Стаклено куќиште

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.444
Поени од реакции
13.594
Значи направен е од еден мој другар, добро склопен и ми го покажуваше по веб кам. Така да не очекувајте многу ама сепак е интересно.

Прва слика

Втора слика

Андроник, двапати ти е истата слика. А куќиштево е баш од стакло или од плексиглас

Би требало да биде (по мое) од плексиглас. Можно и да е од стакло, ќе прашам.

Ја поставив и другата слика, истиот линк два пати сум го пастирал.

баш е цоолл

Cool е стварно, но веќе видено. Во неколку хардверски дуќани низ Скопје сум видел куќишта од плексиглас и доста убаво изгледаат со неонка во боја внатре. Инаку, најмногу ми се допаѓаат некои верзии на Macintosh кои се од транспарентен поливинил, масивни и прекрасно проѕирни, со оптички ефект на рефракција на снопот.

Jас не сум за целосно проѕирно куќиште. Стварно изгледа јако ама треба ностоп да го чистиш од прашина и глупости. Вака моево ем убаво со неонки и лцд диспјел од напред, ем решетка со филтер за прашина од страна и горе. Ем подобра вентилација, ем помалку прашина

krusha03 напиша:
Jас не сум за целосно проѕирно куќиште. Стварно изгледа јако ама треба ностоп да го чистиш од прашина и глупости. Вака моево ем убаво со неонки и лцд диспјел од напред, ем решетка со филтер за прашина од страна и горе. Ем подобра вентилација, ем помалку прашина
Па незнам баш колку е добра вентилацијата кога ќе има филтри. А од прашина не ќе мораш баш постојано да го чистиш ако во просторијата не дозволиш да има многу прашина и ако има филтри како што имаш ти.

филтри на проѕирно куќиште? :lud:
А колку и да ти е чиста просторијата, ако куќиштето ти е на земја и во некој ќош збутано џабе ти е. А филтрите ништо не сметаат, истите ги има и на климите па тие си дуваат и си работат како што треба

Back
На врв Bottom