СТОП ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО СО ГРЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување

СТОП ЗА ПРЕГОВИРИТЕ СО ГРЦИЈА

• Да се стопираат преговорите!

Гласови: 273 83,2%
  • Преговорите мораат да продолжат

Гласови: 55 16,8%

• Вкупно гласачи
    328
Абе човече разбери во правото на ООН има клаузули со кое се гарантира правото на идентитет на секој народ. Тоа се слагам, ама резолуцијата име предимство и кога некоја клаузула од правото на оон не пасува тогаш се иде со резолуција. Во случајов нашето право на идентитет не им пасуваше на грците па се отиде на резолуција во која нигде не пишува дека нас ни се брише идентитетот, само не обврзува на разговараме со грција. Затоа зборам од прееска дека ако циганите ја прекршат меќународната спогодба, тогаш нашето право е неприкосновено и не е потиснато од никаква резолуција. Ние тогаш имаме право да ги тужиме циганите и ќе го добиеме спорот.

Не треси зелени

Не им пасувало па го оспориле
Немаат право да го оспоруваат

Резолуцијата за нечепкање на идентитетот е меѓу највисоките акти потпишани од сите земји па веројатно и од Грците

Немаат право ни воопшто да разговараат за такво нешто

Киро и осталом им дозволуваат да разговараат

Иначе разговориве
Веќе станаа преговори

Нимиц е преговарач медијатор за решение со ново име

Имаш предлози дрн дрн јариња

Читај горе

Не биди во заблуда :tv:

Поздрав

Ја не сум во заблуда, него нудам политичко решение. А ти и рипаш како младо магаре. Таква политика за која се залагаш нема да ти пројде ни на пазар, а не па во меѓународни организации. Емоционални и глупи радикални потези се за во среден век. Денеска сосема различно се игра.

Немој погрешно да сватиш, ама политика не треба да ја водат неупатени. Политиката треба да се остави на тој што ја разбира и што знае што да прави во секоја ситуција што би настанала. Ако идеме со импровизирачки потези, без стратегија, црни ни се пишува. Дај еве ти понуди стратегија. Ја веќе понудив. Сакам квалитетна дебата, на ниво. Нејќам да се тркаме кој ќе напише Македонија со поголеми букви.

Што мислиш ја нејќам уште утре да си го веам строто знаме, нејќам утре да лежам на плажа на бело море. Мислиш дека ја сакам да го имам овој уникатен спор во светот. Нам ни посегнаа по основата на постоењето. Јас да можам сам да сменам нешто, досега ќе сменев. Само сложно можеме. Дај понудете стратешко решение. МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА!!!

Јас да можам сам да сменам нешто, досега ќе сменев. Само сложно можеме. Дај понудете стратешко решение. МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА!!!

Ондак сложно бараме СТОП за преговорите за македонскиот национален идентитет

Ти дадов аргументи и зошто и како

Ти поставив и прашања

Читај малку

Ти дрн дрн дрн

Не бегај

Тресеш само зулуфи

Поздрав

Твое мислење. Што друго да ти кажам. Сепак не се слагаме. Само уште еднаш да ти повторам дека тоа што го мислиш нема да не доведе до решение, само ќе си искомплицираме. Ама добро, ја верувам дека на крај све ќе заврши како што треба и ќе биде во наша полза. ("на крај" - мислам за едно 10 можеби и 20 години, не за после 2 месеца).

Имам неколку пати спомнато, ќе повторам.
Прашањето за името и сите разговори и преговори се заебанција.
Целта е уништување на Македонија и на Македонците.
Волку бош систем на преговори за како да се вика некоја држава, нација, народ, не знам дали постои на друго место.
Ни го кројат од дамна и сега кога нема да прифатиме, ние ќе сме криви.
Влез во НАТО, евентуално, под шкарт името што ни е во ОН, па после преговори за менување. Нека си траат.
Не знам на кој му текна да ја направи ситуацијава, држ не дај, крај на свет ако не го промениме сега името.

Не знам на кој му текна да ја направи ситуацијава, држ не дај, крај на свет ако не го промениме сега името.

На Грците,со помош на нивните инсталирани и добро платени "дудлачи" во Македонскиот државен врв.

stop3.gif

Za prestanuvanje na razgovorite i pregovorite!

No ne zaboravajte ima dve Rezolucii vo ON br. 817 i 845 koi shto gi povikuvaat dvete zemji da gi prodolzhat bilateralnite RAZGOVORI pod rakovodstvo na Generalniot Sekretar na ON -- blagodarenie na kretenot Kiro Gligorov, Branko Crvenkovski i SDSMovksta svita.

Ushte neshto: vremenskata spogodba so Grcija od 13. septevri 1995 godina ima validnost od 10 godini. Dali nekoj i koj go potpishal povrorno vo 2005ta?

7 godini Misirkov i po avtomatizam odi u beskraj po tie inicijalni 7 godini ako nikoj ne pobara da se prekine i odi dodeka ne se prekine.

Воопшто и не требаше да има преговори,не требаше ни да слушниме за такво нешто али болниот ум од киро глигоров кој уште Господ го чува и го мачи за да гледа кој лања ги изеде со започнувањето на преговорите и ќе почни и да се распаѓа ама нема да умри дури не види што зло ни донесе со поддршката на сдс на чело со ЛУЦИФЕР (бранко) кој своевремено со неговата дебилна арамиска партија за почеток го менија знамето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom