Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Прочитав некаде дека наводно бил снимен и алтернативен крај, друга верзија. Не знам колку е точно и ако е, дали некогаш ќе го видиме. Ама дека ќе има деветта епизода, не верувам.

Култот на stranger things фанови на интернетот верува дека ќе има 9та епизода на 7ми Јануари, и све ова уствари било трик од Векна што го гледавме во последната епизода и практично трик од кој го јаде и обичниот гледач, влезени се во тотален коуп моуд и не се помируваат со крајот на серијата. Одат до таму што и кога ќе напишете fake ending на нетфликс, ви излага само оваа серија, плус имаат нешто најавено Нетфликс за 7ми Јануари. Има доста други елементи кои им налагаат едно вакво сценарио.

Технички, интересно би било ова и досега невидено, интересен концепт и замисла, но и пуста желба, ова е новото ''release the snyder cut'', али и доволно говори дека многумина се до тој степен разочарани со крајот што не сакаат да веруваат дека е можно вака да ја заокружат приказната, па одат до крајности и бараат некои скриени пораки и слично све со цел да си ја потврдат теоријата дека овој крај е фејк и само трик на главниот негативец.
И јас се изначитав ова и за алтернативната нова епизода, но искрено не верувам. Мене ми даде вајб на Бетмен 3ката крајот, сам си го правиш крајот, дали Ел е преживеана или не. Според мене има доста елементи кои укажуваат дека е жива, но главното прашање е тоа што Кал одамна е загината и не верувам да е жива за да ја спроведе нејзината моќ за Ел да преживее.
п.с кога напишав сега фејк ендинг ми искача стренџер тингс ама и рик ен морти така да не верувам.. би било прејако да не е крај, бидејќи од све им замерувам највише за Вил и неговиот говор за педер што траеше повеќе и од главната битка со Векна и Мајндфлејерот.. и највише им завидувам на тоа што Векна беше претставен како неприкосновен во четврта сезона и неговиот говор и све околу него ми се допадна па дури и првите 4 епизоди го немаше и тек на крај кога дојде и испотепа све, е тоа беше ВРВ и така требаше да биде презентиран до крај, а не буквално за 6-7 минути бам бам и ајт со здравје.. бев ко има уште 55 минути епизодава што ќе праите бре..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom