Светско Првенство за играчи до 20 години - Египет 2009

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.624
2009_fifau20worldcup.jpg

Група A:

Египет - Италија - Тринидад и Тобаго - Парагвај
Група Б:
Венецуела - Шпанија - Тахити - Нигерија
Група Ц:
Америка - Германија - Кореа - Камерун
Група Д:
Гана - Узбекистан - Англија - Уругвај
Група Е:
Бразил - Коста Рика - Чешка - Австралија
Група Ф:

ОАЕ - Јужна Африка - Хондурас - Унгарија

Oва се групите од светското првенство во фудбал за играчи до 20 години, кое ќе се одржува во Египет од 24 септември, до 16 октомври. Моментални светски прваци се Аргентија, кој за жал не ќе можат да ја бранат титулата, затоа што не се квалификуваа.

Мислам дека овие денови ова ќе биде главно место за повеќето скаути на фудбалските тимови, кој се во потрага по нови, млади и добри играчи.

Тука може да разгледате подетално за првенството, слики од натпревари, целосните тимови на репрезентациите, резултати од сите натпревари, и останати интересни работи.

Јас типувам на Шпанија или Бразил. Бразилците се препознатливи, секогаш имаат добар тим, во било која фудбалска конкуренција. Шпанците пак ги имам пратено неколку натпревари, стварно имаат добар, уигран тим, повеќето од нивните играчи играат во тимови oд европските атрактивни лиги.

Пазете и на Германија и Англија ептен добри поединци што играат за големи екипи.Него, што се случи со Франција, не ми се верува дека не се квалификувала, фантастичен тим имаат.

п.с Шпанија 8-0 Тахити, најголема победа во Светските првенства под 20 години.Секоја чест.

Не ми е јасно како некои многу добри репрезентации не успеаа да се кфалификуваат аргентина,мексико,франција,португалија...
мислам дека Чешка може да изненади и да стигне далеку,иначе фаворити ми се Шпанија и секако Бразил,ќе биде интересно за пратење и секако уште поинтересно за скаутите од поголемите екипи

Заборавив да напоменам во првиот пост, за тие што сакаат да гледаат, сите натпревари ќе ги пренесуваат на Еуроспорт. :tv:

A мои Англија,нормално..Иначе у колку саат се играат натпреварите???

Германија - Бразил утре, 16:30, четврт финале:vozbud:

Германија, првак во сите младински категории, Бразил бранител на титулата.

:vozbud: :vozbud: :vozbud:

Гана светски шампион
На пенали 4-3. Баш ми е мило што го тепаа Бразил.Од 37 минута играа со играч помалку.

ГАНАААААААААА баш ми е мило,навивав за нив во финалето,се бразил освојува,дај нека изгуби и бразил во финале еднаш...:toe:

ГАНАААААААААА баш ми е мило,навивав за нив во финалето,се бразил освојува,дај нека изгуби и бразил во финале еднаш...:toe:
И јас ради истата причина навивав за Гана..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom