Суши

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
да ама тоа не е само за рибата било какво месо све прави зачинот за разлика кога бев во Јапонија пред тебе ти го подготвуваат јадењето не само сушито све и раменот и другите видови традиционална Јапонска храна освен Fastfood

Данте шо состојки треба за рамен да не знајш?

Дајте рецепт за тоа како се прави суши? :)
Вадиш риба од вода,викаш Филипинец,он ти праи Ахаааа !!!,знае џедај трикови со ножевите,оди да кине лозов лист,ја бута рибата унутра,ја става у ќумбе,ае се враќа назад ... Пак праи Аххаа !!! ..... се враќа назад,напред со сармата од риба .... Пак праи,ама овој пат СУШИ !!!

доволно ?! :D

Вадиш риба од вода,викаш Филипинец,он ти праи Ахаааа !!!,знае џедај трикови со ножевите,оди да кине лозов лист,ја бута рибата унутра,ја става у ќумбе,ае се враќа назад ... Пак праи Аххаа !!! ..... се враќа назад,напред со сармата од риба .... Пак праи,ама овој пат СУШИ !!!

доволно ?! :D
Да :pos:

Шала на страна... дајте рецепт:)

Дајте рецепт за тоа како се прави суши? :)
Сунѓеру Боб, многу е лесно. Во основа, земаш риба и ја јадеш без да ја зготвиш. (ок ако си ситничар се става и понешто зачини, некои и ја сечат на парчиња прво)

Може да се импровизира секако, освен една работа, никако не смее да се суши сушито, туку мора да е сочно. Не мора да биде риба, може да биде секаква морска храна... дури не мора да биде мртва храната, пошто поентата на сушито е колку посвежо толку поздраво и повкусно!

Еве девојката доле знае еден едноставен суши рецепт, погледај и научи!

Обожавам суши од секаков вид, само без васаби. Единствена лоша работа околу сушито е што не може да го нахрани нашиот балкански стомак навикнат на месо, леб и тестенини, така да ми требаат многу пари за салам да се најадам од специјалитетов :)

Сурова риба? Сурова риба? Сурова риба? Сурова риба? Сурова риба? ? ?

Де, образувајте се малку, во ова време на технологија и интернет правописот е секому достапен.
За оние што ги мрзи да кликнат
суров
сурови; сурова
Вид збор: Придавка
1. Жив, кој не е или не е доволно варен, печен или пржен.
Англиски: raw
Примери:
Месово е уште сурово.

Он - не сум љубител на термички необработена риба.

суров
сурови; сурова
1. Жив, кој не е или не е доволно варен, печен или пржен.

Јас таа придавка одсекогаш ја знам како сиров, сирова, сирово....

Не сум сигурен дали така е литературно, но не сум сигурен ни дека http://www.makedonski.info е дефинитивен авторитет.
Само велам...

Суров го знам само вака:

Јас таа придавка одсекогаш ја знам како сиров, сирова, сирово....

Не сум сигурен дали така е литературно, но не сум сигурен ни дека http://www.makedonski.info е дефинитивен авторитет.
Само велам...

Суров го знам само вака:

Лексикон, dude, купи го.
сиров

Види и: суров (прид.)
сирови; сировиот
суров
Англиски: raw

Се користат и двете придавки. Не е грешка ниедно и нема потреба да прашувате дали јаде мачки, веднаш да исмејувате и да се правите начитани и елоквентни господа. Или барем проверете прво, па после исмевајте.

Nah... за мене сиров е сиров, а суров е суров. И го задржувам правото да се смеам на мешањата на двата различни поими. :)
Можеби дури и по скен од валиден принтан речник oд постаро немодерно издение (оф.нет и остали сајтови последен пат кога проверив не ги признаваа како валидни и прифатени извори во озбилна дискусија за лингвистика и етимологија на македонскиот јазик).

Врти како сакаш ама мене подеднакви ми се смешни и двата примера долу:
- Суровиот октопод, со надимак Суши, се препелкаше во устата на девојката.
- Сировиот Атила, Камшикот Божји!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom