Струмички карневал

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Пооолека дечки, да не ве бришам и опоменувам.:)

Идеи за маски по ПП.

Ах, а јас таман видов Скул пишала во темава и си викам ќе доаѓа на карневал, ќе ја запознаам. :)

Инаку кој планира да доаѓа, а има желба да се видиме може една пп и ќе се договориме за запознавање, ако успееме да се најдеме во гужвата. :)

И да не бидам ептен off topic да ве известам дека годинава СОУ: „Димитар Влахов“ ќе има маска со наслов „Лебедово езеро“ или така нешто...
Јас уште не знам како да се маскирам. :( Отфрлете го предлогот со локумчето. :pos:

Ај бе идете сите ќе ја газиме Струмица:)
Ќе се маскирам во пијана будала:pos2:

Последно што знам сите битолски факултети, студентски домови, организираат превоз за смешна сума од 100 денари (не сум најсигурен).

Така беше минатите години. Значи, би требало ако има кворум да идам.

бушав...се смеам ко ненормален сам дома заради тебе хехе
иначе јас се маскирам женска :D и, ако се собирате, ПП, и јас идам!

Не е нова идејата на Бушав, ова е стар Струмички штос. :)

Ме чуди што не сте го знаеле.

Почна карневалската еуфорија, веќе се бараат маски насегде, па придружни детали. Колку што знам досега, ќе има супер маски на карневалската поворка, што значи дека традицијата од година во година се повеќе расте, што ме радува неизмерно. И пак очекуваме навала во Струмица во вторник вечер, супер журки и многу шанкови низ сите кафичи и надвор. Од година во година, се повеќе се професионализират не само маските од главната поворка, ами и маските кои ги носат луѓето, веќе и нема само натрупани неумесни маски, туку професионално изработени модели, посебно кај младите, се создава дури и конкуренција и слично, нели нормално за нашата средина, па и за секоја, не се сомневам.

Значи, во Струмица на улица ќе има многу гужва овие денови, се до вторник вечер. Па и среда е неработен ден, така да, се очекува максимална преполнетост. Ве сакам сите да ни дојдете на журка.

абе ајде идете на карневал еднаш во годината е...... не е секој викенд

мене ми се иде многу ако можам ќе дојдам

Мотото на кајгана, кој не дојде е педер :pos:

Иначе испуштате закон журки, но гледајте си... големи сте, сами се бањате.

зз..

абе не ме правете љубоморна..не сте свесни колку ми се доаѓа,ама немам со кој:cry:

абе не ме правете љубоморна..не сте свесни колку ми се доаѓа,ама немам со кој:cry:

Грехче...стварно треба да ти биде мака, мислам и самата знаеш што испушташ. Јас мислев да се правам докторица или женско али таа варијанта ќе се отфрли поради недостаток на соодветни материјали (број 43-44 штикли има ли некој овде? :toe: ) ама ќе ми текне нешто докај вторник, може и мртовец да се правам :nesvest:

Грехче...стварно треба да ти биде мака, мислам и самата знаеш што испушташ. Јас мислев да се правам докторица или женско али таа варијанта ќе се отфрли поради недостаток на соодветни материјали (број 43-44 штикли има ли некој овде? :toe: ) ама ќе ми текне нешто докај вторник, може и мртовец да се правам :nesvest:

Обрати се кај Ајверсон,ќе ти помогне со маската,може и нема да треба да се маскираш:pos2::pos2:
А извини,што точно ќе испушти,не го лажете девојчето,исто како да шетам на кеј покрај кафичите,со истите цени,со истите луѓе,само малце повеќе гужва можеби и мирис на скара

Обрати се кај Ајверсон,ќе ти помогне со маската,може и нема да треба да се маскираш:pos2::pos2:
А извини,што точно ќе испушти,не го лажете девојчето,исто како да шетам на кеј покрај кафичите,со истите цени,со истите луѓе,само малце повеќе гужва можеби и мирис на скара
Т.Е. Иди во Струмица за да го видиш Скопје:).....ќе си останам јас во Скопје, Струмица не фала. Одиш се опушташ и се појавуваат „Фрајерите„ да го тепаат Скопјанецот. ТОП:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom