Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
3990 бонови. Порано цената им беше 1000 бона за 500 денари, сеа одаат за 300 до 400 денари, а во декемви и мај и за 200 до 250 денари. Како и да е цените на продуктите во бонската продавница ти се х2 од на продавница, па ти се фаќа исто дали од бонска или од продавница ќе си купиш
Ако се храниш само од менза нема шанси да ти стигнат за 1 месец, оти еден убав ручек ти е +- 250 бона. А вечера сметај, сметај од бонска ако земиш нешто. Како и да е, гледај изнајадиси се ко чоек со стекој,ражничи и сендвичи првите две недели, после гледај барај си за купување, немој да се штедиш на боној и да им јадиш од оние манџине никакви или пак паштетине.
Пример еден стек колку чини ? :)
сок, чоколадо ? :)

Супер шо го затворија конкурсот пред време :S
Кога че има нареден?
По објавување на конечните списоци со примени студенти по домови, доколку останат непополнети сместувачките капацитети во одреден дом, електронското пријавување ќе продолжи се до пополнување на истите, но најдоцна до 22.09.2014 година.

Ова го пишува на страната :)

зашто е затворено, еве ја сакав денес да се пријавам, не е фер

Пример еден стек колку чини ? :)
сок, чоколадо ? :)
Стек ти е 30-40 бона, сок 50-60, чоколадо 70. Претерано е 250 бона на јадење (освен ако си билдер и јадиш по 6 стека и 3 порции ориз/компири на оброк + 3 јогурти).

Стек ти е 30-40 бона, сок 50-60, чоколадо 70. Претерано е 250 бона на јадење (освен ако си билдер и јадиш по 6 стека и 3 порции ориз/компири на оброк + 3 јогурти).
:pos: :pos: :pos:
Ова беше кога прв пат дојдов во студентски пред 6 години. Сега најмалиот ти е 50 бона. Или ако земеш 10 грама некој можеби тогаш ќе е 30-40 бона.

Заверен образец “УППИ” - oва се купува од копирницата на факултет и се носи во студентски да му стават печат или нешто сосема трето е?

:pos: :pos: :pos:
Ова беше кога прв пат дојдов во студентски пред 6 години. Сега најмалиот ти е 50 бона. Или ако земеш 10 грама некој можеби тогаш ќе е 30-40 бона.
Епа изгледа немав по пола саат секој ден време да чекам за 1 ебан стек шо че го јадам со факинг лајца па зато вака ги памтам цените.

Вака. Прва година ќе сум сега и сакам да аплицирам за у студентски. Мајка ми е невработена, но не го заверува картончето. Дали треба документ да извадам некаков за неа или може да ја пишам невработена ?
За сестра ми треба да земам потврда од училиште тоа знам, таа исто така има и даунов синдром и учи во паралелка за деца со посебни потреби. Дали и за тоа треба да извадам документ ?

Абе и јас не ги испечатив податоците....Го испечатив бројчето ама не и личните податоци на почеток шо беа. Дајте пратите некој шо испечатил да средиме во фотошоп нешто :D

Вака. Прва година ќе сум сега и сакам да аплицирам за у студентски. Мајка ми е невработена, но не го заверува картончето. Дали треба документ да извадам некаков за неа или може да ја пишам невработена ?
За сестра ми треба да земам потврда од училиште тоа знам, таа исто така има и даунов синдром и учи во паралелка за деца со посебни потреби. Дали и за тоа треба да извадам документ ?
И мојте родители се невработени ама не го заверуваат картонот, ја ги пријавив ко невработени ама извадив и потврди од УЈП, на потврдата ќе ти пишува дека не се евидентирани како невработени, но тоа немора да значи дека треба вработени да ги пишеш заш ко ќе ваѓаш материјално имаш 0 приходи од плати на родителот. За сестра ти незнам, нека каже друг.

Другарчињата од министерство:

"Почитувани,

Поради технички проблеми кои настанаа на 10.08.2014 година, електронското пријавување на кандидатите на Конкурсот за прием на студенти во држаните студентски домови ќе биде овозможено и на ден 12.08.2014 година, почнувајки од 00:01 до 24:00 часот (24 часа).

Во периодот од 24 часа на кандидатите ќе им биде овозможено:
• Електронски да се пријават;
• Да ги проверат (или корегираат-доколку констатирале грешка) веќе внесените податоците;
• Да ги проверат и запишат идентификациските броеви;
• Да ја испечатат електронската пријава (документ бр. 4 од Конкурсот).

Благодариме за разбирањето.
МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА"

16.Министерството за образование и наука по службен пат, согласно потпишани договори за соработка, ќе ги обезбеди следните документи:
    • потврда дека се невработени или примаат/не примаат паричен надоместок невработените членови на потесното семејство од Агенцијата за вработување на Република Македонија;
    • извод на родени за брат/сестра под 6 годишна возраст, како и извод на умрените за починат родител од Управата за водење на матични книги;
    • уверение за државјанство на Република Македонија од Министерството за внатрешни работи.
Ова значи дека не треба ние да ги вадиме документите од овие под-точки? :)

дечки нели требаше денес да можат да се променат податоците... Само кај мене не можи или кај сите е така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom