Средно Медицинско

• Креатор на темата Креатор на темата theblackshadow
  • Време на започнување Време на започнување
Па крв, смртни случаи, болни луѓе, операции .... не ми претставуваат проблем можам се да гледам. Медицината ме привлекува затоа што тоа е хумана работа. а и сакам да го проучувам човечкото тело. Но незнам дали ќе ми претставива проблем тоа што сум многу добар, имам некоја тројка па и двојка.Сепак медицината не е лесна...?

Крв,смртни случаи и такви работи баш и нема ке те отупат со физиологија,биологија и хемија...едино на пракса ако видеш нешто шо не верувам затоа шо стално ке си у кладилница да му уплатеш на некој доктор или у некој наплатен центар на евн да му ги завршеш обврските.Сепак ако имаш желба запиши се не е до толку досадно (повеке е)...тешко не знам у Прилеп у Штип јас заврши и не е толку страшно.За оцени не тупи мозок малку да побутне некој и улаваш ич да не е на вторио рок.И да,прекини да глеаш ЦСи,Хаус,и Вовед во анатомија оти ке се разочараш.

епа тоа зависи од работодавачот во систина св лазар овие приватниве земаат 20к, и од искуството, после тоа можеш и виша 3 години да си земеш, тоа ти дава предност, ако неќеш факс медицински

Малку се тие среќници што ќе се убутаат во Систина и Лазар

[/COLOR]

А зошто толку е тошко медицинско ?[/QUOTE]

не дека е тешко, напротив, многу лесно е и многу се опуштивме

Колку отприлика машки се запишуваат за мед. сестра секоја година ? Ги има ли повеќе од 10 машки ? ПС:Не барам статистика туку отприлика, пошо сакам да се запишам во овој смер ама размислувам дали воопшто ќе ми се паднат 2-3 машки во клас

Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom