Symbian vs Java базирани телефони

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.670
Ајде да ве видам.

Што може еден Симбиец а што неможе Јава базиран телефон?
И обратно....

Наведете аргументи, промер немора да пишете нешто во стилот на "Symbians are the best!!!!!!!" или "Јава forever!!!!!!" или "За Симбиан животот го даваме!!!!!!!!"

Поседувам К800 (Јава базиран телефон )и сум задоволен од тоа што го добивам - имам апликации за се и сешто, милион игри....
Убаво е тоа што немора да се секирам за вируси поради тоа што Јава базираните телефони неможат да закачат вирус додека Симбијците можат.

И тоа гадни вируси :)

Би го спомнал тоа како предност за Јава телефоните.

Кое е вашето мислење?

Исто како да прашаш што може MS-DOS што неможе WIDOWS :pos2:

ти кажав на другиот форум ... не си осетил смартфон ... вирусите и не играат голема улога, неможе до толку да му наштетат на телефонот ... формат и све оди во вода ... незнам што те интересира како мислиш да споредиш ... слободно прашај? и југо и мерцедес се вози ама има разлика нели :)
иначе со симбиан сум од кога излезе Нокиа 7650 ... од таа платформа па до најновава s60v3 платформа или 9.1/9.2 верзија има голема разлика ...
Може да се кажам себеси за донекаде експерт за симбиан ... + сум модератор за симбиан и имам големо искуство со симбиан телефони :)

Параглајдер, намали потпис другар, бааѓи ти отстапува од максимално дозволената висина.

Инаку, што се однесува до темата, ако како предност на Јава гледаш што имаш купче игрици и не си фатил вирус - што да ти кажам. На Симбиан го имаш истото, само пута сто + мени мени мор : )

Споредбава ти е како Paint и Photoshop да споредуваш.

сигурен си дека нема вируси за јава??? :pos2:
жал ми е да ти пратам еден егзеќутор, оти само со флешување и подигање на цид може да се реши... :/

негативното е што кај јава телефоните нема формат, кај симбиан ти се заразува/го руши системот и со формат - пак се подига, јава кога ќе се сјебе - само флешинг.

незнам како јава би фатил вирус кога за се прашува дали сакаш да се изврши ако можи некој подетално да објасни за ова нека повели

незнам како јава би фатил вирус кога за се прашува дали сакаш да се изврши ако можи некој подетално да објасни за ова нека повели
И на симбиан кога се фаќа вирус, постапката е како да инсталираш програма, треба 10 пати да стиснеш Next и Yes на вирусот, кој нормално е скриен и има некое друго привлечно име. Треба да си ДЕГЕН да го прифатиш.

муабетот ми беше како ке наштети вирусот кога на секоја операција телефонот прашува (телефонот не апликацијата) Allow Application to Read/Write user data?

па и јава е платформа како symbian (не sinbian) и би можел да се зарази ама никој не ми одговори на моето прашање(ај да не се цитирам видете погоре)

Да не барам по форумот ама едно типче кажа дека другар му се зафркнал гадно со некоја нокиа.

Значи телефонот - нели Симбиец - закачил вирус и пракал пораки до сите контакти што ги има во именикот.

Како го закачил незнам.

И на симбиан кога се фаќа вирус, постапката е како да инсталираш програма, треба 10 пати да стиснеш Next и Yes на вирусот, кој нормално е скриен и има некое друго привлечно име. Треба да си ДЕГЕН да го прифатиш.

Па нели нормално дека ке стискаш yes и next пошто ке си мислиш дека инсталираш некоја игра пример....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom