I
IBIZA SOUND
Гостин
abe terajte si go zivotot kako sho si znajte
sho ima vrska ako e mazena ili zenet
sho ima vrska ako e mazena ili zenet

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Статус љубовница/љубовник значи дека едниот партнер во врската има семејство, а носителот на статусот го нема семејството. И не гледам зошто и’ ја разводнувате темата на Македонка со бош муабети за верства и неверства.
Иако (за жал) повеќето од “љубовниците“ кои ги познавам се жени, во понатамошниот текст ќе се обидам бесполово да ја означувам оваа категорија на, според мене, несреќни луѓе. Милслам дека може да се поделат во три главни категории:
1. Чекачи - чија идеја водителка е ајде-кога-ќе-се-разведеш. Дури и да дочекаат тоа да се случи, личноста што за која сонувале и ја доживувале како единствена страсна љубов, обично не ги исполнува нивните очекувања и е дополнително оптеретена од претходниот брак.
2. Уживатели - релативно исполнети и реализирани личности на кои им се сосема доволни моментите, часовите, деновите поминати со драгат особа. при тоа не забележуваат дека поминале години од нивниот живот и дека останале без сопствено семејство и
3. Издржувани лица - ова е веќе социоекономска категорија која нема потреба да ја објаснувам. Стан, храна, кола за малку љубов и дискреција.
Нема потреба да напињаш некој за да биде со тебе. Оној кој сака да биде со тебе, ќе биде поради взаемно задоволство, а ако некому претставуваш обврска или те гледа како обврска не гледам причина зошто да се остане во таква врска.Љубовта македонке сепак не е безгранична. Ако го напињаш партнерот премногу околу тоа да си заедно со него во секој миг, верувај ми, колку и да те сака ќе почне да те доживува како обврска без оглед на тоа дали има или нема други обврски во животот.
Значи според тебе сите оние кои немаат љубовник/љубовница се глупи? Не уживаат со жената/мажот? :uvo:Изгледа премногу имаш читано викенд-романи и гледано ТВ-сапуници па според тоа си формирала една прилично искривена слика за односите меѓу спротивните полови во околности какви се наведени во заглавието на темава.
Каде виде осудување? Јас си го кажав моето мислење, ако си го протолкувал како осудување, тоа е твој проблем. Секој е ковач на својата среќаА зошто пак по дифолт твојот конзервативен пристап е правилен, а се друго треба да се осудува.
Не ме ограничуваат на брак, погрешно си сфатил. За мене не е во ред, покрај слободни мажи да бирам зафатени.Не секој влегува во врска за да стапи во брак, некои луѓе го прават тоа од задоволство.Е сега ако твоите каприциозни убедувања те ограничуваат само на љубовни врски чија крајна цел е бракот, тогаш во секој случај со среќа, ама немој да си во делузија дека то е единствено прифатлива и ултимативна вистина.
Кога ќе се спомене љубовница секогаш се помислува на овие во првата категорија.Иако од она што јас го гледам,денес повеќето се од втората и третата група,првата како да изумира со времето.
Што значи, да си љубовница не значи и да си на закачалка.Едноставно сплет на околности...
Каде виде осудување? Јас си го кажав моето мислење, ако си го протолкувал како осудување, тоа е твој проблем. Секој е ковач на својата среќа
Не ме ограничуваат на брак, погрешно си сфатил. За мене не е во ред, покрај слободни мажи да бирам зафатени.
A за тоа како една љубовна врска ќе заврши зависи од двајцата партнери, не само од едниот.
Ти да го живееше реалниот живот, немаше да се замараш со реплики на форумов.Како што можзам да забележам, Македонка најверојатно си седи значиелен дел од денот пред компјутер дискутирајки на темава или слични теми. Македонке, пробај малку да го живееш животот вистински наместо виртуелно, стекни се со реални искуства па врз основа на тие искуства дискутирај на вакви теми, во спротивно јалова ти е дискусијата.
Ти да го живееше реалниот живот, немаше да се замараш со реплики на форумов.
Ќе си глеаше тоа шо ти е дома, а ти е обврска, па и тоа шо ти е задволство
Претпоставувам прекрасно би се чувствувал кога би знаел дека твојата жена има љубовник, со кого е поради задоволство, а тебе те глеа како обврска.
Што мислите, дали исклучиво љубовта е таа која доведува до тоа една жена/маж да добие статус на љубовница/љубовник?
Која сатисфакција ја наоѓаат во таква позиција, во врска која по мое мислење е многу мачна и болна (бидејќи е тешко да си втор/а)? Нели е понижувачки да висат постојано на закачалка? Што воопшто очекуваат од оженет маж/омажена жена?
Кое е вашето мислење за љубовниците?
Љубовта македонке сепак не е безгранична. Ако го напињаш партнерот премногу околу тоа да си заедно со него во секој миг, верувај ми, колку и да те сака ќе почне да те доживува како обврска без оглед на тоа дали има или нема други обврски во животот.
Со омаловажувачки тон збораш за таквите врски, демек тие се неморални и се отстапување од според тебе правилните норми. Мене поентата ми е да сватиш дека твојот конзервативен христијански морал не е по дифолт правилен.
Ти рече дека не влегуваш во врска која нема иднина, а иднина во врска е брак нема шо друго. Некои се задоволуваат со врска која има сегашност и то е доволно за нив.
Што мислите, дали исклучиво љубовта е таа која доведува до тоа една жена/маж да добие статус на љубовница/љубовник?
Која сатисфакција ја наоѓаат во таква позиција, во врска која по мое мислење е многу мачна и болна (бидејќи е тешко да си втор/а)? Нели е понижувачки да висат постојано на закачалка? Што воопшто очекуваат од оженет маж/омажена жена?
Кое е вашето мислење за љубовниците?