Таков ми е периодот...

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Се почесто и почесто го слушам ова"Абе период ми е, ќе ми пројде"
Најчесто го употребуваме изразов кога ни самите не знаеме што се случува со нас,а чудни сме си и на себе си и на околината!
Сте имале ли вие такви некои необјаниви периоди!?
Или пак периоди на дивтарство,кога сте сакале да бидете излолирани од сите,а најчесто не сте биле разбрани поради истото?!Периоди кога сте биле презаситени?Период кога константно се што почнувате,лошо завршува и ништо не ви иде од рака?На што се должи тоа?
Или пак го употребувате ова Период ми е...кога не сакате на луѓето околу вас да им се отворите и да им кажето што навистина се случува со вас?
Што превземате кога сте во некоја таква фаза?

Порано многу често ми се случуваше да ме фаќаат периоди на депресија.Бев тажна,плачев по цели денови уста не ми се отвараше,самодовербата ми беше на најниско можно ниво.Сакав да бидам сама,не сакав ничие присуство околу мене,затоа што сметав дека сум само товар кој никој не може да го поднесе.Меѓутоа сфатив дека животот е убав,можеби не совршен,но сепак убав и дека треба да си го живеам без да се замарам за глупости.Се освестив и решив дека секој можен момент ќе го искористам за смеење,дружење и позитивни работи.Сфатив дека не сум совршена,но сум тоа што сум.Сфатив дека имам прекрасни пријатели кои секогаш биле и се тука за мене и ме подржуваат,а и ме караат по потреба.едноставно си го насочив мојот мозок кон позитивни работи.
За среќа го надминав тој одвратен период и сега некако сум друга личност и мило ми е што ми дојде памет во глава.

па да лани..мислам сеа како да помина и пак се пронајдов..но всушност она што ми се случуваше беше резултат на моментално презаситување на повеќето работи и изгубената мотивација и всушност се ми беше сеедно,и останував рамнодушен на скоро се..сега некако како да се мењавам и сум пак оној стариот али...мислам дека никогаш нема да бидам како што бев порано.

minatata zima imav eden bosh period, ama toj period traese 8 meseci, znaci ne bese period tuku skoro cela godina, se dodeka ne ja pronajdov licnosta sto me izvadi od toa sranje, pa sega sum cool

RealGirL напиша:
Се почесто и почесто го слушам ова"Абе период ми е, ќе ми пројде"
Најчесто го употребуваме изразов кога ни самите не знаеме што се случува со нас,а чудни сме си и на себе си и на околината!
Или пак периоди на дивтарство,кога сте сакале да бидете излолирани од сите,а најчесто не сте биле разбрани поради истото?!Периоди кога сте биле презаситени?Период кога константно се што почнувате,лошо завршува и ништо не ви иде од рака?На што се должи тоа?
Или пак го употребувате ова Период ми е...кога не сакате на луѓето околу вас да им се отворите и да им кажето што навистина се случува со вас?

Обично сите имаме такви периоди но, нема потреба да го криеме тоа од оние што ги сакаме и веруваме. Секогаш сум бил отворен од таа страна.
Највероватно чим тие луѓе се околу мене им верувам и нема потреба да незнаат што и како се случува со мене.

Pa sekoj vleguva vo nekoj losh period...Depresija, nezainteresiranost, melanholija, razocaruvanje i sl. Vo eden takov period, sekoj saka da bide sam vo svoite misli bez "advokati" okolu sebe...Period na kalenje na licnosta...
Kolku e losh, tolku e i dobar takviot period...Sekogash od eden takov gaden period izleguvame posvezi , topkata veke udrila od zid i sme go reshile ona sto ne potisnuva vo nas, sme gi nashle pricinite za takviot bad feeling i veke nikogash istoto nema da ne povredi....Ednostavno sme poiskusni, posilni i pozreli :helou:

Секој има таков период и го поминува на свој начин.
Имав еден таков период минатата година. Се разочарав во сите околу мене, се повлеков и не контактирав со никој. Откако помина целиот тој период, сфатив дека ништо нема да биде како порано, јас самата многу се променив како личност, искрено и мислам дека ми беше потребна таква промена.

lee ova mi se slucuva da...i vistina i taka vikam...takov mi e periodot ke pomini. Mn mrazam vakvi periodi i nikogas neznam so mi se slucuva, iako nikoj ne mi e kriv, pak site mi smetaat, pak sum nesrekna iako nema nekoja posebna pricina, a pak koga ima lel togas sum nepodnosliva :). A nekogas pak isto taka nemozam da si se sfatam za nekoi raboti, zosto se e taka kako so e, a zosto ne e poinaku, zosto nemozam da go izmenam nestoto...a posle nekoe vreme KOGA KE USPEAM DA SE SVATAM SAMATA SEBE E TOGAS MI E NAJUBAVO I CEL DEN SUM SREKNA...SEPAK POJMA NEMAM KAKO DA SE SPRAVAM SO OVIE TESKI PERIODI ... ali sekoj gi ima i se so pomin taka da lugje ne se sekirajte, samo furajte napred :helou:

Не знам последно кога сум имал таков период, ама кога сум имал таков период или сум бил напафкан или пијан цело време, за да не видат другите :)

Ме фаќа на моменти таков период и тогаш мислам дека сите ги мразам и сите ми сметаат. Мразам кога сум таква депресивна и никаква зашто сфаќам дека сум неподнослива неможам ни ја самата да си се поднесам...Затоа највише сакам во тие периоди да сум сама, малце да си размислам и да си расчистам некои работи во глава....Од кога ќе пробам да си ги средам мислите во главата продолжувам понатака.Обично не ми траат тие депресии многу долго...искачам, се журкам, гледам да сум се почесто да сум со личностите што ми значат и пробувам да заборавам на се...понекогаш успева, понекогаш не....

Се случуваат такви периоди, а причините се најразлични.
Тргнувам од себе, се вртам кон себе, се согледувам себе си и ги барам причините кои довеле до таква состојба. И ги наоѓам секогаш:)
Едноставно комуницирам со себе најискрено што може и порано или подоцна, причините се тука, зашто нема „такви периоди„ без причина.
Е тогаш е лесно, само отстранување на истите:helou:

Последниот „таков период„ ми помина скоро. Причината беше многу едноставна, само ми требаше време да ја пронајдам....не можев да одговорам на нешто што повеќето го очекуваа од мене:)
Не дека не можев буквално...туку сватив дека сакам тотално нешто друго, сосема други нешта ми се многу поважни од она што го „очекуваат„ другите...и не ми е жал што ги „разочарав„:helou:
Согледувањето себе си онаква каква сум, своите желби и потреби ми го одредија правецот на движење...не очекувањата на другите:smir:

Da, mi se slucuvale takvi periodi koga sum bil vo depresija, koga sum bil po cel den nervozen i neraspolozen. A najglupo mi bilo koga ce me prasaat sto ti e, zosto si takov neraspolozen, a jas ni samiot ne znam ponekogas i ne znam sto da odgovoram. Ama mislam deka se toa samo fazi sto mora da gi pomineme, ponekogas doagjaat, pa ke pominat i mislam deka toa ke bide uste dolgo vreme-JEBIGA ZIVOT!!!

koga sum vo faza "ne mi e periodot" podobro ostajme i nisto ne me prasuvaj!ni samiot ne znam so mi e ni kako da si pomognam!posledno vreme imam sindrom "ne mi e zivotot"

Период кога никој одговор не е соодветен...
Период кога никоја постапка не е ценета...
Период кога ниедно добро дело - не е правилно проценето..
Период кога не те сфаќаат...
Период кога важат сите Марфиеви закони во твојот живот...

Сите имаме, сме имале, и ќе имаме вакви периоди... но, секогаш останува надеж дека наскоро:

Одговорот ќе биде вистинскиот..
Постапките ќе значат нешто...
Добрите дела ќе се ценети...
Ќе бидеме сфатени...
Марфи ќе го сметаме за еден лудак кој сакал да стане славен на необичен начин...

Ехеее, кога ли ќе престанат таквите периоди е прашањето, а не дали ги има. Се случуваат сите баш ... да посакам да сум изолирана од сите, презаситена сум од се`, што и да фатам да не оди ...
На што се должи? Па на насобрани повеќе работи од подолг период, работи кои ни влијаат лошо, кои незнаеме како да ги решиме ...

Па никогаш не сум била во таков период, а да не знам што ми е. Секогаш ја или ги знам точните причини и го користам тој изговор токму за да не се отворам и да кажам што ми се случува ... најчесто е така кога мислам дека се работи за покомплицирана работа, која нејќам ни да ја кажам на глас ... можам да си решам секогаш се` и без да замарам други.
Што превземам? Или се глупирам како стигнам за да се вратам во нормала откако ќе се уморам, или па си ставам на рипит една песна која ненормално многу ме развеселува ... и така ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom