Странски хит за 2009 година

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Хит за 2009?

• "Boom Boom Pow" - Black Eyed Peas

Гласови: 6 7,1%
  • "Single ladies" - Beyonce

Гласови: 2 2,4%
  • "Please don't leave me" - Pink

Гласови: 2 2,4%
  • "Poker face" - Lady GaGa

Гласови: 11 12,9%
  • "I know you want me" - Pitbull

Гласови: 17 20,0%
  • "When Love Takes Over" - David Guetta

Гласови: 21 24,7%
  • "Hot N Cold" - Katy Perry

• "Broken Strings" - James Morrison & Nelly Furtado

• "Right Round" - Flo Rida

Гласови: 3 3,5%
  • "Use somebody" - Kings of Leon

Гласови: 11 12,9%

• Вкупно гласачи
    85
  • Гласањето е завршено на .

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Која песна според вас ја одбележи 2009та година? Која песна беше апсолутен хит за вас и вашите уши?

Еве една анкета со песни кои релативно беа навистина хитови, ама нормално вие кажете си според вас која била најхит песна, не мора да се водите според анкетата. :)

Искрено, оваа година ниту една песна не ме погоди онака посебно, по која би ја паметил 2009та .. Ама фини и меѓу поомилените хитчиња ми е беа Hot'n Cold, When Love Takes Over и Sweet Dreams од Бијонси. :pipi:

Ако ми е текне уште некоја ќе кажам .... :icon_bigg

Иако сум ептен голем фан на Броукен Стрингс, според мене оваа година дефинитивно е година на Сингл Лејдис... Песната е презаразна. Секоја чест:)

песната мора да е производ од 2009 ?

Да. Поентата е да избереме песна која што била хит општо планетарно и издадена 2009та. :)

Иначе нема поента. :)

Аууу ми се гади од зборовите ХИТ НА... Како и во секоја област неможат сите да бидат професионалци. На пример, во медицината 3% од луѓето се професионалци, во индустријата 3%, во земјоделството 3%, А ТАКА ИСТО И ВО МУЗИКАТА 3%.
А она што е хит се креира од мнозинството кои слушаат музика заради опуштање или за да се расположат и поднапијат. Е трагично е што 97% од светот кои се аматери во областа на музиката го креираат и избираат "ХИТОТ".
Се е тоа аматеризам и гадотија. Започнувајки од "хитовите" од турбофолкерите, па до црнечките рецитатори-самонаречени рапери.
Секој има право да слуша музика каква што сака, но изборот на ХИТ оставете го на професионалците... Тоа би било исто како машиновозач да одбира лекар на годината...

Аууу ми се гади од зборовите ХИТ НА... Како и во секоја област неможат сите да бидат професионалци. На пример, во медицината 3% од луѓето се професионалци, во индустријата 3%, во земјоделството 3%, А ТАКА ИСТО И ВО МУЗИКАТА 3%.
А она што е хит се креира од мнозинството кои слушаат музика заради опуштање или за да се расположат и поднапијат. Е трагично е што 97% од светот кои се аматери во областа на музиката го креираат и избираат "ХИТОТ".
Се е тоа аматеризам и гадотија. Започнувајки од "хитовите" од турбофолкерите, па до црнечките рецитатори-самонаречени рапери.
Секој има право да слуша музика каква што сака, но изборот на ХИТ оставете го на професионалците... Тоа би било исто како машиновозач да одбира лекар на годината...

Е добро де, што се напна? Темава е секој да си каже кој бил според него хит, значи врз основа на лични и субјективни вкусови, не е анкетава као од животно значење за музикава, туку секој си кажува која песна него му ја одбележила годината.

Е добро де, што се напна? Темава е секој да си каже кој бил според него хит, значи врз основа на лични и субјективни вкусови, не е анкетава као од животно значење за музикава, туку секој си кажува која песна него му ја одбележила годината.

Јас не се напнав воопшто. Само го кажав моето мислење на оваа тема.

Од понудениве горе гласав за Use somebody - Kings of Leon, единствена убава, другите не се мој вкус...

Лично јас највеќе ги слушав I know you want me - Pitbull и Boom Boom Pow - Black Eyed Peas, и двете ми беа рингтон на мобилен некое време, по кафичи доста се пуштаа, заразни се некако.

Сепак, гласам за Boom Boom Pow.

Гласав за "boom boom pow", највеќе вртена по сите дискотеки, радио итн итн.
И Poker Face можеше,ама не ме бендисвит толку колку од B.E.P.

Да. Поентата е да избереме песна која што била хит општо планетарно и издадена 2009та. :)

Иначе нема поента. :)

да јасно :). Али пошо неам баш некој хит од овие новите зато си прашам :pipi:.

Ај за Pitbull ќе гласам ако не ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom