Стечајните управници - арамии со тапија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kriminalcite koj se steknaa so sertifikat "stecaen upravnik" se fakticki ozakoneti aramii vo Makedonija.Otkako se zabushotija aferite na Tamburkovski za Gazela i Topilnicata vo Veles,otkako isceznaa obvinenijata na Ljubica Zajkoska za Mikron i fabrikata za pivski slad vo Prilep,pred ocite na site prodolzuva grabezot od strana na verificiranite stecajni upravnici od strana na lazot Boris Stojmenov(koj im gi prodavashe sertifikatite).Mozebi vie znaete i za drugi ozakoneti aramii vo vashite mesta no sepak ova e najsvezo soznanie od mediumite:

Сакав на јавноста да и покажам како работат нашите стечајни управници“, вели Методи Миладинов, еден од сопствениците на фирмата „Три чешми“, со чија помош минатата недела беше уапсена при земање поткуп познатата штипска стечајна управничка Нада Цветановска.
Миладинов две години водел спор со Цветановска, која го водела стечајот на неговата фирма „Три чешми“, дел од поранешниот ЗИК „Црвена ѕвезда“. Тој, како што вели, во три објекти инвестирал средства од друга негова приватна фирма, за што постоеле валидни договори. Едниот од објектите, за кои Миладинов наводно имал побарувања, бил вметнат во стечајната маса, но за другите два веќе две години воделе судски спор. И покрај тоа што не требало да ги продава објектите, додека судот не донесе одлука, Цветановска пред 6 месеци, ги продала и тоа со непосредна спогодба, тврди Миладинов.
- Две години бев уценуван од Цветановска да и платам 10.000 евра за да ми ги признае и другите два договори - вели Миладинов.
Тој на 30 декември ја пријавил во Одделението за организиран криминал. Миладинов се сомнева дека во целата постапка се замешани и други членови од одборот на доверителите и судскиот стечаен совет.
Методи Миладинов во 2002 од Агенцијата за приватизација купил 99 отсто од акциите на ДОО „Три чешми“, но по само една година фирмата отиде во стечај.
Пријателите на стечајната управничка Цветановска тврдат дека таа е жртва на вешто смислена местенка.
- Методи Миладинов позајми 5.000 евра, кои имаше обврска да ги врати до крајот на годината. Пред кафеаната „Нецко 2“ тој и го дал пликот и под изговор дека го чекаат гости веднаш се вратил во кафеаната. Пред Нада да го отвори пликот, се појавиле инспекторите - тврдат блиски извори од семејството на Цветановска.
Цветановска ја водеше стечајната постапка за модната конфекција „Астибо“, која од страна на Светска банка беше оценета како најуспешна приватизација. „Астибо“ се продаде по цена од милион и 300 илјади евра, на конзорциум од домашни фирми, а постапката заврши за само неколку месеци. Цветановска беше и член на експертскиот тим што ги подготвуваше измените во новиот Закон за стечај. Нејзиното име се спомнуваше во негативна конотација за време на приватизациите на „Метална“ и „Три чешми“. Сопствениците на тие фирми јавно ја обвинија дека ја злоупотребува својата положба, а за приватизацијата на „Метална“, дел од поранешен МЗТ, доби кривична пријава.

VLADIMIR TAMBURKOVSKI NAJGOLEM OZAKONET ARAMIJA-STECAEN UPRAVNIK. TIPOT SI E POSTEN LOPOV .

P.S. IMA LI SEGA ZA NEGO PODIGNATO OBVINENIE? MISLAM AMA NE SUM SIGUREN

Ja sam inace od Probistip , kaj nas imase dva giganti kako rudnici Zletovo i fabrika za akumulator Zletovo . Rudnicite ja imat napraveno ili finansirano nekade okolu 30-40% od industrijata vo makedonia. I se taka ide kako so treba dodeka ne se stava stecaen direktor u Rudnici Zletovo i sea se se menuva se menauvat poveke direktor do togas site tia bea prosecni gargani u Probistip kako takoni ili kako moite komsii i so se desav posem nekoj mesec prviot direktor si odi kako bozem ne go bivalo ili ne se angaziral dovolno doaga vtorio a u meguvreme prvio stanuva gazda na topilnica Zletovo u Veles , zaedno so togasna Almako banka koj ustvari bila negova i uste na nekjo tip . I sea do deka tipceto bese direktor od rabota si ojde najmalce 800 rabotnici od rudanici zletovo . Posem nekoe vreme istio tip stanuva gazda na fabirika za akumulatori zletovo kade rabotat nekade okolu 1600 dusi a sea rabotat 100 . I sea da se stave slagot doaga isti tip se vraka u Probistip u 98 god na izbori i istio stanuva pratenik u sobrani na RM da se bori za mojte prava i pravata na grad Probistip .
A za vtoroto tipce so doaga kako stecaen direktor si go prodava odmaralisteto koe e sopstvenos na rudniko a se naoga na pristaniste u ohtid sea picerina Jino i edna mala zgradicka so se prave do nea od edno 6 -7 sprata e to go prodava ustvari na smetka na rudnikot doagat nekade okolu 5000 marki . a on kolku ina zemeno nikoj nema pojma.
za drugite ponatam .
ubav grad neli super ni e

Pa oni ne kradat i oni ne se aramii . Zaniv nema zborovi so mozat da gi opisat.

Primeri batka,primeri po ime i prezime da se znaat kako bi mozele da im presudime eden "ubav den" koga sudstvoto ke bide navistina sudstvo.

Против поранешниот стечаен управник на МХК „Злетово“, Владислав Тамбурковски, се' уште нема распишано меѓународна потерница бидејќи пресудата со која тој е осуден на пет години затвор се' уште не е правосилна, велат од општинскиот суд во Велес.
Во судот има барање за негово приведување и за притвор, но тие не можат да се реализираат бидејќи Тамбурковски подолго време не е во Македонија. Бирото за јавна безбедност го информира судот дека Тамбурковски со бугарски пасош и со автомобил со бугарски таблички ја напуштил Македонија преку граничниот премин Деве Баир на 6 април лани.
Судијата Валентин Зафиров, кој му одреди казна затвор од пет години за злоупотреба на службената должност, побара тој да биде во притвор до правосилноста на пресудата, а за случајот вели дека е во постапка на жалба од обвинетиот и пресудата не е правосилна. Доколку таа пресуда стане правосилна, МВР ќе треба да распише меѓународна потерница за Тамбурковски да оди во затвор.
Пред неколку дена судијката Снежана Николовска го осуди
Тамбурковски на шест месеци затвор за неизвршување на судска пресуда. Против Тамбурковски во велешкиот суд се водат и две истраги, тешки еден милион евра.

I....i ke kazes deka Tamburkovski e nedostapen????? Nema veza...
Inaku stecajnite upravnici se del od proektot MAKEDONIJA KAPUTT...i iskreno receno dobro rabotea i na svoite rabotodavci im donesoa dooobri profiti. Videte samo kada sega se raznite Stojmenovci , Ljubcovci i celata kamarila na SDSM,VMRO i drugi relevantni partii......
ABC resenieto za nedostapnite e raspisuvanje na primamlivi paricni nagradi za nivnite glavi, po moznost doneseni na ramena, no se prifakaat i vo torba...:):)!!!! Plus konfiskacija na se do vtoro koleno vo familija i kaj potvrdeni "biznis" prtneri i prijateli.....DA VIDIS TO TOGAS "DOSTAPNOST"....:):)!!!

Inaku stecajnite upravnici se del od proektot MAKEDONIJA KAPUTT...i iskreno receno dobro rabotea i na svoite rabotodavci im donesoa dooobri profiti. Videte samo kada sega se raznite Stojmenovci , Ljubcovci i celata kamarila na SDSM,VMRO i drugi relevantni partii......
ABC resenieto za nedostapnite e raspisuvanje na primamlivi paricni nagradi za nivnite glavi, po moznost doneseni na ramena, no se prifakaat i vo torba...:):)!!!! Plus konfiskacija na se do vtoro koleno vo familija i kaj potvrdeni "biznis" prtneri i prijateli.....DA VIDIS TO TOGAS "DOSTAPNOST"....:):)!!!

Интересен предлог. Можеби не е во рамка на тековните закони, но многу практичен преглог. Го подржувам.
:tapp::tapp::tapp:

Пенов Ангрокожа

абе градоначалник си стана кур не му чуе сеа

VLADIMIR TAMBURKOVSKI NAJGOLEM OZAKONET ARAMIJA-STECAEN UPRAVNIK. TIPOT SI E POSTEN LOPOV .

P.S. IMA LI SEGA ZA NEGO PODIGNATO OBVINENIE? MISLAM AMA NE SUM SIGUREN
Човекот си бил поврзан и со СДСМ и со ДПМНЕ. И после некој ќе рече оваа или онаа партија била подобра, а тоа во криминалот тие си биле една партија наречена КПМ (не, не комунистичка... тоа К значи Криминална).

Во „Вест“ има оглас дека стечајниот должник ТАТ се продава...Има некој заинтересиран? :)

Убаво би било да се одбере таква солуција,но оние кој треба да ја донесат се плашат најмногу за сопствените глави.:)

Интересен предлог. Можеби не е во рамка на тековните закони, но многу практичен преглог. Го подржувам.
:tapp::tapp::tapp:

Треба нешто радикално нели,само дали ќе биде општо прифатено?

Пенов Ангрокожа
абе градоначалник си стана кур не му чуе сеа

Па изгледа му одстапи на Трифун да не му чуе повеќе.:)

Човекот си бил поврзан и со СДСМ и со ДПМНЕ. И после некој ќе рече оваа или онаа партија била подобра, а тоа во криминалот тие си биле една партија наречена КПМ (не, не комунистичка... тоа К значи Криминална).

Значи цело време си биле коалиција и во една партија,само ја замајувале јавноста.:)

Во „Вест“ има оглас дека стечајниот должник ТАТ се продава...Има некој заинтересиран? :)

Интересна понуда кога се знае дека најголемите побарувачи од ТАТ веќе не се меѓу нас,па пасивата на ТАТ ги надминува побарувањата.

Стечајните управници се последниот и најекспониран дел од синџирот кој ја `украде` Македонија.
На стечајните управници работа им даваат судиите,судиите се именувани од парламентот,парламентот пак го контролираат истите тие моќници кои што како невинашчиња излегуваат и ги бараат гласовите на народот.Токму тие невинашчиња се првоодговорни за ваков криминал,ама ете АБЦ нека докаже дека е така.:toe:

Сам...стечајниот управник не може да украде скоро ништо.Негово е да ја подготви стечајната маса на одредено претпријатие загубар,и да ја состави и провери листата на доверители,за што е и те како солидно процентуално платен.
Единствен криминал што може да направат е да ја `билдаат` листата на доверители преку непостоечки вложувања и побарувања,ама тоа е лесно проверливо.Или да ја намалат стечајната маса преку намерно изземање (неставање на листа) на одредени постројки и репроматеријали во сопственост на предпријатието загубар.Второ што може да направат е да имаат `преференци` односно нерамноправно да ја распределуваат стечајната маса помеѓу доверителите,ама и тоа подлежи на ревизија при основани сомненија.
Значи драги мои,:toe: далеку од тоа дека треба да бидат амнестирани,ама стечајните управници не се фокусот на туморот,туку само периферни метастази на еден намерно труло поставен систем.
И таквите приликом судењето,повеќе би користеле како сведоци одколку како првообвинети.
Ама таквата улога треба да им ја дадат истите оние судии кои што се именуваат од парламентот,нели? :pos2: :pos2: :pos2:

Стечајните управници се последниот и најекспониран дел од синџирот кој ја `украде` Македонија.
На стечајните управници работа им даваат судиите,судиите се именувани од парламентот,парламентот пак го контролираат истите тие моќници кои што како невинашчиња излегуваат и ги бараат гласовите на народот.Токму тие невинашчиња се првоодговорни за ваков криминал,ама ете АБЦ нека докаже дека е така.:toe:

Сам...стечајниот управник не може да украде скоро ништо.Негово е да ја подготви стечајната маса на одредено претпријатие загубар,и да ја состави и провери листата на доверители,за што е и те како солидно процентуално платен.
Единствен криминал што може да направат е да ја `билдаат` листата на доверители преку непостоечки вложувања и побарувања,ама тоа е лесно проверливо.Или да ја намалат стечајната маса преку намерно изземање (неставање на листа) на одредени постројки и репроматеријали во сопственост на предпријатието загубар.Второ што може да направат е да имаат `преференци` односно нерамноправно да ја распределуваат стечајната маса помеѓу доверителите,ама и тоа подлежи на ревизија при основани сомненија.
Значи драги мои,:toe: далеку од тоа дека треба да бидат амнестирани,ама стечајните управници не се фокусот на туморот,туку само периферни метастази на еден намерно труло поставен систем.
И таквите приликом судењето,повеќе би користеле како сведоци одколку како првообвинети.
Ама таквата улога треба да им ја дадат истите оние судии кои што се именуваат од парламентот,нели? :pos2: :pos2: :pos2:

Па кога е така зошто Тамбурковски ја кидна од земјава со првиот знак дека ќе биде суден за злоупотреба,или така го советуваа оние кој го поставуваа да биде стечаен управник?Би било интересно да се наведе само еден стечаен управник кој не се нафатирал ептен солидно од стечајот во некоја фирма каде бил назначен,можеби парите не се на негово име ама сепак очигледно е дека неговата фамилија постигнала метеорски напредок.Тамбурковски овде го зедовме како еклатантен пример кој толку многу се експонираше во јавноста и беше инволвиран во пропаѓањето на големи гиганти каде само со продажба на машините во отпад можеа да се обештетат големиот број стечајни работници кој денес треба да представуваат проблем број 1 во оваа држава и за секоја власт доколку стварно се залага за сопствениот народ.

Zatoa sto istite tie sudii koi sto se partiski vazali i se ponasaat kako kadii vo Makedonija go sudea.
Uredno se pojavi na prvite rocista?
Se pojavi.
Pa kako na retko inteligenten decko mu stana jasno deka nekoj go mesti i saka da go `turi` u kjorka...:vozbud: ...pa valjda resi deka ne misli da plati za site (i za politicarite i za sudiite i za nego samiot) pa mu ostana samo da ja napusti Makedonija.
Si imal rabota na sud do sega,znaes kako ide toa?Znaes kako izgleda sprega megju advokati i sudii?Moze najprav na ovoj svet da bides...:toe: nema spas backo...ti si osuden.
A istiot toj Vladislav Tamburkovski...e gubitnik od celata taa igra so stecaite!Ova najodgovorno go tvrdam.Posto so negovite znaenja moze da bide profesor na fakultet bilo kade u svet i samoto obrazovanie go ima postignato u rekordno vreme i so vrvni ocenki,i toa na prestizen univerzitet.
Neka da odgovara ako ima nepravilnosti vo stecajnata postapka.Ama ne i za stecajot kako politicki problem i ne za site skalamucii koi sto se slucuvaat (montiraat) pred edna firma da otide u stecaj.
Tuka on...:toe: ..nema odgovornost!
Ili da ti pojasnam:
1.Koe e toa telo sto ke go zastiti nego kako svedok protiv sudiite?
Sudiite sami >>>?
2.Koi sudii ke dozvolat da gi `topat` politicarite i nivnite naredbi da izlezat na videlo?
Istite onie koi sto se aminuvaat od politicarite>>>?
3.Na sudenje...koj ke go jade za site skalamucii i dokazite za nesto drugo ke bidat otfrleni>>>?
Stecajniot upravnik.
I ti me prasas zosto fatil djade od Makedonija.Pa ne e budala da dokazuva deka nema pravda ko Kalimero i u isto vreme ne e budala da lezi za site.
Koga nekogas ke ima nezavisen sud za ekonomski kriminal...mozda ke bide i drugcie.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom