Таблети за смирување

• Креатор на темата Креатор на темата mali aca
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
8
Здраво, сакам да знам дали постојат некои таблети за ефикасно намалување на стресот (оној моментален т.е при настаната смрт , воени ситуации и т.н) дали со нивна примена се нарушува нормалната и психичката состојба на човекот? (се мисли на 1 ден , не секојдневно)

Здраво, сакам да знам дали постојат некои таблети за ефикасно намалување на стресот (оној моментален т.е при настаната смрт , воени ситуации и т.н) дали со нивна примена се нарушува нормалната и психичката состојба на човекот? (се мисли на 1 ден , не секојдневно)
Diazepam, Helex, Lexilium, Ansilan, Lorsilan...За сите треба рецепт.

Diazepam, Helex, Lexilium овие познати ми се, но не верувам толку да делуваат....

Не зимај на своја рака може да се заебеш.И не сакам да ти кажам туку оди си на лекар ќе ти препише и ако ти препорачаме нема да ти дадат без рецепта.

Не зимај на своја рака може да се заебеш.И не сакам да ти кажам туку оди си на лекар ќе ти препише и ако ти препорачаме нема да ти дадат без рецепта.
ок само да знам кои се , тоа беше целта

И за сите треба консултација со лекар,што е најважно.
mali aca вакви лекови не се земаат на своја рака,имај на ум.
Ниедна дрога не треба да се зема на своја рака, не само оваа.

Diazepam, Helex, Lexilium овие познати ми се, но не верувам толку да делуваат....
Oх да знаеш лексилиум како делува. Посебно две ако земеш, убаво ти рекоа погоре-консултација со лекар најдобро ке е прво.

А јас па си викам овој сака таблет да купи :tapp: :pos:

ОН: Кажаа веќе имиња на лекови и секако консултирај се со лекар.Не може некој што не знае „А“ од медицина да си игра со вакви работи башка некои таблети може да делуваат некои не, па постојат споредни ефекти итн итн.
Затоа право на лекар и ќе ти каже што како кога :D

Јас кога ќе се изнервирам пијам Bedoksin (така се нарекува витамонот Б6), за него не ти треба рацепта од лекар, можеш да го пиеш слободно, само малку тера на спиење.

Персен :cautious: ти е без рецепта. Валеријаната исто. Чај од Кантарион.

Мада дијазепам ќе ти заврши работа. Мене 2 mg ме успиваат, еднаш земав на усен испит да се смирам оно уште бетер се испотрипав. :icon_lol:

B Complex Stress Management од California е некој вид на суплимент направен од база на придродни состојки кој помага при намалување на стресот.
Додека работев во стресна ситуација пред неколку години беа единствени дозволени лекарства што можеш да ги користиш без рецепт.
Истите ги имаш и во производство на 4life.
Ги има во Зегин, и цената му беше над 1000 ден. некаде.
Мое мислење е дека и обични таблети B Complex би ти ја завршиле истата работа како и овие, ако не ти се даваат пари.

Инаку и канабис би ти завршил работа.

stress-management-b-complex.jpg

П.С
Сега прочитав дека човекот бара да се смири само на еден ден, што знам тогаш една таблета дијазепамче не би требало да те убие.

Другар за жал инстант лек против стресот немаш. Непостои такво апче што само што ќе го испиеш и стресот ќе го снема. Апчињата што ти ги предложија другите форумџии само ќе ти го намали стресот, ама ти сам ако не се чуваш ништо нема да ти помогне.

Мој совет наместо да бараш таблети, апчиња и слична хемија за смирување пробај разгледај алтернативна медицина . Убаво погоре ти предложија чај од кантарион, плус нема подобро смирување на стрес од медитација, трчање, практикување јога. Верувај овие техники многу повеќе ќе ти помогнат од дијазепам, бедоксин и слични срања.

диазепам си е диазепам.. 3-4 пати само имам пиено у живот и ме умртвува тотално.

ne pij nisto najpametno, ako sam ne se smiris lekovite nema da te smirat (mozda na odreden vremenski period dodeka spies i nisto vise) samo kje stanes zavisen od niv.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom