Суши

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
имам пробано во Sushiko не е лишо бар се јаде за разлика во Tokyo кога бев кога пробав Sushi ќе ги истурев цревата многу помалку ставаат зачини во Japan отколку тука

ако разбрав добро, поише ти се свиѓа во сушико отколку во токио?????? јас имам пробано во тоа претходно за суши што го имаше во скопје, не ми текнува како се викаше и си ветив, суши во мк јок! јадења со свежа риба ќе јадам само во земји со море :)
иначе суши ми е едно од омилените јадења, суши, сашими, маки....па и рамен, соба, удон СЕ!

ако разбрав добро, поише ти се свиѓа во сушико отколку во токио?????? јас имам пробано во тоа претходно за суши што го имаше во скопје, не ми текнува како се викаше и си ветив, суши во мк јок! јадења со свежа риба ќе јадам само во земји со море :)
иначе суши ми е едно од омилените јадења, суши, сашими, маки....па и рамен, соба, удон СЕ!

во Јапонија го прават со многу малку зачини бе сум навокнал ептен сурова храна не велам дека е подобро Сушито овде но повеќе можев да го јадам а што се однесува до другата готвена Јапонска храна многу е добра

во Јапонија го прават со многу малку зачини бе сум навокнал ептен сурова храна не велам дека е подобро Сушито овде но повеќе можев да го јадам а што се однесува до другата готвена Јапонска храна многу е добра

во токио го прават без зачини не со помалку, колку што знам јас суши и зачини....освен васаби сусам...друго се е риба зеленчук... :) може грешам
а од темпурата во скопје што ја пробав цел ден киселини имав во стомакот хахахаха :D
сум го размазила стомаков :P

во токио го прават без зачини не со помалку, колку што знам јас суши и зачини....освен васаби сусам...друго се е риба зеленчук... :) може грешам
а од темпурата во скопје што ја пробав цел ден киселини имав во стомакот хахахаха :D
сум го размазила стомаков :P
па најверојатно затоа што и суши мајсторот сто е во Сушико е од Тајван XD

Јас незнам кај си јадел суши во Токио ама речиси секаде стандардното суши е БЕЗ зачини. Значи зборам за она што они го сметаат за take away fast food.

Тоа ти што го спомнуваш е веќе мајсторија и деликатес АКО е правилно изведено. Еве ти Обама суши и неколку други креации на Master Sushi Chef Ken Kawasumi. Да јадеш нешто зготвено од него е привилегија.

obama-sushi.jpg

eat-obama.w654.jpg

images

Е сега да не заборавиме и дека има повеќе видови на суши. Во македонија имам јадено 2-3 вида само мада ова беше пред 2-3 год така да сега незнам како е.

sushi-poster-glow.jpg

sushi-mix-names.jpg

Лично јас обожавам сашими, суши ми е ок мада повеќе сакам сирова храна без оризот.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 02:48 ---
Обожавам суши од секаков вид, само без васаби. Единствена лоша работа околу сушито е што не може да го нахрани нашиот балкански стомак навикнат на месо, леб и тестенини, така да ми требаат многу пари за салам да се најадам од специјалитетов :)

Хахахаха... И јас го имав истиот проблем. Трикот е да го џвакаш подолго... За васаби најди свежо правено, значи не она во кесички него да ти исцедат пред тебе. Полуто е ама прави огромна разлика. Фаќа време да се навикнеш, не е исто луто како пиперките наши на кој сме навикнати.

Јас незнам кај си јадел суши во Токио ама речиси секаде стандардното суши е БЕЗ зачини. Значи зборам за она што они го сметаат за take away fast food.

Тоа ти што го спомнуваш е веќе мајсторија и деликатес АКО е правилно изведено. Еве ти Обама суши и неколку други креации на Master Sushi Chef Ken Kawasumi. Да јадеш нешто зготвено од него е привилегија..

друже реков дека не сум сигурен за Sushi во Tokyo а за кај нас во Sushiko сигурно додавааат некој зачин или нешто слично

од лично искуство зборувам овде полесно го џвакав Сушито :P

Може да е оризот. Стандарниот македонски ориз не одговара за суши. Ништо чудно да не му додаваат нешто или да го држат повлажен ко гриз...
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 04:41 ---
Многу знаеш ти! Ќе одам јас, ќе проверам. :D

Пробај ако имаат пастрамка суши/сашими. Баш прашај ако може да ти направи. Добро е, сличен вид на риба е со salmon

од лично искуство зборувам овде полесно го џвакав Сушито :P

Тогаш претпоставувам дека е до алгата. Или пак ти што викаш, ставаат нешто за да го прилагодат на европските стомаци. Ќе дегустирам и ќе пренесам искуство.

Ме интересира дали има по поголемиве маркети (Керфур, Веро...) да се купи суши? Вакумирани или готови....

мислам дека нема Sushi ти е улична храна како хамбургер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom