Стоматолошки факултет на ЕУРМ

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не беше сигурно дали ке има од оваа академска година...ама ке има.

Бев пред некој ден за подетални информации во Европски Универзитет-Скопје и добив флаер на кој Стоматолошкиот факултет е вброен во проширувањето на универзитетот.

Само не се знае цената.Таму викаат дека на саемот од 17-19 ке има подетални информации.

дали некој знае што, како, каде, колку ке биде ова.Затоа што Стоматолошкиот факултет е покомплексен од другите факултети на Универзитетот на пр:правен, економски поради потребитте од клиника, лаборатории за вежби и друго.

Дали некој има подеттални информации да напише?

Благодарам.

Зашто би ризикувал на риватен . Ај право,економија друго е. Ама ова бара пракса. Не ми се верува праксата да се одвива горе на клиника. Плус треба многу опрема. Ај ќе се распрашам , мислам дека можам да дознаам па ќе ти пишам Приватна порака за подетално. мада...јас сум скептик.

За праксата или ке опреми некој здравствен дом преку летово или ке склучи договор со некоја клиника на пр:прадска.

За потребите на Стоматологијата ке се иссели печатницата ЦЕТИС и таму ке се лоцираат кабинетите,стоматолошките столици и др потребна опрема.

Правниче секогаш скептик, ништо ново.
Стоматолошки ќе има, браво за ЕУРМ за прошурувањето, изгледа е склучен договорот со некоја државна медицинска установа за пракса, е сега дали тие ќе доаѓаат или студентите ќе одат се уште не се знае. Се вложува во ова како и во целиот Универзитет со останатите факултети.

Конечко ќе можат дечињата на богатите доктори без проблеми да добијат диплома...шала на страна ок е ова,бидејќи барем париве ке се трошат у МК...нема да мора да бегаат студентиве да бегаат у бугарска

Потегот е за поздравување, првпат приватна високообразовна институција да замеша прсти и во медицинските науки, каде што другите немаа храброст. Плус е за цела Македонија, како што кажа мрно нема веќе да трчаат во Бугарија и таму да ги трошат парите. Се надевам условите ќе се многу подобри од тие на државните.

Да и јас имам такви информации, од сигурно извори, се што кажавте горе ми го кажаа и мене како информација. Бев заинтересирана за Стоматологија, но искрено стандардот и цената за студирање некоја Медицинска наука на приватен универзитет мислам дека ќе бидат н многу високо ниво, со оглед на комплексноста на она што го претставуваат медицинската и стоматолошката наука. А, и мислам дека догодина ќе има и Медицински факултет во рамките на ЕУРМ.

Најсвежи вест:5 години по 3 иљади евра годишно.Со малку редуцирана програма.

Нешо у тој стил ама мора сите 5 да се завршат, за да си доктор.:)

факултетот трае 5 години ( нема 3+2 ) можеби ќе се смета за равно на 3+2 со 300 кредити и стануваш доктот по стоматологија. Клиниките и вежбалните сега се спремаат, така кажуваат дригарцината со шарени машни

Ама се било ново ако Ако дознам нештоповеќе ќе ви кажам, .

кажете нешто за стоматологија на еурм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom