Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До кога треба да ја напишам апликацијата?На неа пишува 30.Ноември 2010,но тоа поминало.....?
До кога треба да ја напишам апликацијата?На неа пишува 30.Ноември 2010,но тоа поминало.....?
Епа јас ке аплицирам до година,чим секоја година ги дават стипендиите.Здраво Емилија,
прочитај го уште еднаш првиот текст што го пратив. Апликацијата мора да стигне до 20 февруари 2011 година, а апликација може да се добие преку емаил адресата која исто така ја напишав: info.sok.uwc@gmail.com Не знам дали ти ги контактираше луѓето? Ако не си ги контактирала, тогаш контактирај ги бидејќи точниот датум би требало да стои. Ако имаш други прашања те молам кажи ми, можеби можам да ти помогнам... Имаш уште 3 деназа други инфо ја имаш и страната (www.sok.mk)
Многу среќа.
информатор
--- надополнето ---
(Се информирав) Можно е да си ја отворила старата апликација пред година, ти треба да побараш нова денес на емаилот кој ти го пратив...) пред час...
Информатор.
Епа јас ке аплицирам до година,чим секоја година ги дават стипендиите.
По правило да, секоја година треба да се распише овој конкурс. Но ќе напишам тука и следната година
Види следната годинаА за оваа кажи им на познати од втора
Има уште 2 дена за пријавување
поздрав
Чисто сумљам да има вакво нешто...
Се пријавив. Очекувам следнава или другата недела да се добијат резултати, и со среќа на сите што конкурираат![]()
Дека ИБ е најпризната во америка, не е. Многу повеќе ти значи ако имаш АП предмети, одколку ИБ диплома, но тоа не е и случајот во европа. Со ИБ диплома си на две места над сите останати. Го знам многу добро бидејќи сега сум 4та на ИБ. А тие што ќе ги примат, нека очекуваат да си го отворат гзот од учење, какво што во државните средни не виделе. Сериозен сум. И без англиски знаење на академско ниво нека не пробуваат да идат, бидејќи многу тешко ќе може да земат македонски како прв, односто А1 јазик, (всушност дали и ќе постои можност), а во програмата мора да имаш два јазици. Прв-мајчин и втор јазик.