Средно образование

• Креатор на темата Креатор на темата wuuh.
  • Време на започнување Време на започнување

Средно Образование- Приватно или Државно?

• Вкупно гласачи
    29
Член од
25 септември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Што мислите, приватно или државно средно?
Јас мислам дека во државното се учи повеќе, но јас сепак сум повеќе за приватно и одлучн сум да одам таму, бидејќи пред се јазик се учи перфектно. :)

учев во Општинско училиште
СОУ - Средно Општинско Училиште :)
кој како сака, таму учи...демократија е.....
вистинско училиште е животот...тоа што се учи таму не се учи во училиште

Паа зависи до парите или ако детето е деген и не може да научи оди приватно....

Нема врска ова што го кажа .. оценките се споредна работа битно е квалитетот што ги учат и што прават да ги заинтересираат да учат.

Подобро приватно да одиш нормално ако имаш можност за тоа, еве ќе ти кажам неколку причини... 1. има квалитетен кадар зошто е приватно и гледа квалитет а не партиски врски па и претежно повеќето професори/професорки се млади и знаат како да се однесуваат со децата а не да живеат во времето на Тито како некои други 2. Во државните не се замараат многу многу дали ги научиле нешто децата, важно они ќе си земат плата на крајот а тоа што добар дел од часевите воопшто не ги одржуваат не е битно 3. Во приватните професорите се однесуваат еднакво со учениците а не глумат диктатори и да се лечат врз учениците со 21313 работи. 4. Да не зборувам за опременоста на училиштето и воопшто училниците, тука да се додаде и обезбедувањето/надзорот во приватните.. плус хигиената која ја нема во државните средни училишта ..

Инаку ова го кажува член што учи/учел во државно, сепак приватното мислам е многу поквалитетно ..

Исто ти е ако сакаш да научиш, ќе научиш и во приватно и во државно.Ако сакаш така на ладење да си ги земеш годините ќе си пуштиш софра и ќе те буткаат цело време секаде е така во Македонијава ;)

учев во Општинско училиште
СОУ - Средно Општинско Училиште :)
кој како сака, таму учи...демократија е.....
вистинско училиште е животот...тоа што се учи таму не се учи во училиште
а што се учи таму?

Убаво е да те тинтраат во приватно средно, ама само под услов после да одиш на приватен факс каде ќе продолжат да те "мазат" и на крај да работиш во фирмата на татко ти каде што тинтрањето ќе си достигне нови граници.

За се друго (државен факс и вистинска работа), ќе биде fail. :)

Имаш пари - одиш приватно. (одличен кадар ти обврнуваат големо внимание )
Немаш пари - одиш државно. (олд скул кадар се мада факери кој од кој експерт и не се замарат за никој)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom