Стипендии за американски колеџи

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Прашањево се однесува за тие што повеќе се запознаени со ова.Е сега вака...на татко ми му кажувал некој си дека ќерка му (17 годишна) аплицирала за стипендија на неколку колеџи праќала некои информации за неа видеа како игра тенис и разни глупости И! била примена на Texas A&M University–Kingsville со целосна стипендија според муабетот на чоекот со вклучено (храна,сместување,излегување,школарина,тенис и други заебанции) што јас не верувам пошто кај што видов на интернет пишуваат дека неможеш да земеш целосна стипендија и се да ти биде „free“...Како прво се зачудив пошто детево не е нешто со IQ 150 и не игра нешто тенис бог знае што дури и може да се рече дека е тапа,и плус луѓево толку бараат за стипендии глупости зелени карти и пак неможат ништо оваа туку така влегла да не речам на заебанција.Со оглед на тоа дека она е веќе таму на тој колеџ,прашањето е дали е можно да добие таква стипендија од „ништо“ или пак се работи за финансиска подршка од некој близок или слично па чоеков мути нешто??БЕЗ ГЛУПАВИ ОДГОВОРИ!!

На глупаво прашање, следи глупав одговор сигурно. Како на форумов, ќе се разреши твојата дилема што ти се врти во глава, за проблемот што на татко ти, некој си пријател, татко на некоја тинејџерка кажувал што добила/не добила ќерка му?

На глупаво прашање, следи глупав одговор сигурно. Како на форумов, ќе се разреши твојата дилема што ти се врти во глава, за проблемот што на татко ти, некој си пријател, татко на некоја тинејџерка кажувал што добила/не добила ќерка му?

Место да го дрвиш кажи си ако знаеш и ти некој пример или случај ако не, не се малтретирај воопшто да пишуваш.

јас мислам дека може бидејќи знам повеќе примери така но не за америка туку за други земји и не се битни оценките или дали знаеш некој спорт туку ако сакаш целосна стипендија ќе се пишиш државјанин на таа држава кај што студираш

јас мислам дека може бидејќи знам повеќе примери така но не за америка туку за други земји и не се битни оценките или дали знаеш некој спорт туку ако сакаш целосна стипендија ќе се пишиш државјанин на таа држава кај што студираш

И ќе добиеш стипендија зашто државата што те прима нема доволно развиени институции да провери чиј државјанин е апликантот. А сигурно и тоа што факултетот те прима со фалсификувани документи ќе му помогне во развивањето меѓународно реноме и привлекување странски студенти во иднина...

Он топик, не мора да се правите странци со сила или да се продавате себеси за стипендија на странски универзитет. Се што треба е да се распрашате убаво (интернет, преку луѓе или па јавете се лично), да ги задоволите критериумите на универзитетот и да имате среќа. Не треба да се продадеш себеси и да се преправаш дека си тоа што не си за да убедиш некој шапшал од странство да инвестира $50,000 во тебе што не знае дали ќе му се вратат, туку треба да го убедите дека сте подобар апликант и ќе понудите повеќе отколку другиот студент што аплицира истовремено со вас од другата страна на светот.

Ерасмус дава(ше) стипендии кои покриваат се, тоа го знам - школарина, станарина, храна, и нешто џепарлак плус.
Е сега за Америве, можно е, зошто да не. И не е се во тоа ,,колку си ти способен,,. За повеќето Американци, и те како сме ние поспособни. Во најмала рака, далеку поначитани.

Па добро човек имав напишано кој е запознаен со овие работи да каже како оди тоа околу стипендиите,а не прашав ја зашто како му кажал некој на татко ми како што ти
збориш!!!!

Па добро човек имав напишано кој е запознаен со овие работи да каже како оди тоа околу стипендиите,а не прашав ја зашто како му кажал некој на татко ми како што ти
збориш!!!!
За секој американски универзитет требе да полагаш приемни испити, и ако си странец ТОЕФЛ.
За приемни имаш ГМАТ, САТ1 (некаде и САТ 2), ЛСАТ, за постдипломски ГРЕ, За доктор МКАТ, АЦТ, итн итн итн.. Никој не дава на гол мех стипендија..

Прашањево се однесува за тие што повеќе се запознаени со ова.Е сега вака...на татко ми му кажувал некој си дека ќерка му (17 годишна) аплицирала за стипендија на неколку колеџи праќала некои информации за неа видеа како игра тенис и разни глупости И! била примена на Texas A&M University–Kingsville со целосна стипендија според муабетот на чоекот со вклучено (храна,сместување,излегување,школарина,тенис и други заебанции) што јас не верувам пошто кај што видов на интернет пишуваат дека неможеш да земеш целосна стипендија и се да ти биде „free“...Како прво се зачудив пошто детево не е нешто со IQ 150 и не игра нешто тенис бог знае што дури и може да се рече дека е тапа,и плус луѓево толку бараат за стипендии глупости зелени карти и пак неможат ништо оваа туку така влегла да не речам на заебанција.Со оглед на тоа дека она е веќе таму на тој колеџ,прашањето е дали е можно да добие таква стипендија од „ништо“ или пак се работи за финансиска подршка од некој близок или слично па чоеков мути нешто??БЕЗ ГЛУПАВИ ОДГОВОРИ!!

ur mom

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom