
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам колку е навистина тешко да се каже, а колку ни е сиромашен јазикот за изразување емоции, посебно убави.
Само еднаш сум била заљубена безусловно и безрезервно (љубовта кон рожбата ја исклучувам) и апсолутно сум стоела зад тоа "Те сакам". Се' понатаму било поинаков вид на припадност, љубов, делење, разбирање, посакување, па еве и сакање, ама никако не може да има заеднички именител и да се збута во едно - те сакам. Затоа и не го изустувам, туку правам, покажувам, или барем се обидувам.

ma se e ok toa " te sakam " ama nekako u posledno vreme tesko mi ide da poveruvam vo toa

го искажувам и на само и јавно пред сите а досега го кажав само на еден човек

Тешко ми е да кажам „Те љубам!”.
„Те сакам!”, три за петденарка.
Свите ве сакам! Ете!
Се гледа тоа у очите бе луѓе, кога љубиш и кога те љуби. Зборовите не ви требаат тогаш.

*Te Sakam*
Najtesko kazuvam, koa navistina go mislam toa, na nekoj so navistina mi znaci, go sakam, obozavam...
Osobeno tesko i go kazuvam, vo posledno vreme na edna licnost...

Не ми е тешко да кажам кога чувствува, (сега?!) ама од искуство, многу е лошо кога личноста која сеуште не ја сакаш, за која уште има само симпатија - ти каже те сакам и некако... Со очи бара да го кажеш и ти истото. Ова е лошо:(

Никогаш не сум кажала на некое момче дека го сакам.Барем не на глас :wub:

sch00lGirL напиша:
Никогаш не сум кажала на некое момче дека го сакам.Барем не на глас :wub:

На машко(мислам на дечко) и јас немам кажано...му имам кажано те сакаВ....а те сакаМ, не баш....Ама на најблиските пријатели што се малце, знам да им кажам ТЕ САКАМ:wub:

Врска неам од покажување емоции..а уште помалце од искажување..такада те сакам не се нашол во мојов речник...

На крај не е ни битно да кажеш - битно е да покажеш...

Mandy напиша:
Врска неам од покажување емоции..а уште помалце од искажување..такада те сакам не се нашол во мојов речник...

ми ги зеде зборовите од уста ... многу се нервирам зашто сум ваков

It takes a few minutes to say: I love you. But it takes a life time to prove ti

Imam kazano te sakam i toa poveke pati se razbira na deckoto koj si go sakam najmnogu na svet.Se soglasuvam deka ljubovta treba da se pokazuva so dela megutoa mene mnogu mi znaci i koga ke mi kaze te sakam, gi obozavam ovie zborovi i sakam postojano da gi slusam se razbira od negovata usta

Kaжувам те сакам,меѓутоа ретко зш сметам дека со прекумерно кажување ја губи вредноста,повеќе сум за да се покажува отколку да се кажува.

те сакам е баниран збор од мојот вокабулар. Барем засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom