Дете порасни, јас не трескам глупости . Ибн Араби не е мој шејх . Напишав добро што мислам за Вахдетул Вуџуд како доктрина и се изјаснив добро дека и ти не се рзликуваш од нив .
Ако си стварно малце Исламски образуван ќе ми дадеш одговори како што долукува на еден муслиман а не како што би одговорил секој Џахил ... ќе постира некое видео кое или не го разбрал или и тој што е предавач на самото видео не се разбрал самиот .
Биди објективен и дебатирај како што доликува на муслиман без навреди и бес детињасти работи.
Или треба јас да ти постирам 200, 300 видеа да видиш како се трескаат глупости од страна на тие твои Шејхови ....на тоа ли ниво сакаш да се спуштиме , или сакаш да ја напуштам темата ако веќе толку ти сметам .
Темава е за суфизмот , ако имаш критика изнеси ја со докази .
Едно прашање до тебе : Од каде знаеш дека медот е благ ? Немој да ми кажеш дека некој ти кажал дека е благ .
За да знаеш барем нешто за суфизмот треба да го проучиш малце , ќе видиш дали Ибн Араби е заштитно лице на тесаввуфот и дали имало пред него Суфии од кога датираат Суфиите .
Тебе ти рекле дека суфиите се следбеници на Ибн Араби и готово и ти така си знаеш ........
сите суфии се кафири и толку .
Дали си се дружел со суфија , дали си учел тесаввуф , дали си пробал од медот , или некој ти кажал дека е благ .
Кога ти ке ми го поставиш истото прашање на мене ќе ти одговорам да јас бев Вехабија , и уште ги чувам книгите дома , од Ибн Кајјим , Ибн Тејмијје , ја имам и книгата на Мухаммед Хассан Шерхул Усул Селасе - Коментар на „Трите основни Начела “ чиј автор е Мухаммед ибн Абдул Веххаб основачот на Вехабиската секта .
Дете си младо мислиш се што лета се се јаде , можеби еден ден ке сватиш многу нешта .