Страв од бременост

• Креатор на темата Креатор на темата ива93
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 декември 2012
Мислења
37
Поени од реакции
3
Сакам да прашам дали е можно да се остане бремена и ако ти дојде менструација...значи вака на 01 12 имав одност и после тој ден се напив норлево и ми дојде на 09.12 а претходнио месец ми дојде на 20.11 но сега некако се чуствувам подуена и ми е чудно...дали е од апчево или помош

Сакам да прашам дали е можно да се остане бремена и ако ти дојде менструација...значи вака на 01 12 имав одност и после тој ден се напив норлево и ми дојде на 09.12 а претходнио месец ми дојде на 20.11 но сега некако се чуствувам подуена и ми е чудно...дали е од апчево или помош
Девојче колку пати го праша истово досега? Цело време ќе ги добиваш истите одговори...
Се може да се случи, во премногу ретки случаеви се случува да добиваш менструација и пак да бидеш бремена...
Незнам каков одговор очекуваш да добиеш, али шансата да си бремена е премала. На крај краева купи си тест за бременост, ќе ти скрати маки...
Не се ценкароши таму за стотина денари...

Moже. Провери дали крвта е посветла или потемна од вообичаеното. Тоа може да биде знак дека јајцето се вкопува во утерусот, симптомите се многу слични на стандардната менструација со блага промена на нијансата на крвта. Подуеноста не би требало да е индикатор, но за секој случај почекај дур да престанеш да крвариш и потоа земи тест за бременост па направи го со првата утринска мокрача. Ако си бремена, тоа крварење би требало да трае пократко од стандардниот период.

Менструацијата ми беше најнормална ми траше 3 дена како и секогаш

Менструацијата ми беше најнормална ми траше 3 дена како и секогаш

Нормално дека можеш да останеш трудна и при менструација, не е многу веројатно но шансите постојат секако, затоа тест за бременост и ќе си на чисто.

Абе зар не гледате дека ве трола цело време,нели и самите кажавте дека не и е прв пат да го постави истово прашање:facepalm:

Прв пат прашувам за ова и извинете ако ве замарам!

Ај ако некој прочитал или знае да ми каже дали и покрај тоа со добив можам да останам бремена а не да ми кажува од руската или од др е :D

Ај ако некој прочитал или знае да ми каже дали и покрај тоа со добив можам да останам бремена а не да ми кажува од руската или од др е :D
Олабај се. Вака преку тастатура никој не може да ти каже. Или оди на гениколог или купи си тест за бременост од аптека.
Трета варијанта ова
Nisam ginekolog,al mogu da poglednem.

Ах се паметњаковци и тролови, да ве видам вас во таква ситуација да сте па дали ќе ви е до заебавање.. Или тролате за лајкчиња?

Ах се паметњаковци и тролови, да ве видам вас во таква ситуација да сте па дали ќе ви е до заебавање.. Или тролате за лајкчиња?

Во нејзина ситуација

а) Норлево
б) тест за бременост
в) би пошла на гинеколог (во период кога одењето на лекар е 3 пати поефтино од одењето на фризер)

секако нема да чекам некој од форум да ми каже што да праам.

Девојчево 6 пати праша што да праи кога се мислеше дали е трудна или не, 30 пати и објаснија. Епа некој ако препрашува за свашта по 100 пати на ваква тема, не е зрел за секс, јасно е.

И пишав најсериозно дека може да остане бремена и коа има менструација, ама нејзе и е забавно да чита смешки, па некако ги прескокнува сериозните мислења, е сеа ќе ја сеират, ам коа не знаат како да се заштитат пред норлево и сл, а знаат да рашират ноженца јбга, бејбис хепнес..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom