Сув шампон

• Креатор на темата Креатор на темата NelTu
  • Време на започнување Време на започнување
pearl оти кој би си дозволил мрсна коса?
Тоа туширање што го кажа секој го прави. ;)
Земи друга ситуација. Во зима, ја миеш косата, и утредента цел ден носиш капа ( пошто е ладно нормално). И ти испаѓа нешто да мораш вечерта да излезеш. Ти ќе се миеш во 5 до 12, и да излезиш да ти замрзни цела глава, или на брзина ќе поминиш со спрејот и завршува истата работа. Утре дента пак во када и си ја миеш косата.
Ја не гледам причина за не капење. Ова ти е за кога ептен немаш време.

Јас сув шампон не сум начекала во парфимерија или во аптека. Поточно го барав оној од сајос за волумен.
Во ДМ има
balea1.jpg

pearl оти кој би си дозволил мрсна коса?
Тоа туширање што го кажа секој го прави. ;)
Земи друга ситуација. Во зима, ја миеш косата, и утредента цел ден носиш капа ( пошто е ладно нормално). И ти испаѓа нешто да мораш вечерта да излезеш. Ти ќе се миеш во 5 до 12, и да излезиш да ти замрзни цела глава, или на брзина ќе поминиш со спрејот и завршува истата работа. Утре дента пак во када и си ја миеш косата.
Ја не гледам причина за не капење. Ова ти е за кога ептен немаш време.

Ај малку офф, но сепак. :)

Не верувај на тоа дека секој се тушира секој ден. Јас многу пати сум била изненадена, да не кажам сум останала забезекната, колку личната хигиена е на ниско ниво, особено кај младите. Не еднаш ми се случило да видам девојка, нашминкана, дотерана, стокмена и скоцкана, излегува од тоалет и не си ги мие рацете. :eek: Ќе фрли поглед во огледало, ќе си ја поднамести косата и фура даље. Или пак за мирисот што го остава позади неа во кабината, смрди на неизмиено со денови. :sick:

Остај друго, да не одиме понатаму и дека многу луѓе не ги мијат рацете пред да седнат на трпеза за јадење или не ги мијат рацете со првото влегување дома.

Фрлање туш набрзина со миење и сушење коса, шминкање и облекување не одзема повеќе од саат време. Кое е тоа излегување или апансас ситуација која не може да се пролонгира за еден саат? Небаре некој ќе се јави да ви закаже состанок со англиската кралица, па нема да има можност за бирање термин. Секогаш стои како опција да ја фатиш косата во репче, да носиш капа како моден детаљ или во крајна линија да не излезеш воопшто. :)

Твое мислење.
Jaс не гледам причина да не го искористам кога сум во брзање. А за тие што ги спомнуваше дека ни раце не се миеле. Имав школска еднаш во неделата се капеше и од минатата вечер со истата шминка идеше на училиште.
Али мислам дека таквите муабети не се за во темава.

Ова само ја „впива“ мрснотијата. Не ја чисти косата. Не знам зошто го нарекле шампон.

Врска немает сувите шампони,коренот не ти го мијат како што пишува, пак си останува мрсна...
Го имам пробано тој на Syoss и исто ко да не не сум ја миела нема промена...Без вода не се измива коса..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom