Тачи: И да победам, ќе се повлечам

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyAlboz
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ВМРО победи со убава бројка на пратенички места...
ДУИ ќе се распадне.Не беа терористи они во 2001 за осум години да бидат опозиција...
ДПА е далеку постабилна партија од нив..Џафери убаво си ја менаџира партијата...

И какви се тие бладања за две албански партии во владата?
Можеби ДПА и ПДП:)

Тачи ќе се повлечел. Гледам го споредувате со повлечениот Џафери :). Инаку и Бранко не е член на СДСМ, Лубчо се повлече од политиката. Сега ќе делуваат како политички експрерти. Аман бре до кога луѓето во Македонија ќе знаат да разликуваат лидер на народот од политички профитер. Јас мислам дека нема да знаеме никогаш да ги разликуваме и да ги разоткриваме бидејќи чесни лидери кои се борат за доброто на народот се чиста случајност а и профитерството е заразно :) па откако убаво ќе тргнат нешто на страна за црни дни што се вели стануваат политички експерти :).

Колку за Тачи, мислам дека одамна тргнал нешто на страна за црни дни па редно е да се повлече од политиката. Освен тоа местото наследник на Џафери беше резервирано за Бардил Махмути кој е достоен опонент на Ахмети бидејќи има позади него достоен придонес во војната на УЧК и важи за искусен политичар. Мислам дека Бардил Махмути може да освои 4-5 пратеника па да се вметне како лидер на соединети ДУА и ДПА по оставката на Мендух Тачи бидејќи се е поизвесно дека ДУИ и ДПМНЕ ќе ја сочинуваат новата владина коалиција. Сепак за да стане се јасно и на свое место треба да поминат изборите па да видеме кој на што стои.

Се тоа убаво.
Ама,оти такоф ниет имаш дека ВМРО и ДУИ ќе бидат коалиционери?
Тешко богами,ако Николче го смени името...ќе го смени сигурно,дека некој од тие војводите негови ќе се помири со уште еден пораз-ДУИ во власта...
Јас верувам дека веќе се имаат договорено УСА ЕУ Грција и ВМРО како ќе биде понатака...
Ако се мени името,Грција нема да се меша кај нас на подолг период..
А срамот од промената на името ќе го плати најверојатно ДУИ и Албанскиот фактор во РМ кои ќе бидат ставени малку поназад.
Плус и ќе го признаеме Косово...и нема да има причини за Албански сериозни фактори во Северна/Горна/Срање/Тамам/... Македонија...
Ако Николче води инат ќе има војна и...знаеме...Две Републики...:)

gruevski ovaj pat saka stabilna vlada i stabilen parlament pa zatoa mozebi i ke iskolaicira so dui zatoa sto dui ke bide pobednik kaj albancite a VMRO kaj makedoncite pa taka mi odi nekako ovoj pat posto taci vo posledno nekako ne znae sto zboruva a pak dpa ima daleku pokvalitetni kadri od dui sporedete go imer selmani najdobar minister za zdravstvo vo ovie 17 god

pred izboren marketing na taci..niso novo za nego,no i da se povlece mislam deka ima dostojna zamena vo imer selmani.

никој од Албанците не победи , туку и двајцата не натераа како Македонци да изгубиме.
така што сега нема да гледа причина да се повлече .

Zevsus напиша:
ВМРО станува опозиција ???
:pos:
Ако тоа успеат да го `изменаџираат` јаките фигури од позадина кои што де факто ја управуваат земјава...
така горко ќе се насмеам и ќе си сипам една....
и уште доооолго ќе му се смеам на паметот на Грујо.
Ти бе побезнадежен си бил и до Рада...не изгубивме со 3:1 туку 2:1:)

Како не ти е срам уште да пробваш нешто да коментираш, зарем не се уверивте дека со таквите ваши бесмислени коментари не одите напред...тие не ве водат никаде!

gruevski ovaj pat saka stabilna vlada i stabilen parlament pa zatoa mozebi i ke iskolaicira so dui zatoa sto dui ke bide pobednik kaj albancite a VMRO kaj makedoncite pa taka mi odi nekako ovoj pat posto taci vo posledno nekako ne znae sto zboruva a pak dpa ima daleku pokvalitetni kadri od dui sporedete go imer selmani najdobar minister za zdravstvo vo ovie 17 god

Апсолутно се сложувам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom