Суфизам

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Јас функционирам на овој начин:
Кога седам,седам
кога одам,одам
кога пишувам,пишувам...
- Дервиш Хаттаб1
:pos:
Се читаш ли бе гурџи со твојот дервиш :)

Кога тропаш глупости, грмиш.
Болане, дали ти воопшто ја сфаќаш поентата?

Da ne ti vadam postot...ako ima muda sam kje si priznae...
Francuskiot mu e slaba strana...:pos:

Тоа беше сарказам море Сашо, во Виница така велат за мува, муа со чуден акцент, оној од источна Македонија :) Moi да напиеше, секој ќе знаеше дека е француско Јас!
Ти си постојано со тоа Јас, затоа и заморуваш насекаде. Едно пишуваш друго правиш... такви како тебе „просветлени“ го убија богот кај сите и за сите, слепо следејќи ги заповедите на Црните! Пу јазк на крвта што тече низ нив!
Не остана ниту од суфизмот нешто свето од секакви дрдорковци кои врзуваат се и сешто вртејќи се во круг... Суфизмот ја покажа лажноста на христијанската езотерија! Нели е така? Така е... но нема кој да истражува, бидејќи нема време, мрзливи или премногу се повикуваат на своето оскудно „искуство“.

Да беше писмен ти и да знаеше француски ќе го напишеше на француски, а не вака... Но постојано велејќи „јас, јас јас“ забораваш што е и како е во реалноста, нели...
Христијански дервиш = секташ според секоја религија и нејзините вистински школи!
Прашај во својата црква... прашај и во џамија или некое суфиско теке, ќе ти се смеат...

Ама доволно е тука што се смееме нели :)

brat Usain, abe ne se nerviraj majkata....pa ne e tolku strashno shto ne znaesh francuski.....
Gledash, tie malku inteligentnite odma svatija shto e toa Mua, deka toa ne se muvi...he, he..
Vi cigaskiot rid vo Vinica velat muvi....he he...da ne si bil slucjano?

Bog e nasekade okolu nas -Dervish Mua

Имам пријатели од Виница, така знам за дијалектот... :)
И реков, тоа беше сарказам, да те потсетам на Lord of the Flies... ѓаолштино низаедна :)

Богот во религијата е курва која секоја будала плаќа за неа со вера и слепост! ~ Хептаграм XI

Постои еден пат кон Аллах. Јас сум вистината, викна al-Hallaj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom