- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
Ти реков да не мешаш баби и жаби...Ошо нема врска со ова.
Тоа што на тебе ти се свиѓаат само муслиманските дервиши, тоа си е твој проблем.
Време е да сФатиш дека не е Вистината напишана само во Коранот, дека постојат дервиши и во другите Вистини, дека требе да ги отвориш малку очите, да не бидеш „заспан“ и ти како атеистите.....те рачунав малку понапреден во сФаќањата, е не само „верувач“ во Догми...
Имам напишано убаво што е тоа ДЕРВИШ, а ако добро го прочиташ линкот што ти го прати за поимањето на тој поим. ќе видиш дека е многу блиско до моето објаснување.
И на крај, нема „моја“религија, не постои такво нешто, за мене постои само Вистината- Дервиш Муа.
Postoelo duhovno ucenje i vo drugite religii,vo hristijanstvoto toa e Monastvoto,vo Judizmot Kabalata a vo islamot SUFIZAM.
Zatoa ti velam,temava e za SUFIZMOT a toa mu pripagja na ISLAMOT. Ako sakas duhovnosta i od drugite religii da ja prestavuvas,otvori si tema. Za duhovnosta vo hristijanstvoto otvori tema MONASTVO. Za onaa vo Judizmot otvori tema KABALA. Mesanje babi i zabi e koga vo ovaa tema pisuvas za OSHO masteri i gi sporeduvas so Sufiski Sejhovi.
Znaci da se razbereme,nemam nisto i nikako protiv ostanatoto Duhovno ucenje i izucuvanje,od kade god da e,toa vo sekoj slucaj covekot go pravi COVEK. Kade e poefikasno toa ucenje,sekoj si vlece na negova strana,normalno no fakt e deka so luge koi duhovno rabotele na samite sebesi mozes,ako nisto poveke,na kulturen i ubav nacin da si porazgovaras,kako eve so tebe.... Ama deka mesas poimi,mesas i toa kako.
Opsto poznato e sto se podrazbira pod poimot SUFIZAM i Sufii i Dervisi,da se otepas od trud toa da go preinacis,toa si e sosema jasno.
Znaci,go cenam i pocituvam sekoj onoj koj raboti za nadogradba na svesta,na bilo kakov i na bilo koj nacin a Islamska skola za nadogradba na Duhot,Razumot,Svesta e SUFIZMOT a vo drugite religii i pravci,toa ne deka go nema,ama Sufizmot NE E tuku si ima svoe ime i naziv.
Jas licno imam citano i seuste citam od mnogu Duhovni uciteli izreki i mudrosti i mnogu ima sto mi se dopagjaat,ama ako stanuva zbor za Monah togas monah e,ako e izucuvac na kabalata togas e kabalist,ako e budist budist e a ako e Sufija Sufija e. Mnogu jasno.