Stupidity

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е тешко да кажеш дали некој е глупав или паметен...
инаку , пред некое време гледав документарец со истиот наслов како темава, и на крајот од филмот , после саат време сервирање на факти се дојде до заклучокот односно реченицата со која го започнав постов.
Друга работа, погледнете на хуморот, и запрашајте се што е тоа што ви е смешно...
Ние најчесто се смееме на работи кои ни изгледаат глупави (па што и да значи тоа "глупави")..., за да направите некоја ситуција или некој друг да изгледа глупаво или пак самиот себе си да се ставите во улога на глуп човек...е за тоа е потребна интелегенција.Постојат голем број на луѓе кои свесно секојднево прават глупави работи, само и само да си го разубават животот т.е да ги насмеат другите околу себе.Така да погледнете ги убаво луѓето околку вас што постојано се глупираат и прават глупи работи...и видете дали навистина се такви какви што сакаат да ви се претстават....

друго...ако сакате да ја дефинирате глуавоста како нешто што е резултат на незнаење,
пример, некој ваш другар купува сладолед , незнае како да го отвори т.е лошто го отвара, сладоледот му паѓа и вие се смеете и викате , абе глуп ни еден ова она...
тогаш запрашајте се што пак се крие под поимот знаење...и запрашајте се дали знаете СЕ...испаѓа дека сите сме глупави така.

Друго...Ако, глупавоста е недостаток на ителегенција, тогаш пак ,никој нема да ви одговори што е интелегенција, (ќе добите комплексен и конфузен одговор).Многу е тешко да се измери човековиот интелект, за тоа потребни се сложени истражувања и на крајот пак нема да имате прецизен одговор.Многу често луѓето со пониско одреден коефициент на интелегенција знаеле да направат попаметни работи за разлика од тие "Паметните"

Е сега.....Што е тоа Глупавост????
Дали е тоа интелектуален акт, Недостаток на знаење ,Недостаток на интелегенција или нешто сосема друго...Јас незнам , ама немојте да мислите дека ќе бидете во право наредниот пат кога ќе го употребите зборот ГЛУПАВ.

Е сега.....Што е тоа Глупавост????
Дали е тоа интелектуален акт, Недостаток на знаење ,Недостаток на интелегенција или нешто сосема друго...Јас незнам , ама немојте да мислите дека ќе бидете во право наредниот пат кога ќе го употребите зборот ГЛУПАВ.
E па види вака, според мене глупавоста како поим е еден и единствен и на сите ни е јасно какво значење има. Но тој поим кај лугето се изразува на разни начини и од разни причини, а мегу тие причини нормално влегуваат интелектуален акт, недостаток на знаење или на интелигенција а можеби и нешто друго што е за секој човек(како индивидуа) различно.

П.С. Ма како је лепо бити глуп...

E па види вака, според мене глупавоста како поим е еден и единствен и на сите ни е јасно какво значење има.
,Ако е еден и единствен тоа значи дека ќе можеш и еднозначно да го определиш т.е да го дефинираш...па повели , определи го:smir:

Glupavost e enda od najiritirackite raboti sto gi imam sretnato vo zivotot. Mnogu se nerviram koga ke vidam kolku glupi luge setaat po svetov.

И јас! Мрзам кога треба на некој да "му го нацртам" тоа што го зборам од единствена причина што не ме разбира. У последно време ги избегавам ваквите! Мрзам кога глеам како некои луѓе гледаат еднодимензионално на работите, кои не се ни трудат да навлезат во суштината на некоја лесна работа. И да - глупавоста може да биде бескрајна...:nesvest:

Имам еден предлог за филм се вика Idiocracy. Иако е слаб како филм сепак не е лошо да се види.

Инаку глупавоста според мене е правење на истите грешки по наша вина, и неучење од нив.

Аххх, глупавоста Е бескрајна! Но, секој си ја интерпретира и користи на свој начин. Не постои некој што не се направил глупав во ситуација кога тоа му одговарало :) А за глупавоста (или интелигенцијата) постои општо прифатено мерило наречено -тест за интелигенција-. Просекот е некаде од 100 до 120 (според тестовите на МЕНСА).
Иначе страшно ме нервираат глупави луѓе, знам дека е дискриминирачки, ама не можам да ги поднесам (yeah, go ahead stupid people, sue me) :p А уште повеќе ме нервираат и глупави и инаетливи луѓе, што не разбираат, нити сакаат да разберат нешто и уште па и не слушаат кога пробуваш да им објасниш:nerv:
Патем, "Како је лепо бити глуп" е напишана со причина. Лесно е да не разбираш ништо, светот ти е поедноставен и поубав :)

auuuuuuuuu
posebno me nerviraat inaetlivi idioti, so nemaat pojma od nisto, edvaj osnovno zavrsile i ako ne im objasnis slikovito prosta misla nema sansi da razberat...ili nekoj vic, koga nekoj cita i samo gleda, se prasuva WTF?ccc, zaso takvite luge tezat na zemjava...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom