Тастатура на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.337
Поени од реакции
34.807
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Замислете си тастатура која неможе да се скрши никогаш, која нема потреба да се чисти и не зафаќа простор! Виртуелна тастатура која може да биде проектирана на било која површина, која може да исчезне кога не ви е потребна.

Како функционира чудово?

virtualkeyboard.jpg

Кревањето и спуштањето на прстот на виртуелната тастатура ја покажува намерата на корисникот да го притисне одреденото копче. Таквата намера и позицијата се одредуваат далечински со помош на ласерска триангулација и минијатурни камери. Замислете си невидлива рамнина од ласерска светлина веднаш над површината на проектираната слика на тастатурата. Мрдањето на прстот над рамнината ја детерминираат намерата, а аголот на рефлектираната ласерска светлина од прстот ја одредуваат позицијата (кое копче). Потребните компоненти (ласер и две минијатурни CCD камери) можат лесно да бидат вклопени во уред голем колку цигара.

Што знам, мене некако не ми е „сигурно” ако не ми кликне под прстите...

Или недај боже да ти се истури нешто врз тастатура тешко ќе ја исчистиш.
Па после ко на другиве слики ќе ти растат цвечичи.

Ок работа е тастатурава ми се свига но кај е глушецот никаде не го гледам:pos:

yep, стварно добра работа..

CopyOfDeath напиша:
Ок работа е тастатурава ми се свига но кај е глушецот никаде не го гледам:pos:

Не се секирај, на мониторот ќе има камера која ќе го следи движењето на твојата рака, па според тоа колку ќе мрдаш, толку ќе мрда и стрелката на екранот.. уживај, се' е испланирано :wink:

P.Overdrive напиша:
yep, стварно добра работа..

Не се секирај, на мониторот ќе има камера која ќе го следи движењето на твојата рака, па според тоа колку ќе мрдаш, толку ќе мрда и стрелката на екранот.. уживај, се' е испланирано :wink:
Башка, баш сега пробав да типкам на масата... :lud:

Знаеш дека всушност попријатно е чувството да типкаш со прстите на маса отколку на тастатура? :wink:

Acid напиша:

Знаеш дека всушност попријатно е чувството да типкаш со прстите на маса отколку на тастатура? :wink:
Јас сепак мислам дека нема да се навикнам на новава тастатура.. брате, копче си е копче, и баш тоа копче прави огромна разлика (посебно за некој што куца прилично брзо и без да гледа во буквите.. јас, а и многу други). Фак, би морал да гледам во маса наместо во монитор тогаш :pos:

Овакви дизајни одамна одат како прототипи, има една варијанта каде што ставаш нешто како ракавица со исечени прсти и ти мерат како ги движиш, значи не ти треба камера со светло, само нешто тешко да заживеат...

Acid напиша:

е да ја сум си навикнат на ови е копчињава и оки не сум лош у брзината на куцање на тастатурава звукот ми е незнам обожавам да слушам како отскакат копчињата а у маса незнам али би можел да се навикнам и на тоа нека ми подари некој бесплатно:pos:

Acid напиша:

да бе убаво за вас мажите да типкате на маса мене нокти ке ми се испокршат...за нас жените овие тастатури што ги има сега се супер, а да е безжична уште подобро можеш да типкаш и од фотеља :icon_lol: не ми се допага воопшто

Police напиша:
ДА ако имаш 50 инчен монитор за да прочиташ што пишуваш од фотељата.:icon_lol:

dosta ti e 21"....ako imash probaj :icon_lol:

Зависи каде ти е фотељата имам 19 инчен и сум пробал. Ако е поблиску се разбира. А за домашни услови(подразбирам не професионално користење на компјутерот како средство за работа заработка на пари и углед со работењето) не ти треба повеќе од 19 инчен монитор (за филмови, игри и тн. домашна употреба). Сосема доволно за секого, другот оза дома е перверзија, услов ако е за работа тогаш сакам и јас 21 може и повеке 30 ка.

Поздрав. :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom