Прочитав некаде дека наводно бил снимен и алтернативен крај, друга верзија. Не знам колку е точно и ако е, дали некогаш ќе го видиме. Ама дека ќе има деветта епизода, не верувам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас се изначитав ова и за алтернативната нова епизода, но искрено не верувам. Мене ми даде вајб на Бетмен 3ката крајот, сам си го правиш крајот, дали Ел е преживеана или не. Според мене има доста елементи кои укажуваат дека е жива, но главното прашање е тоа што Кал одамна е загината и не верувам да е жива за да ја спроведе нејзината моќ за Ел да преживее.Култот на stranger things фанови на интернетот верува дека ќе има 9та епизода на 7ми Јануари, и све ова уствари било трик од Векна што го гледавме во последната епизода и практично трик од кој го јаде и обичниот гледач, влезени се во тотален коуп моуд и не се помируваат со крајот на серијата. Одат до таму што и кога ќе напишете fake ending на нетфликс, ви излага само оваа серија, плус имаат нешто најавено Нетфликс за 7ми Јануари. Има доста други елементи кои им налагаат едно вакво сценарио.
Технички, интересно би било ова и досега невидено, интересен концепт и замисла, но и пуста желба, ова е новото ''release the snyder cut'', али и доволно говори дека многумина се до тој степен разочарани со крајот што не сакаат да веруваат дека е можно вака да ја заокружат приказната, па одат до крајности и бараат некои скриени пораки и слично све со цел да си ја потврдат теоријата дека овој крај е фејк и само трик на главниот негативец.