Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Дали примаат во студентски доколку си на приватен факултет?
Ако најдеш врски примаат и доколку не си воопшто запишан на факултет.

Би сакал некој ако знае да ме информира за студенскиот дом гоце во тој дом би сакал да се вселам од септември

Дали треба да се извади потврда некаква за родител, кој е регистриран земјоделец, а нема никакви примања, туку само декари земја? Од УЈП не треба ништо?
И дали во електронската пријава да го внесам родителот како вработен или како невработен?

Би сакал некој ако знае да ме информира за студенскиот дом гоце во тој дом би сакал да се вселам од септември
Горе доле секаде е исто, глеај да ти биде блиску до факултето и да имаш многу автобуси, а на другото ќе се навикнеш.
До душа викаат оваа година во гоце се у ново ќе се уселуваат ама чисто верувам. Според тоа што го видов во Јуни тешко дека ќе го завршат А блок скоро.

Дали треба да се извади потврда некаква за родител, кој е регистриран земјоделец, а нема никакви примања, туку само декари земја? Од УЈП не треба ништо?
И дали во електронската пријава да го внесам родителот како вработен или како невработен?
13. Министерството за образование и наука по службен пат, согласно потпишани договори за соработка, ќе ги обезбеди следните документи:
-уверение од Управата за јавни приходи, за остварени приходи по разни основи за претходната година (приходи од самостојна дејност, приходи од вршење земјоделска дејност, приходи од имот и имотни права, приходи од капитал, капитални добивки, добивки од игри на среќа и други наградни игри, други приходи) за двајцата родители – старатели на кандидатот поединечно и за самиот кандидат;
Не треба, барем така пишува на МОН

Дипломата од средно треба ли да е заверена на нотар или може само ископирана за во студентски?
И образецот "УППИ" дали треба за бруцоши?

Дипломата од средно треба ли да е заверена на нотар или може само ископирана за во студентски?
И образецот "УППИ" дали треба за бруцоши?
Не мора заверена диплома. УППИ не треба.

Од годинава во сите домови ке биде со картичка во менза?

Добро бе па како ставилее на конкурсот копија од дилома ко ги оставивме при пријава на факултет? Зарем не може само потврда дека си запишан? И претходнит години мислам им немаат барано копија од диплома од кај сега тоа :eek:

Од годинава во сите домови ке биде со картичка во менза?
Надевам се не. Триес илјади бонови иам. Тоа со картички се збореше ногу за претходна година ама ништо не бидна.

Реновираните згради во Гоце кои ќе бидат во употреба оваа година се згради со заеднички купатилаили посебни ?? Знае некој ?? Сигурна сум дека или блок Б или блок В секоја соба си имаше посебно купатило :cautious:

Реновираните згради во Гоце кои ќе бидат во употреба оваа година се згради со заеднички купатилаили посебни ?? Знае некој ?? Сигурна сум дека или блок Б или блок В секоја соба си имаше посебно купатило :cautious:
Реновираните (А и Б) се со заеднички.
Со тоа што А се уште не е реновиран, вселувањето ќе биде во Г, па во текот на годината студентите ќе се преместат во А.

Имам проблем во врска со документите кои треба да бидат доставени за аплицирање во студентски дом , бруцош сум и пишува дека покрај останатите документи треба и копија од дипломата ама мене веќе ми е предадена дипломата на факултетот а покрај тоа имаше и изјава за неподигање на документите во рок од 3 месеци , знае некој како да го решам проблемот?

Како бе оставате некаде оригинал документи без претходно да си направите копии? :confused:
Единствено решение е да ги замолиш на факултет да ти ја дадат на кратко дипломата за да ја ископираш, можеби ќе ти излезат во пресрет, а можеби не.

Дали летово студентски дом Кузман е отворен за краток престој на студенти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom