Св. Трифун или Св. Валентајн? (Традиционална битка)

• Креатор на темата Креатор на темата UncleSam
  • Време на започнување Време на започнување

св. Трифун vs св. Валентајн?

• Вкупно гласачи
    131
Оу, значи имало и други шо се forever alone како мене, јеах.
Forever alone, but together (:
А јас пак на 15ти правам тест Математика, така да НИШТО.

св. Трифун, затоа што ние си имаме празник на љубовта кој е на 30ти Септември, како што спомна некој поназад...
И да, не го славам св. Трифун како празник на пијаниците или незнам ти што, со татко ми си чуваме лозјенце од кое секоја година правиме наше, домашно вино, и заедно со пријатели се собираме секоја година на овој ден... тоа ме чека и денес (веќе) од кај пладне :)

Ни едно ни друго,ај може догодина што знам :toe:

Не пијам (но повеќе го почитувам овој празник сепак е православен) , а заљубена сум секој ден, така да не му давам некое големо значење на валентајн... заклучок: Не славам Ниедно !

Во минатото секогаш беше Свети Трифун, но оваа година ни едното ни другото, џокерот за Трифун (со другарите - колективно) беше искористен викендов до даска..

Ниедно. Иако Св. Трифун е наш православен празник, тоа си има посебни ритуали односно обичаи на прославување. Празник е на лозарите, се сече лозата или штојазнам, сепак не се чувстувам како лозар за да се начукам на тој ден. Ако ми се пие вино ќе си пијам кога сакам, а на денов може само ради што е клише. Св. Валентајн исто, кога сакаш, искажуваш љубов кога сакаш без да чекаш да дојде 14ти и да си ги изјасниш чувствата плус некое меченце, чоколатце и разни лигавења.

Св.Трифун :) затоа што е наш православен празник . :oeoeoe:

Св. Трифун, наш православен празник. Ова е исто како да прашувате православни или католици?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom