Татарстан Ќе го промени името во Булгаристан

Статус
Затворена за нови мислења.
Takiva leketa idat u nas, studirat, rabotat , pravat mili usmivki.A na forumo naj chisti makedonoidi.Shto ne slojish edna slika site da te vidat kolko si cist evropeec.21 vek sme a klounot nad mene razkazuva na 15 godisno dete za chisti i nechisti supstancii.I posle drugite sa vi vinovni ce zanisto ne vi biva osven da go drvite po forumi...

Сигурен сум дека ако си бел и личиш на нешто, тогаш и ти си наш.
Но, не се кажувај бугар, кажи се Македонец, Шоп, Тракиец, се освен, Вулгарен.
Смесата е нехубава, ако се спомина булгар, татар, џингис кан.
Не се тревожи, един ден и вие ште се осознаете.
Кои сте и от к`де сте.
И сигурно нeма да отберете иако имате и азиски ген че сте от там.

Вие блгарите сте повеќе по Хитлер. Тој ви е втор татко, по Хабсбург.
Си имате нешто со германците, но немам претстава што виделе во мургави чужденци како вас.

Немале претполагам што да одберат. Сите убави нации веќе биле земени. Останале ромите и блгарите.

Сигурен сум дека ако си бел и личиш на нешто, тогаш и ти си наш.
Но, не се кажувај бугар, кажи се Македонец, Шоп, Тракиец, се освен, Вулгарен.
Смесата е нехубава, ако се спомина булгар, татар, џингис кан.
Не се тревожи, един ден и вие ште се осознаете.
Кои сте и от к`де сте.
И сигурно нeма да отберете иако имате и азиски ген че сте от там.

Ti moje bi citirash "Mein Kampf". Tova e teza na socialnacionalizma vo Germania od vremto predi evreiskite pogromi. Ti sas sigurnost si bil vo Bugaria i znaesh kakvi sa bugarite. Ako si hunza i ne si vidoval jiv bugarin, cjovek da ti prosti, ama za glupostite deka gi govorish nema izvinenie.

Со сигурност тврдам дека има лични и достојни луѓе во Бугарија, кои за жал имаат дури и приемено блгарско самочуство.

А се сосем нормални, не са ниту цигани, ниту татари.

Но системот им наложил да се сметат като блгари.
От кде доаѓа тој збор?
Зашто брз основа на тој збор формирате нација?
Не вие лесно на вас.
Чуждици за основа на јазикот и народот да употребувата.

P.S. А инаку кој ве ебе бугарски шљам. Остај што сум културен со вас уште и ми се курчите.

Nikola, ti si vo makedonski forum i razgovarash so inteligentni bugari. Mojesh da pishuvash shto sakash, a deli nie ke primeme tvoiata pozicia si e nash problem. Bugaria ima svoia istoria i "intelektualci" kako tebe ne mogat da vnesat promena vo istoriata i vo mishlenieto na bugarite. Kako ke ni narechesh i dali ni mrazish si e chast ot tvoite kompleksi. Jaz kompllex ot tova che sam bugarin nemam. Sramuvam se ot nekoi bugarski antimakedonski forumi shto ezikot koi postirat tam e ezik na primati a ne na luge, kako shto i vo toia forum ima takov ezik ot nekoi luge. Ne me karai da te mislam za primat, molam te!

browse.php

tatarskata vlada

:pos2::pos2:

ама кеиф па вака сами кога ќе си кажете татари :tv:

Nikola, ti si vo makedonski forum i razgovarash so inteligentni bugari. Mojesh da pishuvash shto sakash, a deli nie ke primeme tvoiata pozicia si e nash problem. Bugaria ima svoia istoria i "intelektualci" kako tebe ne mogat da vnesat promena vo istoriata i vo mishlenieto na bugarite. Kako ke ni narechesh i dali ni mrazish si e chast ot tvoite kompleksi. Jaz kompllex ot tova che sam bugarin nemam. Sramuvam se ot nekoi bugarski antimakedonski forumi shto ezikot koi postirat tam e ezik na primati a ne na luge, kako shto i vo toia forum ima takov ezik ot nekoi luge. Ne me karai da te mislam za primat, molam te!

Добре де тук не спориме тогава за вашата позиција.
Но аз мога да спорам за да ве нема на този форум.
Зошто вашата идеа и присствие е само провокациа.
Вие не искате обмен на мнениа вие искате расправии.
Вие искате да бдете блгари и това да е факт, като засебно и нормално нешто, но не приемате ние да сме Македонци.
Е не може да бде така.
Ако вие не искате да спорите, нема ни ние.
Немоите така. Винаги има место да дискусиа.

EDIT.

Но не знам што има тоа истото врска со тоа колку бугарите се идентификуваат со азијатските племиња.

Знаеме дека настанал некој микс меѓу ќељаици со опаш на глава азиски племиња со народите на балканов, но поентата треба да биде, зошто вие не сте зеле некое локално име од тука каде сте, туку некое азиско, па и да го прогласите за име на државата.

Зарем сте до толку за никаде, за некој примат да ви е увезено име, со кое пази, дури и се гордеете?

Зашто им се дозволува на Татариве да пишуваат на нивни јазик тука зашто не им се бришат коментарите?Така нека си пишуваат на Бугарски Форум не тука ме разбравте!!!Татари плус незнам што се мешате кај што не ви е местото одете си таму во Татарстан и викајте цитирам:Tatari gi krsti Stalin, a vie go povtarate. Problemot mentalen li vi e ili ot neznanie, ili vseushte u vas Stali e jiv kako Tito? Horata se chuvstvat bugari, a ne tatari i samo vie im vikate tatari. Molim vi se ne e kulturno. Vie kak ne sakate da vi vikame che ste bugari...

Ние се љутиме зашто не викате бугари зашо не сакаме да бидеме такви кучиња како вас!!!!

Нека си го мењаваат името тие таму да ги прашаш не ни знаат какви копилиња потомци имааат ке се откажат од нив преку весник!!!!

Смрт за Татари!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom