Среќен Божиќ, Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Cool глеј што направи сега бе.
Не требаше да брзаш... аман кажи, ќе ти фатев врски да ги бришат сите други што ќе отвораат теми за Божиќ, само твојата ќе беше постоечка.

Честит Божиќ на сите православни христијани. За многу години. Христос се роди.

Cool глеј што направи сега бе.
Леле леле луѓе... што напраивме, што напраивме.. радувај се Македонијоооо..;)
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 13:02 ---
Не требаше да брзаш... аман кажи, ќе ти фатев врски да ги бришат сите други што ќе отвораат теми за Божиќ, само твојата ќе беше постоечка.
ако мислите дека е уранета- решете ја по брза постапка, но јас сметав дека е навреме со оглед на вечерашните прослави, утрешната бадникова вечера etc....
и ввопшто не патам од тоа да јас отворам тема и таа да опстојува за сметка на други
сеедно ми е друже

Честит Божиќ
За многу години нека е :)

Божик ќе ви честитам задутре. :)

А сега само да спомнам дека не ми е по вкус што сите плукаат на старите пагански обичаи, демек не било христијански да се палат огнови, да се крши паричка итн. А иронично, сите ги практикуваат.

Повеќето од овие обичаи навистина немаат врска ни со Христијанството, ни со Црквата, и водат потекло од предхристијанските многубожни времиња. Но не треба да се заборави дека славењето на скоро сите христијански празници всушност само го замениле славењето на тие пагански празници. Тоа било и клучот за брзото ширење на оваа вера.

нека ни е за многу години - живи здрави весели и секогаш насмеани да сме.... жалосно само што секоја година се помалце и помалце народ се собира по огнови....

Среќни празници Бадник и Божиќ на сите православни Христијани без разлика дали се религиозни или нерелигиозни !
:)

Вечерва палиме огинче и ние пред зграда, кој сака - бујрум кај мене во двор во 20:00 часот :)
И не го тролајте човекот, на место е темата. Не мора точно во минута да се отвори.

Вечерва палиме огинче и ние пред зграда, кој сака - бујрум кај мене во двор во 20:00 часот :)
И не го тролајте човекот, на место е темата. Не мора точно во минута да се отвори.
А ракија (греана), вино крф црвено?

Ја мислам дека ќе треба да идам кај бабата позади зграда :(

И форумџии и недепилирани форумџики:
Пазете кога/ако рипате преку огнот. Да не си запали некој срамните влакништа! И не е тоа добра начин за депилаицја :)

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ХРИСТИJАНИ МОИ, ИСУС Е СПАСОТ!! PRAISE THE LORDDDDDD
:cuc::vozbud:

Честит божиќ на сите православни Христијани !!!

сега е рано, ја како што знам Божиќ е на 7ми јануари и тогаш ќе си пишам пак. :pipi:

На сите Православни Христијани им го честитам Божиќ многу здравје , среќа , успеси и се по ред :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom