Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Мене прва и последна женска што ми се пушти беше Србинка и затоа ги сакам странкињите.
Не земам ич да анализирам повеќе...

Egzotika Друже,нешто ново,непознато.
Ако идеш назад, свежи гени,различни подновување и проширување на генетскиот код.

Да ама ако и кажеш дека типот е италјан, србин, енглез.
Ако и кажеш дека е бугар, циган, таџикистанец, Боцванец не важи правилото на егзотика. Значи егзотиката сама по себе не е доволна. Треба егзотика плус производот да е од некоја од фенси земјиве или нема да запали до толку.

Две причини се за оваа појава Суси .............. како прво да признаеме секој/а сака малку различност, малку несекојдневност, нови лица, странци/странкињи, друга култура, друг јазик/акцент, поинаков изглед/физикус, поинакво однесување, друг стил, други погледи и ред други работи ................ а како второ и парата/кешот друже игра огромна улога ................ пр. ти имаш во џебот да речеме толку и толку пари денари или евра сеедно, но некој кој што ќе дојде овде на одмор од Австралија на пр. или од Америка(значи зборам за лице со Македонско потекло-иселеник) џебовите му се 10/20 пати пополни од твоите и од моите, али јебига стандардот таму и овде кај нас не е ист нели ! :icon_mrgr:

Кој е опнал (забава) или е имал женска/дечко за озбилно од странство? Не е прашањето за фалејне, ама да споделе искуство..
Иначе е вршејне празна слама.

Да ама ако и кажеш дека типот е италјан, србин, енглез.
Ако и кажеш дека е бугар, циган, таџикистанец, Боцванец не важи правилото на егзотика. Значи егзотиката сама по себе не е доволна. Треба егзотика плус производот да е од некоја од фенси земјиве или нема да запали до толку.

Бугарите ги рачунаат за Татари, значи расипана стока Азијати, Ромите исто така се Азијатска ствар, исто и Таџикистанците, Туркменистанците, Казак, Киргиз и остала Азијатска орда у склоп со Арапи, Турци, Чеченци, Курди и тако даље ............ изгледот ите како игра улога друже, ако си црномањест повеќе оди кон такви девојки, бидејќи побелите девојки мислам дека несакаат многу црномањести момчиња !

Еми ногу работи,
ако е за озбилно шо са виделе у тебе, дали и самата националност е имала некаква врска. Дали са те гледале како егзотика, или како добро воспитано и културно дете
Или па са се попалиле оти си лош момак?

Еми ногу работи,
ако е за озбилно шо са виделе у тебе, дали и самата националност е имала некаква врска. Дали са те гледале како егзотика, или како добро воспитано и културно дете
Или па са се попалиле оти си лош момак?
Националноста нема врска. Односно најчесто не им е гајле за националноста побитна е забавата. Ок има еден мал дел неписмени кои мислат дека сме Варвари и нарко босови па ќе избегаат од тебе ако слушнат Македонија или Балкан али со нив не се замараш затоа.А таквите не ни ја посетуваат Македонија. Егзотика можеби сме. Ми рекле дека Балканците (а и не само ние и Италијаните и Шпанците) се малку поцрни и тоа било плус. Истотака мислењето е дека набројаните народи повеќе припазуваат на изгледот и поубаво им изгледаат затоа. И ова го имам често пати слушнато.
Стереотипот е нормално дека Балканецот е лош момак криминалец или слично ама мислам дека тоа нема врска. Едни се плашат од тоа на други им е интересно. Во просек тоа не е важно.
Едноставно излегуваш се запознаваш со некоја и тоа е се најнормално само што е полесно и побрзо отколку во мк како што напишав погоре. И не е ништо чудно и девојка да сака да се запознае, не мора секогаш ти да почнуваш конверзација.
Со еден збор можеби изгледот им е егзотика нешто ново и поубаво гледаат.

На шо јазик комуницирате, и дали некојпат самио јазик ти е претставувал бариера за најискрено и највистински да си изкажеш шо ти леже на душа?
Сепак комуникацијата на странски јазик не е толку едноставна, и побудува некаква емоционална празнина, и е тешко да и се даде вистинско значење на туѓи/странски зборове.

На шо јазик комуницирате, и дали некојпат самио јазик ти е претставувал бариера за најискрено и највистински да си изкажеш шо ти леже на душа?
Сепак комуникацијата на странски јазик не е толку едноставна, и побудува некаква емоционална празнина, и е тешко да и се даде вистинско значење на туѓи/странски зборове.

Секој на мајчин јазик. Јас го знам неговиот, тој го научи мојот. Понекогаш, ако има проблем да ме разбере, ќе зборувам на негов јазик, но тоа е реткост, најчесто е збор-два. Се има случено да не можеме да си објасниме одреден збор, тогаш го кажуваме истиот на англиски :)

Знам пар кој мора да комуницира на англиски, а и двајцата имаат лош англиски, ебено лош. Ене ги во брак се.

Simple... Бар за сексот и едновечерните врски странец-домаќинка, домаќин-странкиња.
Странкињи кога одат во друга земја знаат дека им е загарантирана дискреција. Може со 100 души да се изебе, и никогаш повеќе да не ги види во животот, патем и никој друг нема да дознае освен ако самата не се издаде... :icon_mrgr:
Слично и за странците, доаѓаат во ново место и лесно наоѓаат женски пошто женските одново имаат поголема дискреција со странец кој нема да го видат повеќе и се послободни отколку со некој домаќин што утредента на цела населба ќе раскаже.
Странците нема да се секираат дали ќе потрфрлат, пошто и да збори по други домаќинката, никој од твојата земја нема да дознае, а реално кур те боли што збори за тебе некој што живее 1000 километри подалеку, некој што нема никогаш да го видиш итн...

Секаде е исто претпоставувам, не е само кај нас. Ете другарка ми е во Кореја, сите машки пробувале да ја легнат и општо сите странкињи ги гледале само како парче за во кревет... И обратно странците ги гледале Корејките како лесни женски... То је то, се е до дискрецијата, а донекаде и до испробувањето на нови нешта...

Секој на мајчин јазик. Јас го знам неговиот, тој го научи мојот. Понекогаш, ако има проблем да ме разбере, ќе зборувам на негов јазик, но тоа е реткост, најчесто е збор-два. Се има случено да не можеме да си објасниме одреден збор, тогаш го кажуваме истиот на англиски :)

Знам пар кој мора да комуницира на англиски, а и двајцата имаат лош англиски, ебено лош. Ене ги во брак се.

Е тава си е добар фактор, секој да си говоре на мајчин јазик. Тешко ми е малку, коа си помислам оти цел век требе да говорам на странски, коа иам толку добар и сликовит селски речник. :D:D:D

А за тие шо имат брак и са двујцата со лош англиски, или ќе се научат поарно да се разбират, или ќе се разделат.

А за тие шо имат брак и са двујцата со лош англиски, или ќе се научат поарно да се разбират, или ќе се разделат.

Колку помалку се разбираш со жена ти, толку подолго ќе трае бракот.

:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom