Страв од стареење...

• Креатор на темата Креатор на темата PrincezZ
  • Време на започнување Време на започнување
Abe ne si normalen:pos:
Ti rabotis li na slucajot?
Cel zivot od ko sum kuknat.
Mene onaa izrekata vo zdravo telo zdrav duh mi e ravenka so 10 nepoznati. Posledniot pat ko praev sistematski, maticnata me iskata, ona bukvalno me iskara. Posle se podsmirivme ko gi vide rezultatite od krvta, i dojde dusata na mesto :pos:

Cel zivot od ko sum kuknat.
Mene onaa izrekata vo zdravo telo zdrav duh mi e ravenka so 10 nepoznati. Posledniot pat ko praev sistematski, maticnata me iskata, ona bukvalno me iskara. Posle se podsmirivme ko gi vide rezultatite od krvta, i dojde dusata na mesto
Ne umiras ti doma:pos::pos::pos:

Ne ni planiram.
Ako bi mozel da biram, togas naklukan so vijagra pod nekoja 20 godisna, celo selo da me zbora, babata da nejki pop da vikni da me spej, da nejki cvekje da klaj, da nejki svekja da mi zapali. Da svrsam pred da svrsam, cel zivot da me pamti ta dvaesetgodisnata :sneaky:

Последно уредено:
Стресот е најголем убиец.Имам приметено љугето шо имаат помалку емоции,се посаможивни,не клаваат ништо на срце,живеат подолго и поздраво.Жалосно ама вистинито.Тука голема улога има и храната.Исто така ако телото ти е нападнато од болест тешко да го одржиш здравиот дух.
Да знаеш колку само имам нервни сломови преживеано стресот ми е како добро утро..Овие што ги даваш за пример што не клават ништо на срце обично гинат во сообраќајки,од куршуми,самоубиства и такви работи..И одлични се за манипулација иако изгледаат доста "тврдо" на прв поглед се рушат лесно со една добра информација од оние фамозните МК ултра..Духот е водичот,стопанот,мадафакерот а телото е гол кур обичен роб кој бива прашина одкако духот ќе го напушти..
Кога имам само стрес преку ден и ништо друго не ми се дешава (како бонус) го сметам тој ден за успешен..

Последно уредено:
Да знаеш колку само имам нервни сломови преживеано стресот ми е како добро утро..Овие што ги даваш за пример што не клават ништо на срце обично гинат во сообраќајки,од куршуми,самоубиства и такви работи..И одлични се за манипулација иако изгледаат доста "тврдо" на прв поглед се рушат лесно со една добра информација од оние фамозните МК ултра..Духот е водичот,стопанот,мадафакерот а телото е гол кур обичен роб кој бива прашина одкако духот ќе го напушти..
Кога имам само стрес преку ден и ништо друго не ми се дешава (како бонус) го сметам тој ден за успешен..
You are what you think. All that you are arises from your thoughts. With your thoughts, you make your world. Buddha

...тик так тик так...биолошкиот часовник работи!
Ален Делон остарел како вино, од година во година се подобро
Староста е привилегија што не секој ја доживува!
490763600_17906178276110529_3748894664540472987_n.jpeg

Тие шо не клаваат на срце имаат и помалку стресови.Тоа ми бече поентата.Знам 80+годишњаци здрави ко дрен.Нивна заедничка особина е шо се саможивни и не се замараат многу со синови, ќерки,внуци.Емпатијата им е сведана на минимум.инаку ова со телото дека нема врска со здравиот дух грешиш.Недај Боже на некому да му се деси потешка болест,има одма да падни со духот.Ако нема подршка од семејството готов е.Така да телото и душата дур сме живи се во симбиоза.Еден заб да те боли ќе падниш со духот.Затоа и викаат тешко на тој шо си има мака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom