TABEX - Таблети за откажување од пушењето

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
мене ова ми беше втор пат. првиот пат и јас реков ама... и продолжив да пушам. само после 5 дена.
вториот пат бев решен. и не ги остаив со драма - со фрлање полни кутии и што ти ја знам. едноставно престанав да купувам и кога ги допушив тие што ги имав од утредента продолжив со мастики 2 недели... и еве до ден денес не сум запалил цигара... :cool:
се разбира дека ако таблетките за кратко време делуваат - зошто да не. демек да немаат време да направат штета, де...
но, најважна е решеноста!
на сите тие разно-разни производи пишува willpower required - потребна е воља
А сега како...те тера ли да пушиш или желбата скроз ја снема ?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i jas sum pusac 10 godini i ne znam kako da se otarasam od toa zlo samo ednas uspeav da ne pusam 3 meseci pa potoa pak pocnavtogas gi ostaviv koristejki sekercinja NEGRO i po cel den imav sekerce taka skoro mesec uspeav ali posle dva dva i pol meseci so drustvo bevme izlezeni nekolku piva i me nateraja i pak zapaliv i ot togas samo ednas eden den ne zapaliv i toa e toa sega koristam nova metoda znaci od dve kutii na den sega stignav do 12 -13 cigari dnevno i odam nadolu imam golem problem znaci moram cigara da zapalam posle porucek rucek vecera , kafe ne pijam poveke nitu edno posto so kafe pusev najmalku edna cigara se boram kolku sto mozam alhohol veke 3 godini konzumiram vo minimalni kolicini od cigarite imav golemi zdravstveni problemi glavobolka losenje i so ne se drzev samo zaradi sto sum dosta fizicki aktiven sportuvam odam na lov preku zimata proleta redovo igram kosarka i fudbal plus beram pecurki vo planina sum skoro celo vreme isto i leto plivam po sto ziveam na samo 3 km od prespanskoto ezero toa mi e dosta omilen del pa igram odbojka na plaza pes ke odam do plaza i tn sega pak od kako gi smaliv cigarite mi se javi drug problem pokacuvam telesna tezina imam golem apetit plus ako sum aktiven uste tolku mi se zgolemuva apetitot i toa mi e sega problem taka eden doktor mi kaza deka mora organizmot da najde balans bidejki bil naviknat na mnogu toksini ne mozel da apsorbira tolku sekeri belkovini i masti i samiot toj mi preporaca da odam so taa metoda pa sega koga stgnav do paketa dva dena mora da izdrzam i zdravje na 22 mart ovaa godina jas ke se zboguvam so mojata najverna drugarka cigarata na toj den zad mene ostavam 25 godini i 10 godini truenje so cigari

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
А сега како...те тера ли да пушиш или желбата скроз ја снема ?
абе чудно чувство е тоа. не ме тера баш онака вистински - ама помислувам. доста често. немам желба да пушам, не ме влече кога ќе видам друг да пали цигара. во прво време цигарите ми мирисаа одвартно, сега се навикнав. се сеќавам колку ми беше кул со цигара - ама не ми доаѓа да запалам. не сум сонувал дека пушам. многу луѓе викаат дека се будат со раката како да држат цигара. или како повлекуваат дим. јас не.
ми фалат цигарите ама како што фали умрен близок. се надевам дека овој нема да воскресне...

Член од
20 март 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
Дали некој скоро купувал табекс од Бугарија и која цена се таму? Кога ги донесоа овде во Нарис беа 310. сеа во еурофарм се 1000 и нешто..

Член од
16 јануари 2015
Мислења
10
Поени од реакции
4
И јас вчера баш прашував за Табекс, во Бугарија се 30-тина лева, а кај нас една лента ја продаваат по 900 (во Прилеп ова за друго место не знам). Ги имаш користено иначе апчињава? Оти мене мајка ми ми купила лента, ама после то ми стасаа фластерите шо ги порачав од интернет, али ништо засега, џабе се шо сум пробала, пак пушам. Единствено само ко решив сама да се ограничам на 5 цигари дневно (од кутија) само тоа ми има помогнато... сега сакам скрос да ги баталам, па затоа ме интересираат овие табекс како делуваат? Гледам по бугарскиве форуми ги фалат..

Kajgana Shop

На врв Bottom