Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Го реновираат Гоце или ..?? Нели беше најавено за летово?

Слушнав дека оваа година немало да биде со врски примањето. Што мислите за ова? Знаете ли нешто повеќе? :pipi:

Слушнав дека оваа година немало да биде со врски примањето. Што мислите за ова? Знаете ли нешто повеќе? :pipi:

Ништо нема да биде од тоа. Има луѓе поточно млади што живеат само за да местат места во студентски. Тоа секогаш е така, демек еве демократска држава ние вака, ние онака, бла бла дрн дрн јариња. ;)

Праша некој поназад, не доби одговор.. ќе прашам уште еднаш.

Примаат ли студенти на постипломски студии по домовиве?

Да, само ако имаш врски. Така на жими мајка.. малку потешко да не речам невозможно

Брат ми седи во студентски дом во Битола и после нели ако го примат во документите треба да има и за мене потврда за редовен ученик/студент. И сега прашањето ми е јас оваа год ќе се запишувам на факултет што значи не сум веќе ученик, а кога ќе треба да се носат документи во студентски нема да бидам уште запишана на факултет. Се бара потврда за тоа што ќе бидам наредната година и можам да земам потврда за редовен ученик само за учебната 2012/2013. Што да правам? Ако не ме брои во членови на семејството помали се шансите да го примат особено со овие социјалниве групи. :(

Слушнав дека оваа година бруцоши ќе примале само во Стив и Гоце. Има некој друг добиено ваква информација? И какви се условите во овие домови?

Брат ми треба да однесо потврда за редовен ученик/студент за мене во студентски. Ама јас сега завршив средно, а на факултет уште не сум запишана. Мислите дека ако отидам до школо ќе ми дадат потврда за редовен ученик?

Брат ми треба да однесо потврда за редовен ученик/студент за мене во студентски. Ама јас сега завршив средно, а на факултет уште не сум запишана. Мислите дека ако отидам до школо ќе ми дадат потврда за редовен ученик?

Ако добро се сеќавам Да бидејќи сеуште се водиш за ученик.

Дали има некој информации околу ова? :confused:
п.с да не знаете некој што сигурно би имал место во Гоце и го продава ? :)

Дали има некој информации околу ова? :confused:
п.с да не знаете некој што сигурно би имал место во Гоце и го продава ? :)

Абе врски да има-ќе има. Ама годинава нема како лани 80% од луѓето да влезат со врски, туку десет пати помалку. А и партиски списоци нема да има, бар од мојот град.
Што се однесува до другото, имам едно другарче што има инфо околу тие работи. Ќе се распрашам па ќе те информирам како иде тој бизнис годинава.

Јас си го заборавив корисничкото име на страната за аплицирање што е а тоа Jа заборавив лозинката не им работи, ами сеа чаре? Им пишав меил ама утре е неработен, задутре веќе 9ти упм и којзнае и дали ке ми вратат. Или да правам нов јузер со друг меил.

п.с. Без врски место за постдипломци ке има или послабо? Вака некој паталец ако има.

Оваа година дефинитивно процентот на студенти примени во студентските домови со врски ќе биде многу мал (5-10%). Близок човек преку кој бев примен минатата година ми го кажа ова. Ниту во мојот град нема да се пуштаат партиски списоци.

Сето ова е во ред, и правилно е, но не се само врскаџиите проблем туку и оние кои седат во студентските домови, а не се студенти (луѓе од други градови вработени во Скопје, невработени кои сакаат да живеат во Скопје, или пак вечни студенти).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom